Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Райвет Ветеринарна клиника

  • 4 978
  • 4
Здравейте, правя тази тема, защото съм афектирана и също така искам да предупредя всеки с домашен любимец за тази клиника! Те лекуваха котето ни повече от година и първоначално им вярвахме сляпо, каквото кажеха се правеше, каквито изследвания са нужни (кръвни изследвания всеки месец), специална храна, лекарства, но за жалост те просто са използвали нашата голяма обич към котето, за да изкарат пари. Животинчето направи бъбречна криза, която беше описана като бъбречна недостатъчност и ни бяха изписани хапчета и прахчета, които да приема всеки ден. Той започна да не се чувства добре с хапчетата, повръщаше, не искаше да се храни, ние им споделихме това и ни беше казано, че било нормално. Не мога да разбера кое е нормалното в това, напротив - за мен е обезпокояващо. След като сменихме доктора всичко ни се изясни. Искам да посъветвам всеки да внимава с тази клиника и в момента, в който усетите че нещо не е както трябва или при нещо по-сериозно - потърсете второ мнение!
Виж целия пост
# 1
Привет на всички!

За огромно СЪЖАЛЕНИЕ и аз пиша, за да изкажа негативни отзиви от клиника Райвет на ул.Лидице в ж.к. Гео Милев. Водила съм двама от котараците ми там, ще разкажа и в частност случаите им, но нека първо да формулирам мнението ми:

Д-р Илия Борисов Райчев поставя диагнози и лечения изцяло на база наблюдение - никакви изследвания не се правят на животните, не слуша какво му обяснява собственика на животното и сам си прави заключения, които сякаш са плод на чиста теория от някой учебник, който е назубрил. Освен това, не се колебае да приема животните дори в късните часове на клиниката, изписва ги 30 минути преди затварянето ѝ, но няма денонощен телефн, на който можете да го потърсите при спешност, ако настъпи усложнение, за което си мълчи пред вас.

Ето ги моите два индивидуални случая на мои котки:

Случай#1
Единият ми котарак получи тежка черепна травма в случай от блъсък, в следствие на което зрението му бе загубено, както и роговицата на очите наранена. При специализиран преглед при един офталмолог бе установено с апаратура, микроскопи и не знам точно какви техники, че зрение няма и няма никакви признаци за чувствителност на зениците (което аз подозирах и знаех вече), глаукома окото няма, даже е с ниско налягане, затова да не се притеснявам, но за роговицата на окото ми бе изписан медикамент. За мое съжаление, този медикамент само влуши състоянието на окото и зачервяването се усили. Уплашена, не потърсих повече този офталмолог и реших да се допитам до чуждо мнение, попадайки на клиника Райвет. След прегледа на д-р Райчев, той възкликна (цитирам!!!) "Ами то има глаукома!" Аз му обясних, че съм го водила на специализиран преглед вече, че това е деформация в резултат на сблъсъка, но той настоя "Ама то се вижда, г-жо, че е с повишено налягане, има глаукома и всеки момент може да се пръсне! Веднага започнете с този медикамент!"
Въпросния преглед протича на око, без апаратура, без изследване. Аз уплашена, че може би през последната една седмица наистина не съм усетила, че налягането на окото се е повишило и че може би е прав, взех дадения медикамент и започнах да го прилагам. Но веднага записах час и при друг специалист след няколко дни, където пак бе проведена пълна диагностика с апаратура и с изследвания и.... окото разбира се беше с много ниско налягане...


Случай#2
След крайно разочароващия първи случай си бях казала, че повече няма да стъпвам в клиниката, но на другия ми котарак се наложи манипулация за чистене на зъбен камък. Преди съм го водила в "Добро хрумване", но смених жилището си и клиниката вече ми е доста далеч, та затова си помислих, че вместо да тормозя горкото животно на такова разстояние, зъбния камък е нещо, което навсякъде могат да изчистят и се престраших да го заведа зад ъгъла в клиника Райвет. По телефона се обадих за да проуча кога е подходящо да го заведа и колко време не бива да е ял, т.н. Д-р Райчев ми заяви, че мога и още вечерта да го заведа, че упойката е краткотрайна и няма никакви проблеми веднага след това да го прибера. Така и направих, заведох го привечер, обадиха ми се след 30 минути, че мога да го взема. Това се случва един час преди края на работното време на клиниката. Котарака ми бе видимо замаян, клатушкаше се - нищо стряскащо, но около 8:30 вечерта започна една крайно драматична и потресаваща гледка. Езика му посиня, носът му стана червен, топъл, ушите също, целия се тресеше и трепереше, повърна два пъти, започна да диша през устата и мяукаше на умряло. Звънях на телефоните на клиниката, но никой не ми вдигна. Поболях се от ужас и страх, с треперещи ръце съм звъняла по други клиники и съм търсила денонощни телефони за да се информирам дали това е спешен случай, или е по-добре да не го мъкна в студа, ако му е паднала температурата. Други ветеринарни доктори ме успокоиха по телефона, че това е доста честа и нормална реакция след анестезия и че животно не се изписва толкова бързо, а дори се препоръчва да се правят и кръвни изследвания на животните преди и след упойка, каквито при него - липсваха.

крайно разочарована съм от това с каква лекота и без никакво чувство за отговорност този човек взима решения.
Виж целия пост
# 2
Здравейте! Радвам се, че откривам такава тема тук, защото бих искала да призова всички стопани на домашни любимци да не ходят в Райвет. Хората там нямат нищо общо с доктори и не знам как живеят в мир със себе си, защото не можеш да претендираш, че си ветеринар без да те е грижа наистина кое е най- доброто за едно животно. Освен че не постъпват хуманно с животните, хората пт Райвет са истнски касапи. Преди години на котката , която ни бе подарена, бе извършена операция по отстраняване на ноктите. Където о да сме били на лекар впоследствие с котето- всички са единодушни, че не биха извършили подобна операция, защото противоречи на всякакви лекарски клетви. Но “ветеринарите” от Райвет не са се поколебали да я извършат. Нали операцията е платена...
За жалост, това е само един пример за тяхното престъпно поведение. С лека ръка отписват животните и предпосват тяхното приспиване. Ако не са в състояние да се справят с даден случай, просто могат да насочат хората да идат на друго място.
Водени от комерсиалните си мотиви, с лека ръка в Райвет поставят една диагноза, уж въз основа на изследване, след което променят диагнозата, като по възможност да им станеш абонат за максимално дълго време би било най- оптимално за тях.
Моля ви - недейте да водите животните си при тях само защото клиниката е близо до вас. Помислете си за животноте, които гледате и за това, че те са ваши другарчета в живота и заслужават много повече от това просто да ги заведете в кварталната клиника. Дори и да се доверявате на Райвет, моля, консултирайте се и с друг ветеринар.
Пиша това съобщение със сълзи на очите и се надявам да не им се доверявате, а да правите всичко възможно да помогнете на своите любимци, когато те имат нужда от вас.
Виж целия пост
# 3
Trolllllll
Виж целия пост
# 4
Прочетох коментарите в тази тема и само защото съм възмутена от тях, пиша тук. Д-р Райчев е семейният ветеринар от 10+ години. Спаси кучето ми след прекаран тежък инсулт с много усилия и всеотдайност. Подари ѝ 4 години живот. Грижил се е и за всички останали животни, които сме му водили, много отговорно. При медицината няма гаранция никога, но той винаги прави каквото може.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия