Съвместната дейност на лекуващите лекари и сектора по Физиотерапия и рехабилитация в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ осигуряват добра успеваемост при лечението на състояния, водещи до репродуктивни проблеми.

Акценти:
*В днешно време с напредването на медицината съществуват различни методи на лечение на стерилитета и постигане на бременност
*В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ репродуктивните специалисти и физиотерапевтите работят в тясно сътрудничество, за да се увеличи успеваемостта и да се постигне желаната бременност


За наличието на репродуктивен проблем говорим когато не настъпва бременност в продължение на една година при двойки в детеродна възраст и 6 месеца при жени над 35 години при регулярни полови контакти.

Причините могат да са различни или комплексни. Най-често репродуктивните проблеми са следствие от ендометриоза, увредени яйцеклетки, поликистозни яйчници, проблеми с овулацията, блокирани фалопиеви тръби, гинекологични заболявания и др. Болестите предавани по полов път също крият голям риск и могат да доведат до сериозни проблеми на репродуктивните системи и при двата пола.

В днешно време с напредването на медицината съществуват различни методи на лечение на стерилитета и постигане на бременност. В случаите когато говорим за репродуктивен проблем, породен от недоизлекувани гинекологични заболявания или преминали незабелязано инфекции, е добре освен навременното лечение да се предприеме и рехабилитационна програма (физиотерапия в комбинация с кинезитерапия). Това ще доведе до по-добро или пълно възстановяване и предотвратяване на нежелани последици.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ секторът по Физиотерапия и рехабилитация работи на принципa, че лечебният процес е всеобхватен. По този начин се осигурява по-добра ефективност при провеждането на терапията. Необходимо е преди всичко да се уточни етиологичния причинител и неговата резистентност към антибиотиците, което разбира се преценява лекуващия специалист акушер-гинеколог или уролог.

В съответствие с международната статистическа класификация на болестите, възпалителните заболявания на различните отдели на половата система на жената се явяват като самостоятелна нозологична единица.

По етиологични причини се разделят на специфични и неспецифични възпалителни заболявания на женската полова система.

Отчитайки факта, че специфичните възпалителни заболявания се подлагат на задължителна специфична медикаментозна терапия – физиотерапевтичното и кинезитерапевтичното лечение се насочват предимно към лечебно-възстановителна методика за неспецифични възпалителни заболявания. При наличието на специфични възпалителни заболявания физиотерапия се предприема след ликвидиране на причинителя.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ репродуктивните специалисти и физиотерапевтите работят в тясно сътрудничество, за да се увеличи успеваемостта и да се постигне желаната бременност.Повече информация по темата можете да прочетете ТУК.
Виж целия пост