БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 908
  • 734
# 90
Имам едно фиде,което май не е точно фиде,а някаква паста...в супи става доста дебеличко...какво мога да приготвя с него?
Виж целия пост
# 91
Имам едно фиде,което май не е точно фиде,а някаква паста...в супи става доста дебеличко...какво мога да приготвя с него?

Фидеуа.

http://www.menumag.bg/recepta/fideua-ot-valensiya
Виж целия пост
# 92
Имам едно фиде,което май не е точно фиде,а някаква паста...в супи става доста дебеличко...какво мога да приготвя с него?

Фиде с ориз.
Виж целия пост
# 93
Да ви питам...за картофена яхния с пиле/домашно и предв.сварено/...Та доматите кога се слагат Thinking в началото след запържване на лук,морков или...накрая newsm78 Искам да стане хубав светлочервен цвят...на мен все тъмна ми става Rolling Eyes
Виж целия пост
# 94
Аз лично на картофената яхния доматите ги слагам по-накрая и става светла.

Имам един въпрос, който може да не е за тази тема, но е кратък и се надявам някой да се отзове. Търся уред за втасване на тесто. Виждала съм в един чужд сайт, но беше преди време и вече ми изчезна. Много хора ползват фурна, но моята нещо на ниските градуси трудно се регулира, а в момента нямам машина за хляб. Ако някой е виждал такъв уред да се продава, той е нещо като подложка, на принципа на електрическата възглавница, много ще бъда благодарна да пишете, ако сте виждали някъде. bouquet
Виж целия пост
# 95
Имам едно фиде,което май не е точно фиде,а някаква паста...в супи става доста дебеличко...какво мога да приготвя с него?

Фиде с ориз.
да,много го обичаме това ястие Peace
и фидеуата е интересна рецепта,ще я пробвам bouquet
Виж целия пост
# 96
 bouquet
Виж целия пост
# 97
Аз лично на картофената яхния доматите ги слагам по-накрая и става светла.

Имам един въпрос, който може да не е за тази тема, но е кратък и се надявам някой да се отзове. Търся уред за втасване на тесто. Виждала съм в един чужд сайт, но беше преди време и вече ми изчезна. Много хора ползват фурна, но моята нещо на ниските градуси трудно се регулира, а в момента нямам машина за хляб. Ако някой е виждал такъв уред да се продава, той е нещо като подложка, на принципа на електрическата възглавница, много ще бъда благодарна да пишете, ако сте виждали някъде. bouquet
https://www.google.co.uk/?gfe_rd=ssl&ei=MrEnVqOtDNKFaK33gagJ … ough&tbm=shop



Виж целия пост
# 98
Открих за себе си салата от суров карфиол (цветно зеле) с дресинг от зехтин, лимон и сол. Каква зелена подправка ще му върви- чудя се за кервиз или магданоз?
Виж целия пост
# 99
Открих за себе си салата от суров карфиол (цветно зеле) с дресинг от зехтин, лимон и сол. Каква зелена подправка ще му върви- чудя се за кервиз или магданоз?

Целина /кервиз/ или копър?
Виж целия пост
# 100
При печене в йенско стъкло каква максимална температура е допустима?
Виж целия пост
# 101
Мистик,  Яхнията става светла, когато при задушаването на лука  в мазнината се добавя малко брашно и едва след това доматите, след това добавям топла вода и останалите продукти - картофи, ситно нарязана печена пиперка (променя вкуса), месото, щипка градинска чубрица, рендосан морков.
Виж целия пост
# 102
Dombi, благодаря! Аз търсех такова, което загрява, но явно не е лесно да се намери. cook
Виж целия пост
# 103
Здравейте!
Търся рецепта за ябълков пай. Simple Smile

Случайно видях този въпрос и пускам рецепна за един пирог, който правих тези дни и стана много хубав.

Пирог с ябълки
За тестото:
1 яйце;
2 ч. ч. брашно;
щипка сол;
½ с. л. сода бикарбонат;
непълна ч. ч. сметана (прецедено кисело мляко);
1 с. л. олио

Замесете тесто от продуктите и го разделете на 4 части. Всяка от тях разточете на тънка кора, голяма според дъното на съда, в който ще печете, намажете с масло, покрийте с настъргани (или на тънки резени) ябълки, поръсете със захар, после пак ябълки, захар и кора, до свършване на корите. Отгоре полейте с 2-3 с. л. разтопено масло и печете около 30-40 мин. в силна фурна. Вместо с ябълки пирога може да приготвите с тиква; със сирене, смесено с яйца; колбаси или с кайма.

Виж целия пост
# 104
При печене в йенско стъкло каква максимална температура е допустима?
Ползвам йена много редовно , до 250 градуса и нищо и няма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия