печене на кекс

  • 12 477
  • 33
Може ли да пише някой с фурна Electrolux как пече кекс.Вече 3 пъти се пробвам да направя кекс Негърче и вътре остава тестяно
Виж целия пост
# 1
печи на по-слаба фурна , даже може да го покриеш с фолио отгоре  в началото за да не изгори.
Виж целия пост
# 2
А ти как печеш?
Пробвай на студена фурна, на ниво 2, на 175-180 градуса, 35 мин.
Виж целия пост
# 3
На 150 градуса съм пекла пак остава сурово
Виж целия пост
# 4
Слагаш формата на най-долна позиция, в загрята фурна – без вентилатор на 180 градуса, с вентилатор – на 160. От време на време дупчиш с клечка за зъби или дървено шишче в средата и гледаш дали лепне. Ако по средата още е сурово, а отгоре тестото е започнало да се препича, покриваш с фолио. Пече се до суха клечка.
Виж целия пост
# 5
Не мисля че марката на фурната има голямо значение. Слагай на ниско решетката върху която слагаш тавата и печи на 180 градуса. Пробвай с клечка дали е готов, ако има нещо по клечката печеш още, като ако отгоре е запечено добре сложи хартия за печене за да не изгори... Ако и така не става си объркала рецептата нещо.
Виж целия пост
# 6
Сега пекох на 170 като си мислех че е мн слаба фурната на 150 и затова не се опича и сега пак остана сурово надига се запича се отгоре и като го извадя спада и вътре сурово тесто.Затова искам да разбере как пекат другите в този модел фурна
Виж целия пост
# 7
Вероятно го печеш малко.
Виж целия пост
# 8
Провери си рецептата, ако спазваш това, което всички сме написали, значи съотношението между продуктите не е добро. Случвало ми се е преди доста време абсолютно същото което описваш.
Виж целия пост
# 9
кекс се пече в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.

няма значение каква е марката.
Виж целия пост
# 10
кекс се пече в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.

няма значение каква е марката.

 chef  bouquet

Kalin Slavchev , пробвай горното и ако пак не става проблема е в рецептата Wink
Виж целия пост
# 11
Я дай да видим рецептата. Пекла съм и на 250 в свободностояща печка, те са по- високи и по различен начин се регулира температурата вътре. Сега съм с вградена и имах същия проблем в началото. Тестото трябва да е по- гъсто, слагам повече мазнина, за да не изсъхва и винаги с фолио. Проверява се с клечка, понякога са нужни само още 10мин до готовност.
Виж целия пост
# 12
Ох, най-трудната част от кекса и  най-майсторската - печенето.
И на мен не ми се отдава, защото иска бавно печене.
Виж целия пост
# 13
Цяла тема за едно печена на кекс!  ooooh!
Като е суров- значи има нужда от още печене, не е голяма философия! Това дали е електролукс или какъвто и да е лукс печката- няма значение! Печка е! Ако ще и на въглища да е пак се иска гледане на кекса! Не отваряй често фурната, защото така кекса спада! Опитва се с клечка за зъби или дървено шшишче както са казали по-горе докато не излиза чиста клечаката за зъби! 150 е много слаба фурна! От 180 до 220 градуса е умерена фурна, а ако е нова по- добре към 180 да са градусите ако ще и на тавана да е инсталирана!
Виж целия пост
# 14
Аз на 180 градуса го изпичам отвън, а отвътре остава суров.
Изпичам го оттвън до изгоряло почти и пак вътре не мога да го докарам.
А, как обичам да ме черпят с  мраморен кекс, който се топи в устата и е с прясно мляко вътре.
Ех, мечти мечти.
Знаете ли го мраморния кекс?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия