БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 879
  • 734
# 45
Майка ми ми намери тенджерата под налягане , която бях забутала из мазето , обаче не си спомням , винтила се оставяше отворен и след като заври се затваряше или беше обратно newsm78

Вентила трябва да е затворен, след като я свалиш от котлона се повдига, за да падне налягането в тенджерата.
Да питам за пилешки сърца, трябва ли да ги варя или мога направо да ги запържа с лук?
,Аз, доколкото разбрах, тя пита за началото на готвенето. Peace
Аз затварям капака, като заври и започне да свисти, затварям/спускам вентила и намалявам силата на котлона. Като е готово изчаквам малко и внимателно вдигам вентила да излезе парата, после отварям капака.
Аз още в началото го спускам, затова така и отговорих.
Виж целия пост
# 46
Аз пък вчера правих за детето пилешки хапки с бяло месо. Пасирах месото, сложих малко кашкавал и един белтък за спойка и панирах двойно с царевично брашно, за да са хрупкави както купените. Но хич не съобразих, че месото е сухо и го запекох, вместо да ги пържа. Реших, че така е по-добре, а пък те станаха страшно сухи. Разбира се, детето ги опита и до там.
Сега си мисля дали не мога да ги направя с някакъв сос, з а да станат по-сочни. Нямам предвид класиката майонеза, кисело мляко и чесънче Simple Smile, а нещо, което да прилича повече на манджа. Търсих  рецепти и идеи, но си помислих, че и тук на някой от вас би му хрумнало как да реша въпроса. Ще съм благодарна на идейки  bouquet
Виж целия пост
# 47
Меган, извинявай, не съм те разбрала. Peace
Герда, аз от ученическите си години правя следното руло: разбиват се 5 яйца с 1и1/4ч.ч захар. Добавят се 2ч.ч брашно, 1 бакпулвер и 1 ванилия. Сипва се в покрита с хартия тава на печката и се пече. Изпича се бързо, внимавай да не препечеш. Като е готов, се обръща врху влажна кърпа, намазва се с мармалад и се навива. После се наръсва с пудра захар.
Виж целия пост
# 48
Меган, извинявай, не съм те разбрала. Peace

Няма за какво. Като ти прочетох отговора се замислих да не би аз неправилно да боравя с нея. По принцип рядко я ползвам, на една приятелка и гърмя, чудо беше станало в кухнята и. От тогава нещо се наплаших.
Виж целия пост
# 49
Меган, извинявай, не съм те разбрала. Peace

Няма за какво. Като ти прочетох отговора се замислих да не би аз неправилно да боравя с нея. По принцип рядко я ползвам, на една приятелка и гърмя, чудо беше станало в кухнята и. От тогава нещо се наплаших.
Аз ползвам моята така, както пише на упътването. Peace Ползвам я често. Моята е "куче марка", но ми върши работа. От свеки бях наследила една унгарска от соца, но се скъса уплътнителя и не можахме да намерим нов. И тя така я ползваше. Някъде из темите и аз прочетох, че други правят като теб, не знам, може би зависи от тенджерата.
Виж целия пост
# 50
Ще се получи ли нещо като хляб от оризово брашно,варени картофи и мая Thinking
Виж целия пост
# 51
Иска ми се да направя руло с мармалад.
Може ли някой да ми услужи с лесна рецепта? Но много лесна. bouquet


gerda1, погледни и тая рецепта за БЪРЗО И ВКУСНО РУЛО дали те устройва, правя половината доза. Peace
Виж целия пост
# 52
Разкошни сте с това руло.
 Heart EyesДори и нещо ала прасковки мога да направя с него, петифури, ако не ми става завиването с кърпата.

Сладкишите не ми се отдават изобщо, защото трябва да се спазва точна рецепта, а аз не обичам да готвя по точна рецепта. Laughing
Виж целия пост
# 53
Здравейте
реших днес да правя лазанч, но тъй като няма как да направя домашни кори , а кри за лазаня наблизо няма, СЕ ЧУДЯ, дали с кори за баница ще стане.. Мисля да пробвам
Някоя от вас правила ли е лазаня с алтернативни кори?
Виж целия пост
# 54
Как правят крема на крем- пита в сладкарниците? По-различен е от яйчения крем, който е във всички рецепти. Благодаря.
Аз продължавам да си питам. На купешката крем пита кремът е по-лек, по-пухкав. Как го омагьосват?
Виж целия пост
# 55
Здравейте
реших днес да правя лазанч, но тъй като няма как да направя домашни кори , а кри за лазаня наблизо няма, СЕ ЧУДЯ, дали с кори за баница ще стане.. Мисля да пробвам
Някоя от вас правила ли е лазаня с алтернативни кори?
ако корите са от по-дебелите може и да стане...но по-добре с някаква друга паста ако имаш....
Виж целия пост
# 56
Как правят крема на крем- пита в сладкарниците? По-различен е от яйчения крем, който е във всички рецепти. Благодаря.
Аз продължавам да си питам. На купешката крем пита кремът е по-лек, по-пухкав. Как го омагьосват?

armeria, не знам дали вече си я видяла, но, ако не си - погледни рецептата на sylya ПЛОДОВА  ПИТА - сладкарници "НЕДЕЛЯ" в ресторантската тема. Друг въпрос е, че обикновено използват готови прахове, от които забъркват кремчетата. Преди време от Метро купувах Баварски и още някакъв, не помня вече какъв беше на прах в кг опаковки. Хубав и лек крем ставаше, но не си е от домашните продукти. Peace

Сетих се, крем брюле беше, който правех с разни добавки. Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Благодаря Доли.
Ще импровизирам Simple Smile
Виж целия пост
# 58
Благодаря, Лабрекс.
Виж целия пост
# 59
Здравейте!

Открих случайно в испански сайт нишестета на Биосет без захар, но единствената информация, която са публикували, че пакетчето съдържа 60 г. Става въпрос за тези:



Имате ли представа за какво количество прясно мляко е едно пакетче?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия