Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 173
  • 763
# 450
Суших райски ябълки.От малките,леко сплеснати и твърди.Обелват се,режа ги на около 5мм,махат се семките /ако има такива/,за 10ч са готови.Много ни харесаха.Запазват си цвят,сладост,аромат.От 1,400кг.се получиха 250гр сухи.
Виж целия пост
# 451
Момичета,
моля, бързо споделете, ако някоя е сушила ягоди.
Ягодите ми са доста едрички, ще ти режа на две/четири.
Кажете ориентировъчно време и температура...
За първи път ще зареждам сушилнята и нямам никакъв ориентир.
Виж целия пост
# 452
Аз съм сушила ягоди преди 2 години, но ми се иска и сега да заредя няколко сушилни, така, че ще ми е полезна информацията...
Виж целия пост
# 453
Благодаря! Аз поръчах на Klarstein ... сега я чакам да дойде и дано имам успех със сушенето Simple Smile


Здравейте!
Доволни ли сте от Klarstein-а? Ако може малко впечатления от машинката. Загледала съм ги, а никъде не намирам отзиви за марката.
Виж целия пост
# 454
Коментарът е от преди 2 години, а потребителят не е бил активен във форума от 14 декември 2018 г. Аз не бих очаквала отговор.
Виж целия пост
# 455
Момичета, как да разбера ,че съм изсушила добре кайсиите?
Изобщо какъв е принципа да се разбере дали е време да се махне каквото и да е когато се суши?
Виж целия пост
# 456
До сега съм сушила само ягодки и то нарязани на тънко, като за чипс. След 20 ч. цикъл ги оставих още 4 часа.
Реших, че 24 ч. е достатъчно. При опитването не бяха хрупкави, а като сушенка.
Виж целия пост
# 457
Ми то няма сушен плод който да хрупа.
Виж целия пост
# 458
Ми то няма сушен плод който да хрупа.
Моят ябълков чипс хрупаше и на вкус беше страхотен, но аз съм писала преди време, че пластмасовите ми тавички излъчваха една миризма на химия при нагряване и ми умирисаха чипса, всичкия го изхвърлих и оттогава не съм ползвала машината повече.
Виж целия пост
# 459
Да, точно ябълков чипс съм опитвала дето хрупа.
Точно той ме вдъхнови за покупка на сушилнята.
Виж целия пост
# 460
Потвърждавам и аз за ябълковия чипс - стават си хрупкави резенчетата ябълка при достатъчно сушене (отдавна съм пробвала и не помня точно време) Wink
Виж целия пост
# 461
Според мен, хрупкавостта на съответния плод идва преди всичко от дебелината на резенчето, колкото е по-тънко, толкова по хрупкаво ще стане, е зависи и от самия плод, колко сочен, месест и прочие характеристики. Мисля си, че повечето видове плодове могат да станат хрупкави, стига да са тънко нарязани, това пък съкращава времето за сушене. Аз бабините сушени ябълки от едно време не ми харесваха, точно по тази причина, че дебело нарязани ставаха еди жилави и хич не ги ядях, обирах от паничката само крушите и сините сливи
Виж целия пост
# 462
Ами аз ягодките но тънички филийки ги нарязах.
24 ч. суших (забравих на колко градуса, май на 60), ама не станаха хрупкави.
Виж целия пост
# 463
Момичета, как да разбера ,че съм изсушила добре кайсиите?
Изобщо какъв е принципа да се разбере дали е време да се махне каквото и да е когато се суши?

Аз гледам да няма влага в плода, като го стисна между пръстите си, трябва навсякъде да е сухо. С опипване прибирам всяко едно парченце и които ми се струват все още с остатъчна влага ги пренареждам и пускам отново.

Скрит текст:
Миналата и тази седмица суших кайсии.
Виж целия пост
# 464
Някой използва ли дехидрататор Excalibur ECB52B дехидратор с 5 тавички?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия