Епопея за пилето с ориз, или зов за споделяне на различните начини на приготвяне

  • 11 439
  • 90
# 75
Добре,:) Без това имам един домашен петел във фризера:) Тези дни може да го сготвя:) И дa ви почерпя:)
Виж целия пост
# 76


Eleaa, спокойно, никой нищо не забеляза- ти само дай снимки!  Laughing

Ето снимката на eleaa, вкусно изглежда наистина! Heart Eyes

Виж целия пост
# 77
Четох ,четох,моята рецепта не прочетох.
Малко е връткава, но гарантирам,че е вкусна.
Сварява се заделеното за целта пилешко в сол. Изважда се да изстива ,бульона се прецежда и запазва. Накъсаното месо се запържва в олио и масло,според количеството, добавя се около 100 мл бира и се бърка,докато изври бирата. Маха се пилето и в останалата малко мазнина се слага ориза,ако пилето е 2 бутчета,ориза е 1 ч ч. Запържва се да стане стъклен,добавя се бульона и се вари почти до готовност. Слага се още масло и лимонов сок, на вкус,сол и черен пипер.Последно и пилето се връща,разбърква се и се запича.Слага се кашкавал отгоре.
Виж целия пост
# 78


Eleaa, спокойно, никой нищо не забеляза- ти само дай снимки!  Laughing

Ето снимката на eleaa, вкусно изглежда наистина! Heart Eyes


Мноооого благодаря за съдействието! Peace
Виж целия пост
# 79

Сварява се заделеното за целта пилешко в сол.
В колко сол , вода има ли?Само в сол не става ли отровно солено?
Виж целия пост
# 80
Извинявам се, сварява се във вода ,естествено,с добавена сол.
Виж целия пост
# 81
Belle Fleur, колко бира? Не става ли горчиво? Аз инак съм много по бирата, но да си пийвам - колко пъти съм се опитала да готвя с бира, все се е утепало от горчилка.. Confused
Виж целия пост
# 82
Около 100 мл,пък и тя си извира. Лимоновия сок неутрализира горчивината й. Пропуснала съм-накрая се слага и джоджен, когато е смесено пиле и ориз.
Виж целия пост
# 83
Здравейте , ето и моята рецепта за пиле с ориз :
1 бр. Бяло месо  / 1 пеперуди /
1 буркан печен пипер – може и пресен дребно нарязан
1 , ч.ч.   ориз
Около 200 гр. Предварително запържени гъби /от фризера /
И множество подправки – куркума , копър , магданоз
Нарязвам бялото месо на кубчета колкото локум. Слагам месото в сух тиган  , за да се изпари водата от него / доста е / , след това капвам олио и запържвам до златисто . Вадя с решетъчна лъжица , добавям олио и запържвам ориза – до стъклен .
Пипера го беля и режа – на дребно .
В тава смесвам всичко – пилешкото , ориза ,. пипера , гъбите  и подправките .Понякога добавям и босилек и риган. Добавям вода  и пика на 180 градуса за  около час .
Това е любимият ориз на мъжът ми .
Виж целия пост
# 84
Бялото на мен ми е много сухо за печене.Предпочитам го за котлет по киевски, по китайски със зеленчуци, или хрупкави филенца.С две пеперуди ще направя поне 3 ястия, това е много месо.Мъжът ти тренира и спазва диета ли?
Виж целия пост
# 85
Сега като стана дума - една пеперудка е месото . Явно отдавна не съм го готвила  Simple Smile.
Въобще не става сухо .
Виж целия пост
# 86
Да ви напиша и моята рецепта, която е става и с пилешко и с пуешко.

Сварявам пилето във вода със сол и ч. пипер на зърна. Изваждам месото, накъсвам на парчета/да не са прекалено малки/, бульона го прецеждам. /обикновено ползвам домашно месо/.  В дълбока тава задушавам лук и моркови нарязани на дребно, слагам ориза - измит добре с вода и пържа докато стане "стъклен". След това прибавям в съотношение 1:3, бульон и прясно мляко. Т.е. ако съм сложила 1 чаша ориз му прибавям 2 чаши бульон/а може и вода/ и чаша прясно мляко. Овкусявам, добавям вареното месо и слагам да се пече. Това е.
Виж целия пост
# 87
За първи път чувам за прясно мляко в това ястие newsm78
С каква цел се слага,променя ли вкуса?
Виж целия пост
# 88
И аз за пръв път чувам за мляко, не заприличва ли на мляко с ориз?Обожавам мляко с ориз, но в сладкия вариант.
Виж целия пост
# 89
На мен не ми прилича на мляко с ориз/което аз не харесвам/. За първи път опитах така приготвен ориза в Поморие. Там бяхме, като деца, на квартира в приятелка на баба ми. Тя беше готвачка. От тогава така се прави вкъщи. Ориза стой някак по-влажен. Разбира се това зависи и от печенето и от вида ориз, но аз не го обичам много сух. Честно казано и само с бульон го правя, разликата не е драматична, но ние си го харесваме с малко мляко Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия