Коледа 2015 - 2

  • 67 508
  • 566
# 465
Момичета, дайте идея за някоя лесна и вкусна торта. Иска ми се да направя нещо сладко за Нова година, но нямам идея какво...
Аз ще правя тази: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2015/11/chocolate-balls-cake.html
Виж целия пост
# 466
Всяка година правя същата Френска селска торта. Не слагам обаче лимонов сок в крема - комбинацията ми се струва...
Тази година мисля да направя нещо с кестени. Евентуално тази:
http://angellovescooking.blogspot.bg/2013/11/caramel-chocolate-chestnut-cake.html
Виж целия пост
# 467
Аз правих миналата година една измислена от мен си торта, която се оказа учудващо хубава. Много е лесна. Но трябва да седна на компютъра, за да я напиша.
Виж целия пост
# 468
Аз редовно правя една моя торта-измислица с бишкоти и крем с маскарпоне и заквасена сметана. Последната е за Коледа, много е бърза, защото е с бишкоти. Ако представлява интерес ще напиша как я приготвям.
Скрит текст:


Виж целия пост
# 469
Момичета, дайте идея за някоя лесна и вкусна торта. Иска ми се да направя нещо сладко за Нова година, но нямам идея какво...
Аз снощи правих без печене е гръцки сладкиш,,Кормос биското"май беше на Лабрексчето рецептата довечера ще я украсявам ето и рецептата:
140 гр обикновени бисквити (използвам Роден край).
50 гр натурален шоколад (или кувертюр, или друг някакъв)
1 ч.л. какао (слагам с връх, но може и равна)
1 с.л. коняк (при мен 3 с.л. Бейлис)
40 гр захар.
40 гр пресно мляко.
50 гр натрошени орехи.
100 гр краве масло.
Маслото и захарта се разбиват, може с миксер, може и с дървена лъжица.
Шоколадът се натрошава в съд, добавя му се малко краве масло и се разтопява в микровълновата. Млякото се смесва с какаото и добре се разбърква, сипва се в маслената смес. Добавя се алкохолът, разтопеният шоколад, натрошените орехи и бисквитите, също натрошени на парченца. Сместа се разбърква хубаво, изсипва се в някакъв съд и се оставя в хладилник да стегне за час поне. Преди сервиране може да се полее с разтопен шоколад или шоколадова глазура, аз поръсвам с какао, харесва ми силно шоколадовия вкус. Стафиди също добре се вписват.


Моята забележка е че е малко като количество в къщи Mr. Green
Като снощи я правих с утроени пропорции че ще сме доста хора да има за всички,добавих по моя фантазия-сладко от вишни заедно със сиропа,увеличих и орехите драстично Mr. Greenпортокалови корички(домашни)и понеже нямах коняк сложих 1 капсула есенция ром на Йоткер + 1 капсула цитрус и в магазина нямаше натурален кувертюр та взех 1 кутия(200гр.) течен шоколад някакъв не помня марка някаква стандартна.Тази вечер ще я украсявам още се чудя дали с малко сладкарска сметана или белтъци със захар да разбивам до довечера трябва да реша.
Февруари я бях пробвала и почерпих приятелки само къде не припаднаха МНОГО СЕ ХАРЕСА.
БЛАГОДАРЯ НА АВТОРКАТА ЧЕ Я СПОДЕЛИ! bouquet
Виж целия пост
# 470
Не намирам снимка на тортата, сигурно е в служебния комп или на някоя флашка. Но с две думи рецептата е следната. Вместо блатове - вафлени кори (в Берьозка има). Между тях крем от маскарпоне, банани, кокосови стърготини и кондензирано подсладено мляко в съотношение на око и вкус. Реди се кора, крем, обилна поръска от бели натрошени целувки. Така, докато свършат продуктите. На финала се намазва с крем, отгоре се поръсва с натрошени целувки и се украсява със сребърна поръска - например топчета. Става ултра бързо и е много ефектна - изглежда снежно и много пасва на празника и сезона. На вкус е много лека и нежна.
Възможен проблем. Ако корите не са били много пресни, може да не омекнат така бързо. Могат обаче да се заменят с нещо по-сигурно - например фини целувчени блатове, но те пък трябва да се направят и отнемат време. Другият вариант е мноого тънки пандишпанени блатове. Идеята е кремът и целувките да преобладават, за да се получи въздушния ефект и лекия вкус.

От мен весело посрещане на новата година и да изтеглите най-хубавите късмети от баницата. Hug
Виж целия пост
# 471
Не намирам снимка на тортата, сигурно е в служебния комп или на някоя флашка. Но с две думи рецептата е следната. Вместо блатове - вафлени кори (в Берьозка има). Между тях крем от маскарпоне, банани, кокосови стърготини и кондензирано подсладено мляко в съотношение на око и вкус. Реди се кора, крем, обилна поръска от бели натрошени целувки. Така, докато свършат продуктите. На финала се намазва с крем, отгоре се поръсва с натрошени целувки и се украсява със сребърна поръска - например топчета. Става ултра бързо и е много ефектна - изглежда снежно и много пасва на празника и сезона. На вкус е много лека и нежна.
Възможен проблем. Ако корите не са били много пресни, може да не омекнат така бързо. Могат обаче да се заменят с нещо по-сигурно - например фини целувчени блатове, но те пък трябва да се направят и отнемат време. Другият вариант е мноого тънки пандишпанени блатове. Идеята е кремът и целувките да преобладават, за да се получи въздушния ефект и лекия вкус.

От мен весело посрещане на новата година и да изтеглите най-хубавите късмети от баницата. Hug
Хм, интересно....
Simple Smile записвам да я пробвам  bouquet
Виж целия пост
# 472
Много благодаря на всички за рецептите, но чак сега ги виждам и ми е късно да се захващам с нещо, но си ги слагам в папката "Десерти" и задължително ще ги пробвам някой път.
Весело посрещане на Новата година на всички!  Hug
Виж целия пост
# 473
200 бр. около 2 лв и нещо, по-големите 100 бр, 3 и нещо.

много ти благодаря, а това за кой пазар в кой град?  Grinning
Виж целия пост
# 474
Нарочно не уточних града, защото такива магазинчета ги има по всички пазари, но по принцип аз ги
взех от Стара Загора. Simple Smile
Виж целия пост
# 475
Честита Нова година! Нека бъде успешна и ви носи много здраве, щастие и благополучие!



https://www.facebook.com/carouselselsel/photos/pcb.9221521945473 … ype=3&theater

didi24, благодаря ти!  bouquet
Виж целия пост
# 476
Какво мога да направя със сух щолен?
Виж целия пост
# 477
Нарязваш на филийки, сиропираш леко със сок, прясно мляко или кафе-  по избор, слагаш леко разбъркана със захар на вкус заквасена сметана, правиш два-три реда така в чаши и най-отгоре над сметаната малко шоколад или плодове от сладко. Престоява една нощ в хладилника. Ако не обичате сметана, може цедено кисело мляко или друг варен крем.

 И нещо друго ми хрумна - ако се потопи единият край в черен разтопен шоколад, а другият в бял, няма ли да е по-вървежен изостаналия щолен ?
Виж целия пост
# 478
Какво мога да направя със сух щолен?

Празничният пудинг на Джейми Оливър.   Той е с панетоне, но и с щолен ще стане, според мен.


http://www.24kitchen.bg/shows/koleda-s-dzeimi/recipe/zimen-koleden-puding
Виж целия пост
# 479
bilqna_69, като те чета чак ми се прииска да имам сух щолен.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия