Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 146 836
  • 758
# 750
Отново моля за съвет. Купих си аз шунковар уж на Орион - на снимката беше показан той с кутията и всичко, и идва вчера, един небрандиран съд, в една бяла кутия с лепенка надписана на Български език залепена на нея и един разпечатан лист хартия А4 с рецепти, и едни пликчета с неизвестен произход сложени в едно друго пликче... Оказа се че уж същия китайски производител, който прави за Орион, е направил и този, но как да съм сигурна?!? Няма сертификат за продукция, която се използва в контакт с хранителни продукти, няма гаранции за качеството на стоманата, няма нищо. Е как да го ползвам? Няма да се учудя ако човека, който ги продава членува в тази група дори... Как да си направя шунка в такъв съд Sad Мисля да го върна и да потърся друг, но как да съм сигурна, че пак няма да е нещо подобно със заблуждаваща снимка? И само доставки да плащам Sad А вчера с такава радост си купих месо и бях готова да направя първата си шунка за децата Sob
От къде купувате Вие оригинални шунковари?
Виж целия пост
# 751

Моят е български, такъв - http://veve.bg/шунковар
Неръждаем е, доволна съм.
Виж целия пост
# 752
Точно този е моят и е китайски.
https://www.emag.bg/shunkovar-veve-inoksov-1-5-litra-termometyr- … i-2/pd/DVBKD2BBM/
Виж целия пост
# 753
Всъщност пробемът не е, че е китайски, то вече всичко е китайско, а че не се тества съгласно законодателството за продукти, които са в контакт с храни.
Виж целия пост
# 754
Моля, някой да пусне нова тема.
Виж целия пост
# 755
Кога започвате да отчитате 2,5 ч? Защото при мен минават 3 часа, докато температурата в средата на шунката достигне 80 градуса. След това ли да засичам време?
Виж целия пост
# 756
Кога започвате да отчитате 2,5 ч? Защото при мен минават 3 часа, докато температурата в средата на шунката достигне 80 градуса. След това ли да засичам време?
Не е задължително да са 2,5 часа. Аз гледам температурата на водата , като достигне 80 гр., да не ги надхвърля. А шунката вадя, като вътрешната темература на месото достигне 72-74 градуса. При мен това се случи за 1.5 часа единия път.
Виж целия пост
# 757
Аз варя до достигане на 70° С във вътрешността на месото, за около час и тридесет-четиридесет минути достига тези градуси. Както е писал Дядо Хаджия - по минута на милиметър от диаметъра на изделието - 100 мм - 100 минути. Водата гледам да е на 80° С, да не ги надвишава.
Виж целия пост
# 758
Заповядайте в новата 4-та тема за любимите домашни вкуснотии
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия