Коледен гирлянд

  • 3 974
  • 1

Снимка: Диляна Купенска

Ако случайно ви се намират няколко излишни парчета плат или филц и имате малко свободно време, в което искате да направите нещо, което да закачите на коледното дръвче, тогава останете, за да ви покажа как да си направите лесен и много красив гирлянд за елхата.

За целта ще ви трябват:

• Няколко парчета филц или плат
• Ножица
• Игла и прежда в избран от вас цвят
• Копчета

Първото, което трябва да направите е да решите какви формички ще изрежете за вашия гирлянд. В случая аз съм изрязала звезди, но вие можете да изберете кръгчета, триъгълници, правоъгълници или нещо друго. Изрязвате точно толкова, колкото искате да е дълъг вашият гирлянд, но моят съвет е, ако искате да бъде по-голям, направете го на няколко части, за да не се оплете и за да ви е по-лесно при шиенето. Когато го закачите върху елхата, никой няма да забележи, че не е цял.
След като сте изрязали желаните фигурки, е ред да изберетете няколко цветни копчета за украса. Не е необходимо да ги пришивате отделно, съвсем спокойно можете да ги сложите, когато започнете да сглобявате гирлянда. А той се получава много лесно и бързо. Започвате да зашивате копчето за фигурката, като правите двоен или троен шев, след това оставяте малко разстояние и зашивате следващата фигурка с копчето. Няма точно установен ред, под който да ги нареждате, важното е да ви харесва и да ви доставя удоволствие.

Не се притеснявайте, че фигурките се обръщат и се вижда страната с шева, а не тази с копчето. Когато сложите гирлянда върху елхата, можете да го нагласите така, както искате.

Надявам се урокът ми да ви е харесал и да опитате и вие.Диляна Купенска             

         
Виж целия пост
# 1
прекрасен е!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия