БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 888
  • 734
# 60
около 800мл мляко
Виж целия пост
# 61

Благодаря, Доли.  bouquet
Виж целия пост
# 62
Здравейте!
Открих случайно в испански сайт нишестета на Биосет без захар, но единствената информация, която са публикували, че пакетчето съдържа 60 г. Става въпрос за тези:.......
Имате ли представа за какво количество прясно мляко е едно пакетче?

В описанието ТУК са посочили 500 мл мляко.
Виж целия пост
# 63

В описанието ТУК са посочили 500 мл мляко.

Благодаря, labrex.  bouquet
Виж целия пост
# 64
Имам останали 10-на големи и средно големи розови домата в хладилника, които вече са поомекнали и не искаме да ги ядем на салата. Какво мога да ги направя? Консервирани вече имам, кюфтета с доматен сос правих скоро.
Виж целия пост
# 65
Доматена супа със сирене.
Виж целия пост
# 66
Доматена супа със сирене.

Мерси! Peace

Сега ще потърся рецепта, макар че мъжете вкъщи не се радват много на постни ястия (за разлика от мен).
Виж целия пост
# 67
Пресни чушки нарязани, нарязан лук, (настърган морков или тиквичка, ако има) запържват се леко, добавя се малко чесън и настърганите домати.
Подправка едно смачкано зрънце бахар и щипчица захар, сол на вкус.
Когато е почти готово може да се чукнат няколко яйца да се забулят в доматения сос.
Когато се свали от огъня се нарязва магданоз.
Това е почти аламинут.
Виж целия пост
# 68
gerda1, мерси и на теб. Звучи ми засищащо. Peace Може ли чушките да са печени?
Виж целия пост
# 69
Може да са печени, но пресните придават друг вкус, докато идва есента.
Чушката може да я заместиш с настъргани тиквички, лук, стърган морков, но тогава добавяш малко  брашно, докато  задушаваш и после настърганите домати. На това му казват тиквички яхния. Доматите много си обичат бахар.

Може да направиш  гювеч на фурна с  картофи, настърганите домати, патладжан, тиквички, морков, бамя, чушки и да сложиш няколко ребра или наденица.
Виж целия пост
# 70
Мерси за идеите! bouquet
Виж целия пост
# 71
С настъргани домати може да се направи страхотен сос за спагети!

Лук, чесън, кисели краставички, колбас или шунка (ако има) добавяме настърганите домати с щипка захар, сол на вкус, разбъркваме и добавяме чубрица и счукано бахарче.
Виж целия пост
# 72
Ооо, спагети обичаме много. Heart Eyes
Еее, много хубави предложения. Благодаря ви! bouquet
Май ще трябва да купувам още домати. Laughing
Виж целия пост
# 73
намерих упътването на тенджУрата вкъщи , значи пише-клапата се оставя във вертикално положение и след завиране се сваля с хоризонтално.благодаря ви за отговорите  Hug

Някой беше писал за пил.хапли , защо мелиш месото?аз си го нарязвам на кубчета , мариновам го за 4-5 часа и го печа с корнфлейкс във фурната и става супер крехко
мариновам го със соев сос , белтък , чесън на прах , сол (други такива подправки)
Виж целия пост
# 74
Правих сладко от грозде по тази рецепта
http://traianaskitchen.blogspot.bg/2011/10/blog-post_29.html.
Стана много вкусно, но като изстина се втвърди. Сигурно съм прекалила с печенето Thinking. Не съм слагала ром, заради децата.
Моля, ако някой знае как да го поправя, нека сподели.
 

Сладкото трябва да заври наново с малко вода, за да се разреди. Но предполагам, че ромът ще се изпари.


Laters,baby,  това, да се държи отворен клапана на тенджерата под налягане до завирането води само до едно - по-дълго време, необходимо за завиране. Не виждам смисъл защо са написали така упътването. И няма никакво значение каква марка е тенджерата - физичните закони са еднакви за всички марки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия