Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От коя марка съдомиялни сте доволни?

  • 83 356
  • 560

Анкета

От коя марка съдомиялни сте доволни?

Опции:

# 540
Здравейте! Има ли някой с мнение конкретно за този модел
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodno-stoyashti-s%C3%A0domiyaln … -26420-X/p/680676
Или тази
https://zora.bg/product/sms46aw01e-1

Май се очертава епичната битка Бош-Беко Simple Smile поне за мен

Благодаря!
Виж целия пост
# 541
Магаре и кон...
Виж целия пост
# 542
Напатих се с едно Беко. Ремонтирах го няколко пъти и то защото горяха някакви кабелчета и ремонтът ми струваше по 20-30 лв. Само труд всъщност. Техникът беше учуден, защото такъв случай имал за първи път. Късмет, може би, но друг път-никой път Беко. А инак си мие, нямам забележки. На 8 години е. 45 см. вградена.
Не зная дали е магаре и кон. Имаме предубеждение, защото
е турска. Някъде четох, че Беко са на 3 място по производство на бяла тяхника в Европа.
Виж целия пост
# 543
Имам Беко миялна от 2005г. Още си мие отлично , но с уточнението, че последните три години живеем на друго място и не я ползваме. Тъкмо я бяхме купили и имаше токов удар в квартала. Единствено на съдомиялната и нямаше нищо, понеже имала някаква допълнителна защита. Но моята е истинска турска, срещала съм и да не са произведени там. Аз от марката съм доволна ( хладилници, фурна, котлони).
Виж целия пост
# 544
Не ,не,няма никаква предубеденост.Аз лично съм ползвал 9 години пералня и хладилник beko,които все още си работят.Сравнението с Bosch обаче е като кон с магаре...Ако трябва да избирам със сигурност ще е в полза на Bosch.
Виж целия пост
# 545
Защо? Качество на машината или качество на измиване?
Виж целия пост
# 546
Едното респективно води до другото...
Виж целия пост
# 547
За мене качеството на измиване зависи основно от вида на миещите препарати.
Виж целия пост
# 548
За мене качеството на измиване зависи основно от вида на миещите препарати.

Най - много зависи от това как са направени и настроени дюзите впръскващи вода /кога, накъде и колко силно пръскат/, т.е. самото миене как се изпълнява, което вкл. и програматора задвижващ изпълнението на всяка програма.

Иначе за програмите, в които накрая врата се отваря наистина е кофти за кухнята всичката тая влага. А файдата да се пусне на отложен старт през ноща и в същото време да се остави цяла нощ аспиратора включен е никаква, даже може и да е на минус накрая, отдело дето ще бучи навсякъде както нощем е по-тихо наоколо. Хубавото е, поне при аег /за другите не знам/ че може да се изключва, т.к. се води екстра, а не част от програма.
Виж целия пост
# 549
Някъде четох, че Беко са на 3 място по производство на бяла тяхника в Европа.
На 3-то място по количество, нали? Miele не са сред първите - значи трябва да са много зле... И Ферари съм чувал, че рядко се купува, значи е пълна скръб.
Виж целия пост
# 550
Ни най-малко не съм правила сравнение. Просто казвам, че Беко са сериозен производител на техника. Не луксозна или кой знае колко иновативна. Но определено не са аджамии производители.
Виж целия пост
# 551
Ни най-малко не съм правила сравнение. Просто казвам, че Беко са сериозен производител на техника. Не луксозна или кой знае колко иновативна. Но определено не са аджамии производители.
Те и АЗЛК (Москвич) произведоха доста милиони коли, но май си останаха аджамии до края. При уреди като съдомиялна, пералня и сушилня целта на занятието не е само да работи, да е на изгодна цена и да има реална гаранционна поддръжка. Много важно качество е по възможност да не се налага да се ходи на сервиз - никога. Като спре някой ден след 10-15 години, я броиш за амортизирана и я изхвърляш. Вземи пренеси една сушилня 2 пъти до сервиз и да постои 2 седмици там, пък после се хвали, че са ти я оправили без пари.
Виж целия пост
# 552
И какво казваш с този пост. Да си купуваме само Мииле и Ферари?Не са сред първите по производство, защото няма толкова потенциални клиенти.
Безспорно са добри. Но българинът робува на марките. Някои хора на гол тумбак, чифте пищови. Или както казваше баба ми-вижте ме, па се почудете.
Има достатъчно добри изделия на по-достъпни цени.
Ежегодно пребивавам за по месец в Дания. Ходила съм в доста домове. Видях домакински уреди Горение, Аристон. Колите по улиците са преобладаващо  Ситроен, Шкода  /за мое голямо учудване /, Форд. Това Мерцедес, Ауди, БМВ се срещат много по рядко от България. Защо ли? Защото датчаните са бедни?
Виж целия пост
# 553
Miele го споменах като контра-довод на твърдението, че Беко били #3 по продажби, което трябва да значи че са много добри. Не казвам да се купува Miele, но за мен Беко е някакъв краен вариант с цел икономия на пари или временно решение. Може да имаш късмет и да изкара много време без проблеми, но темата е от коя марка сте доволни, а не с коя марка можем да отбием номера. Горение са доста над Беко поне за мен, така че примерът не е съвсем на място. Аристон и те все още не са станали турска марка, за разлика от такива като JVC и Telefunken (не става дума за съдомиялни, а по принцип - бяха марки, станаха измама).
Виж целия пост
# 554
За да са 3 по продажби, значи има кой да ги купува, а не че са много добри. Масов продукт. И въобще не съм привърженик на Беко, писах защо. И писах, че техникът/с дългогодишен стаж и мой познат/ беше учуден, за първи път вижда такъв дефект. Изтеглила съм късата клечка. Но това не дава повод за обобщение. Към  миенето нямам забележки.
А мнение, обосновано, коя бюджетна марка над коя е, мога да приема от специалист, запознат с материали, конструкция, функции и честота на дефектиране.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия