Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се казва това цвете?

  • 80 481
  • 777
# 765
Фикус Бенджсмин.
Виж целия пост
# 766
вариагатен при това.
Виж целия пост
# 767
Цвете е силно казано, защото е дърво фикус бенжамин вариегата. 😄 Аз от две години се опитвам да го направя бонсай ама да видим, че  казват че е труден. Може да се окажат прави.
Виж целия пост
# 768
Цвете е силно казано, защото е дърво фикус бенжамин вариегата. 😄 Аз от две години се опитвам да го направя бонсай ама да видим, че  казват че е труден. Може да се окажат прави.


Трябваюо е още в самото начало да го оформите и огънете с тел до получаване на желаната форма и големина.
Успех!
Виж целия пост
# 769
Благодаря ви Simple Smile днес ми го подариха, ще го разуча и ще почвам да го обгрижвам 😀🪴
Виж целия пост
# 770
Не иска нищо особено. Поливане като засъхне горния слой и от време на време торене, но малко защото е вариегатно. Иска светло, но не пряка слънчева светлина и Т да не паднат под 0 градуса, че страда. Влагата също не му е много любима.

Amiamo, естествената му форма е полукаскада или брулено от вятъра и  затова не се налага никакво огъване. Просто е друга форма, а не стандартните S извивки. Антагоничния клон съм го отрязала и сега клоните са само в едната посока и доста наклонен ствол.
Виж целия пост
# 771
Amiamo, естествената му форма е полукаскада или брулено от вятъра и  затова не се налага никакво огъване. Просто е друга форма, а не стандартните S извивки.

И така е много красиво!
Виж целия пост
# 772
Благодаря. Затова го имам.
Виж целия пост
# 773
Angela61, прехвърли го в голяма саксия първите няколко години, за да дебелее по-бързо.
Виж целия пост
# 774
Ще помисля по въпроса. Обаче скоро му сменях субстрата (1-2 месеца) и това ме спира до някъде. Бенжамина по принцип е с по-фино стъбло, не е като другите фикуси (ретуса, миокарпа и от сорта).
Виж целия пост
# 775
Момичета, помогнете ми с името на това растение, за да разбера къде бъркам в отглеждането. Не е копривка, макар че много прилича.
Виж целия пост
# 776
Colleos decurrens Gürke ?
Пак е вид копривка.
Виж целия пост
# 777
Намерих в нета една! снимка с това име, прилича на моето. Голяма рядкост брей, а го взех от нормале  цветарски магазин. Приемам, че е колеус, и ще го гледам така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия