Какви брашна мога да използвам за приготвянето на домашни бебешки бисквити?

  • 23 423
  • 32
Реших да правя бисквити за детето ми,но не знам какви брашна мога да ползвам.Четох,че оризовото е подходящо за бебета,пшенично,от елда...Мога ли да ползвам ръжено,рошково,пълнозърнесто,от спелта,от киноа,овесено,царевично,от просо?Видях и полупълнозърнесто от ориз.Кое от тях е подходящо за бебе на 1 година?Рецептите,които намерих са с пшенично и оризово,но вероятно ще станат с всякакъв вид брашно.Аз хубаво реших,но дори не знам дали е редно да и давам домашни  Blush newsm78
Благодаря на отзовалите се!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Аз до сега давам само домашни неща, купените имат добавки - сол, консерванти и т.н.
В този ред на мисли, защо да не е редно  Naughty
Виж целия пост
# 2
Точно заради тези неща не искам да купувам повече.Аз и правя само кисело мляко с бисквити,по друг начин не е яла.За кисело мляко не знам дали са подходящи,това имах в предвид,като казах,че не съм сигурна дали е редно.  Blush
Като започнах да търся Био бисквити вчера попаднах на това : БИО Бебешки бисквити 150гр.
Състав: пълнозърнесто брашно Спелта 71%; тръстикова захар; растителни мазнини; натурале( E500-натриев карбонат; E503-амониев карбонат); морсла сол; натурални аромати; антиоксиданти (E334-винена киселина; E220-серен двуокис); витамин B1.
Съдържа: глутен и серен двуокис.
Виж целия пост
# 3
Според мен всички изброени стават за дете над година.
Домашно винаги е по-добре от купешко.
Искам само да вмъкна, че не всяко от тях само по себе си ще успее да сгъсти достатъчно сместта, а рошковото брашно е по-скоро заместител на какаото.  Peace
Виж целия пост
# 4
Според мен всички изброени стават за дете над година.
Домашно винаги е по-добре от купешко.
Искам само да вмъкна, че не всяко от тях само по себе си ще успее да сгъсти достатъчно сместта, а рошковото брашно е по-скоро заместител на какаото.  Peace

 bouquet
Виж целия пост
# 5
Бихте ли споделили рецепта за домашни бисквити, че и на мен не ми серискува с купешки
Виж целия пост
# 6
Бихте ли споделили рецепта за домашни бисквити, че и на мен не ми серискува с купешки


Не съм ги правила още,но тук намерих някои рецепти,във вторник най-вероятно ще пристигнат брашната и ще опитам да направя.


Бебешки бисквити (без яйца)  - Дари
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. готова каша (сухо вещество) - оризова с банан или др.
3 с. л. олио
студена вода
Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса.
В купа сложете брашното и бебешката каша, добавете постепенно олиото и с разбъркване започнете да добавяте по малко вода. За начало сложете 1/4 ч.ч. и сипвайте по малко, докато тестото се офори на топка и започне да се отделя от стените на купата. Разточете го до дебелината на бисквита и изрежете формички по ваш избор.
Пече се върху ненамазана хартия за печене (предполагам, че става и на тавичка) за 10 - 12 мин. или докато придобият златист цвят. Бисквитките се съхраняват в добре затворен съд.


Бисквитките на мама Наталия

 1 ч.ч.брашно

1 ч.ч.каша (готова смес – при мен ориз и елда)

1 настъргана ябълка

3 с.л. зехтин

1/4 ч.ч. вода

Омесва се тесто и се разточва. Нарязва се с формички или както желаете. Пече се на 200 гр. около 20 мин.


Бисквитките на мама Ани

100г фини овесени ядки

1 банан (около 150г обелен)

40 г меко масло

50 г царевично брашно

100 г бяло брашно (или 150 г бяло, ако не ползвате царевично)

Овесените ядки (може и пълнозърнести) се накисват в 50-60 мл леко топла вода и се оставят за 10-20 минути. Намачква се бананът  заедно с маслото и към тях се добавя получилата се каша от овесените ядки. Добавя се брашното. Разбърква се добре и се оставя за 20 минути в хладилника. Изсипват се кръгчета върху хартия за печене и се пекат на 160 градуса в предварително загрята фурна за около 12-15 минути.
Виж целия пост
# 7
Брашното от рожков освен това и сладни.

Виж целия пост
# 8
АЗ мисля,че са най-удачни безглутеновите варианти-брашнао от елда,просо,ориз...
Виж целия пост
# 9
Като ви попораснат децата, можете да им правите тези: http://sunshineskitchen.com/the-best-oatmeal-cookies/

Много са хубави. Няма майка, която да ги е опитала и да не ми е поискала рецептата. За мен най-вкусни стават с кафява мокра захар. В рецептата е дадено 150 гр., но аз слагам около 120, че са ми много сладки.
Виж целия пост
# 10
Едни бисквитки и от мен. Simple Smile


Бисквити "Грахам" (Graham Crackers)

Виж целия пост
# 11
Ммм,следобед ще опитаме  Joy Взехме оризово брашно,от елда,ръжено и спелтово.Ще видим с кое ще се получи.
Виж целия пост
# 12
Bandida,моля те сподели след това коя рецепта си пробвала и дали са се харесали на детенцето ти:)
Виж целия пост
# 13
Bandida,моля те сподели след това коя рецепта си пробвала и дали са се харесали на детенцето ти:)


Бебешки бисквити (без яйца)  - Дари
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. готова каша (сухо вещество) - оризова с банан или др.
3 с. л. олио
студена вода
Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса.
В купа сложете брашното и бебешката каша, добавете постепенно олиото и с разбъркване започнете да добавяте по малко вода. За начало сложете 1/4 ч.ч. и сипвайте по малко, докато тестото се офори на топка и започне да се отделя от стените на купата. Разточете го до дебелината на бисквита и изрежете формички по ваш избор.
Пече се върху ненамазана хартия за печене (предполагам, че става и на тавичка) за 10 - 12 мин. или докато придобият златист цвят. Бисквитките се съхраняват в добре затворен съд.

Тази пробвах-провалих се,на мен не ми харесаха,но пък мъжа ги хапна с удоволствие,даже каза,че по-вкусни не е ял.Май заради печката не се получиха.Правих ги и с брашно от елда и каша на Хип,хубаво тесто стана,оставих все пак 2 за малката да пробва.Предполагам ще се получи с друго брашно,но утре ще пробвам с оризово.

Тези също ще ги пробвам утре,мисля че биха се получили.  Praynig
https://vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/gluten-free-sugar-free-cookies/
Виж целия пост
# 14
Тези бисквити са бебешки. Препоръчвам ги.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия