Да ни е честито поредното ГМО

  • 2 653
  • 16
ГМО сьомга беше одобрена от FDA за човешка консумация в САЩ. И по регламент наличието на ГМО дори не е нужно да бъде отбелязано на етикетите.
Чудя се дали остана нещо незасегнато на пазара тук, което може с чиста съвест да даваме на децата си. Аз почти спрях да ям месо, сега и рибата е на ред.
http://www.cnn.com/2015/11/19/health/genetically-engineered-salmon/
Виж целия пост
# 1
 ГМО рибата е идентична биологически с обикновената, и като гледам, даже е стерилна, така че няма опасност и да се кръстоса с дивата, така че какво точно е възражението спрямо нея? Всички храни, които ядем в момента са селектирани т.е. генно модифицирани да са по-благоприятни за човешка консумация. Ти диня през 16 век виждала ли си на какво прилича?

Така че излишно шашкане.
Виж целия пост
# 2
ГМО храните могат да доведат до множество мутации на гена и дори да променят ДНК-то. Не случайно в много страни са забранени. Много хора вярват, че те са една от причините алергии и болести тип аутизъм да поразяват все повече хора и деца.
Но се радвам, че има и хора, които не се вълнуват от това. Аз, откакто имам деца, съм станала малко параноична, живеейки в САЩ. Интересно ми беше дали има и други като мен.
Виж целия пост
# 3
Не е новост това, че от много време се яде небиологична храна - нищо не е напълно био и всичко е с две хиляди Е-та, стабилизатори, подлсадители, бои и краски. Тази риба както и множество от храните които консумираме са продукт на продължителна човешка и промишлена намеса така че да си поемем дълбоко въздух и да ядем колкото се може повече сурови продукти - плодове, зеленчуци, ядки...това е най-прекия път към здравето. А и не мисля че ядем всеки ден сьомга  Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 4
ГМО храните могат да доведат до множество мутации на гена и дори да променят ДНК-то. Не случайно в много страни са забранени. Много хора вярват, че те са една от причините алергии и болести тип аутизъм да поразяват все повече хора и деца.
Но се радвам, че има и хора, които не се вълнуват от това. Аз, откакто имам деца, съм станала малко параноична, живеейки в САЩ. Интересно ми беше дали има и други като мен.

Мутация на гени = промени в днк,какво ще рече 'дори'. Също така ДНК-то на хората мутира при въздействие на радиация и естествено при остаряване, изобщо не е възможно да се причини от храна, освен ако не ядеш само банани в промишлени количества цял живот, и пак е малко вероятно.
В много страни са забранени, поради опасения от разпространяване на ГМО насаждения сред нормални такива и/или изтощаване на почвата, с което притеснение и аз съм съгласна, не за друго. Много хора вярват и във врачки/баячки и че болестите се причиняват от зли духове, това не го прави по-вярно.
Виж целия пост
# 5
Децата тъпчат баници с хидрогенирани растителни мазнини и родителите им казват "аа, голяма работа, нищо няма да им стане". Заради НЕВЕЖЕСТВОТО на хора, които ги мързи да мислят и им е по-лесно да тъпчат, каквото намерят... Ако знаехте наистина какво ядете, щяхте да го хвърлите в кофата. Ама е по-лесно да "не знаете". Вредата е на лице, но всички си затварят очите... Еми от ОСЪЗНАТО НЕВЕЖЕСТВО. Интелигентния човек знае какво яде.
Виж целия пост
# 6
Какво общо имат хидрогенните мазнини с ГМО? А според мен е невежество, без да си прочел изследванията за и против да скачаш на сляпо срещу всяка нова "плащеща" думичка.
Ако те накарам примерно да ми кажеш какво са парабени, и защо се твърди, че са вредни , не можеш да ми обясниш, но бас хващам, че четеш изоснови надписите по шампоаните само и само да ги избегнеш.
Виж целия пост
# 7
Аз не съм химик и мнението ми се крепи на информация получена от различни източници.
Ти ядеш ли вредни храни? Или то такива няма...  Grinning Grinning Grinning
Виж целия пост
# 8
Аз не съм химик и мнението ми се крепи на информация получена от различни източници.
Ти ядеш ли вредни храни? Или то такива няма...  Grinning Grinning Grinning

Ами и аз не съм химик, но все пак мога на базата на информация, получена от различни източници да разбера за какво става въпрос, всеки средноинтелигентен човек може. Разбира се ако източниците ти са "съседката Пенка веганката" и Джени Макарти антиваксинационната активистка, резултата все пак няма да е особено добър.  А вредни храни понякога ям, да, ако цената да живея до 100 е да съм на треволяк и ядки цял живот, мерси, ще си умра на 80 доволна и щастлива. Ям и доста полезни, но не си съставям мнението за разликата между едните и другите по това колко високо крещят истеричните им противници/защитници в нета.
Виж целия пост
# 9
Ако разбираш от храни, тогава бъди полезна, обясни научно кои храни са наистина вредни, кои не са. Пък ние ще прочетем и ще приемем или не мнението ти. Голословия наистина не са необходими.
Виж целия пост
# 10
Може би хората в БГ (за щастие) все още не са подложени на ГМО атаката, както тук, затова не са особено притеснени. Аз съм изчела и изгледала прекалено много информация по темата, затова не мога спокойно да отмина подобна новина.
Да, гените мутират и от радиация, както и от други външни фактори. Но това не прави ГМО храната по-малко опасна. Гените от ГМО се прехвърлят в тънките черва на човека и променят дори състава на полезните бактерии. Но тук не е мястото да прилагаме доказателства. Който иска, нека потърси информация. Има много. Само индустрията се опитва да твърди, че тези храни не се различават от истинските. Но това са корпорации, които печелят милиарди от това. Какво друго да кажат?
А хидрогенните мазнини не са ли т.нар. трансмазнини като маргарина например? Тук не трябва да си химик, за да знаеш че са вредни. Те са изкуствени мазнини и е доказано, че са една от причините за инфаркти и др. сърдечни заболявания, както и за затлъстяването. В някои щати употребата им е забранена в заведенията за хранене.
Виж целия пост
# 11
С каква цел, нали отговори, че не си химик, на въпроса за парабените, очевидно не търсиш точна информация, а на какъв hype  да се хванеш.
Виж целия пост
# 12
Да, точно те са.
Просто хората все още смятат, че щом е в магазина и е обозначено, че е за ядене, значи няма проблем. Колко хора четат съдържанието изобщо. Много по-лесно е да не се замисляш, но лесното понякога създава много сериозни трудности след време.
Няма гаранция за нищо, но знаещият човек е длъжен да ограничи, дори и да не може да спре изцяло вредните храни. Защото все пак се намалява риска.
Виж целия пост
# 13
Много хубаво е да обсъждаме ГМО-то, но не се замисляме къде да застанем в града, че да дишате по-чист въздух. Ходим сред природата и там вече въздуха е малко по-незамърсен. Как точно зависи от интелекта да си в състояние да изнамериш екологично чиста, не ГМО храна, която хем да е полезна хем да е на добра цена?
Хората нямат един хляб да си купят - ние за сьомгата се тръшкаме все е едно е първия и единствен ГМО продукт. За да се увеличи потреблението се прави и ГМО и всичко.
Малцинство ще са тези, които ще успяват да намират свястна и качествена храна, но на космически цени ! Това е...колкото и да е неприятно. Кой химик, кой умен, кой не - няма да се промени ситуацията  ooooh!
Виж целия пост
# 14
И авторката говори за пазара ТУК, както преди една Фея. На нас ТУК сьомгата не ни е основен проблем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия