Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стипендия в гимназия

  • 9 903
  • 4
Взимат ли децата ви с ТЕЛК стипендии в гимназията ? Прочетох че в училището на сина ми има стипендии за деца с трайни увреждания, но никой не ни беше информирал за това до момента. Подавали ли сте до сега молба за такава?
Виж целия пост
# 1
Стипендия за деца с увреждания се изплаща от 9 клас. Подават се молба, която се взема от училището и копие от ЕР на ТЕЛК. Сумата е различна за всяко училище,  като тя се определя от ръководството. В някои гимназии тя е по-ниска от стипендиите за успех или ниски доходи, а в други - всички стипендии са еднакви.
Стипендията за деца с увреждания е целогодишна, като за месеците през лятната ваканция се получава наведнъж в началото на следващата учебна година.
Виж целия пост
# 2
В училището на дъщеря ми казаха, че като стане 10 клас, тогава ще подадем за такава стипендия.
Виж целия пост
# 3
Принципно получаването на стипендии започва от 9 клас. Вероятно в училището на дъщеря ти са взели друго решение, може би заради нисък бюджет. За съжаление тези решения се вземат от самите училищни ръководства. Но въпреки това, ако има и други деца с ТЕЛК в тази гимназия, питайте и тях от кога получават стипендия.
Виж целия пост
# 4
Да моят син започна да взима в 9 клас стипендия. Сумата не е кой знае колко голяма 25,00лв но покрива част от нуждите му през междучасията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия