Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шеста тема на чакащите

  • 404 645
  • 3 969
# 3 750
Стопанка, пожелавам Ви късмет с осиновяването. Не се впрягайте на държавните служители. Нищо фатално не се е случило. Аз си спомням, че занесохме всички документи наведнъж, за да ни дадат входящ номер и дата за курса.
Колкото до приликите с детето, нашето никак не прилича на мен. Аз съм много бяла, а малкият си е "маслинка". Най-често се е случвало да го оприличат на мъжа ми, но в редки случаи от някаква куртоазия намират нещо общо с мен.
Днес например имахме един куриоз с една не особено тактична госпожа в парка. Вървим си ние с детето, една приятелка и кучето и дамата ме заговаря: " Извинявайте, тава черничкото дете ваше ли е?" Оглеждам се аз да видя за кое черно дете иде реч, а тя посочва моето Grinning
Отговарям: " Ами, да. Мое е."
Лелята продължава: " Многа е сладко! А на колко годинки е? А, стани леля да пакажеш как ходиш! Ама той сигурно таткото е някакъв...арабин, а?"
Туш! Сега се майтапя с мъжа ми, че е арабски шейх и го поздравявам със Саллаам алейкум Joy
Виж целия пост
# 3 751
Добре, че имаш чувство за хумор. Точно на мен една дето е далече от бяла ми коментира детето, но след това, което й чуха после ушите не е повторила. А нетактичните хора са много и са навсякъде. Една съседка се изцепи скоро, че в цялата махала само нейното дете е бяло, другите били матови. То моето за щастие наистина е матово, но другите не виждам да са. Аз обяснявам, че това съм искала. Не бяло, а по-цветно дете. Въпреки, че има само малко цвят. А на нея й казвам, че за мен бялата кожа е проклетия, съдейки по себе си.
Виж целия пост
# 3 752
И за още две неща се сетих да попитам. Сигурно и за още 100 ще се сетя, но с времето, дано не ставам досадна.
Едното е за курсовете - с каква честота и продължителност са срещите, и в работно време ли са?

Тъй като сме точно на вълна обучение в момента, мога да кажа какво ни предложиха на нас за гр. София Simple Smile
Има различни формати на обучение, предлагани от различни доставчици. Ние имахме възможност да избираме между:
- целодневно обучение - 4 пълни дни + няколко индивидуални сесии (за по час всяка в удобно за вас време)
- и вечерно обучение - 8 дни в интервала 17:00 - 20:00 часа + 2 индивидуални сесии.
Доколкото разбрах е имало повече опции, но социалната ни работничка беше отсяла тези две, като най-подходящи за нас - една от другите опции, например, беше в другия край на града.

Ние се спряхме на вечерно обучение, което се провежда в ЦОП Св. София. Засега се очаква да бъде присъствено. От Ноември до сега са били он-лайн, но засега има разрешение за присъствени групи. Дати за обучение има всеки месец, като се обявяват 2-3 седмици предварително (от това, което разбрах).

Индивидуалните сесии се договарят в удобно за вас време директно с доставчика на услугата (центъра, в който ще се проведе обучението). Нашата първа сесия беше планирана за един час, но отне час и половина, а можехме и още да си приказваме Simple Smile Идеята беше да се срещнем в спокойна атмосфера, да си зададем въпросите които имаме предварително, да разберем каква е идеята на курса и обучителите да добият представа какъв тип хора сме, за да може обучението да е по-ефективно.
Виж целия пост
# 3 753
Какво имат право да питат и какво не на тези следосиновителни срещи? Притеснява ме какво може да си съчини социалната работничка.

Държи се крийпи фамилиарно с детето, а за мен си измисля такива неща, че на няколко пъти ми се е изправяла косата от свободните й съчинения. Даже веднъж се похвали, че ще направи така, че да ми вземе детето. Гледайки какво прави от тогава насам, не се и съмнявам, че това й е целта. Ако не ми беше на сърце детето и в името на него да я изтърпявам,  до сега по всички възможни начини да съм я подгонила за наглостта й.

Като за филм на ужасите е поведението й към мен, което като "подкрепа" на сама осиновителка "много ме радва". Въобще ако не беше детето направо да ти се отщява, че си кандидатствал за осиновяване.

Скрит текст:
Последният пример, който мога да дам за пример е, че подадох молба за психолог за мен и още същия ден ми дадоха входящ номер и са написали оценката. Четири месеца по ред пиша молби за логопед за детето. 4 или 5 молби бях изпратила. Все не ги видяли, все не ги входирали, все нещо става и не правят НИЩО за услугата, за детето ми.

Обаче за психолога веднага прочели и веднага я издали оценката. В оценката обаче  са написали, че имам трудности в общуването с детето, защото АЗ съм с множество депресивни епизоди. Не е аз да имам нужда от помощ, т.к. детето е било 2.5 години в дом за деца и никой не си е направил труда да ме подготви какво наистина значи толкова дълга институционализация. Не, АЗ съм грешката.
Виж целия пост
# 3 754
Анонимен, силно ти препоръчвам да смениш района, че направо и града. Нов район - друг социален работник.
Виж целия пост
# 3 755
Стопанка, според мен тези социални индиректно са искали да ти кажат да си подадеш документите във вашия район след като им изтече карантината.
Анонимен, независимо от къде идва детето има период на байкот и напасване . Ти си водещата в тази игра и затова ти трябва помощ от психолог , но най- вече ти трябва да поговориш с някой с по-голям опит преминал през това. Готова съм да се отзова на лични.
Виж целия пост
# 3 756
Дами, моля да ми припомните с какъв документ се уведомяваха социалните при желание за промяна на профила на желаното дете? Т.е. как да им кажа, че искам да променя желанието си за определен пол и възраст на детето?
Виж целия пост
# 3 757
Дами, моля да ми припомните с какъв документ се уведомяваха социалните при желание за промяна на профила на желаното дете? Т.е. как да им кажа, че искам да променя желанието си за определен пол и възраст на детето?
Входира се декларация за промяна на критериите свободен текст. Разбира се посочете и някаква причина за промяната.
Аз като прочетох какво съм написала след години ми идеше да се плясна. В края на краищата промяната ми не беше стигнала до всички градове.
Виж целия пост
# 3 758
Много благодаря!
Виж целия пост
# 3 759
Здравейте на всички! Искам да попитам, когато дойде момента за дело, изискват ли се документи от работодател за доходите?
Благодаря предварително за вниманието! 🤗
Виж целия пост
# 3 760
Аз представях, да.
Мисля, че беше за последните 6м, но не съм съвсем сигурна. Попитайте социалните или в съда колко време назад искат.
Виж целия пост
# 3 761
Да за последните 6месеца искат
Виж целия пост
# 3 762
В Шумен не искат. Зависи от съдията. То и аз нямам работодател де.
Виж целия пост
# 3 763
Много благодаря на всички, които отговориха! 🤗 Притеснението ми е, ако остана без работодател в периода между вписването в регистъра и делото за осиновяване, как би се процедирало и дали би било възможно съда да се произнесе с отрицателно решение заради липсата на работодател.
Виж целия пост
# 3 764
Абсурд.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия