А ето така изглежда като се отвори:
До колкото разбирам могат да се правят разни формички, които се пълнят с нещо си. Предполагам стават и сладки и солени. Съдейки по пластмасовата дръжка си вадя извода, че е за котлон, а не за фурна. И аз съм до тук. Питах свекърва ми, тя каза, че към него вървяло на времето някакво листче с рецепти, но няма идея де е листчето.
Та чуденките ми са основно следните:
1. Какво тесто да забъркам?
2. Трябва ли предварително да се омазва формата?
Според мен тестото не трябва да бухва, ама какво точно да е??
Ако не омажа формата, я извадя от вътре нещо, я не. Ако пък се хвана да я омазвам на всяко поставяне на тесто, с тия дребни фиурки има да си мажааа... Мислех да направя маслено тесто, за да не лепне по формата, но то пък е доста ронливо и после няма да мога да напълня формичките...
Така де. Събирам идеи и мнения!