Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 61 688
  • 730
# 15
bubanka, имай предвид, че набухвателят в самонабухващото не е достатъчен, сложи си допълнителен - какъвто предполага употребата.

pep-4o, предната тема беше 98, тази не е ли 99?
Виж целия пост
# 16
Специално за теб Ванка love001

а това за девойките Пепи и Морена  smile3525
Виж целия пост
# 17
Да се включа и аз с любимата ми салата със сушени домати,накиснати в зехтин:
рукола,нахут,крастивица,сушените домати(те си имат зехтин и не добавям) и овкусявам със сок от нар и сол  Peace
Виж целия пост
# 18
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 19
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
На опаковката на корите не пише ли? Аз съм взимала кори, които са били с варене и такива без, но си пишеше на опаковките.
Виж целия пост
# 20
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing
Виж целия пост
# 21
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
Ако не пише изрично, че се варят, значи са без. Аз поне взимам от варианта без варене...спестява доста време.
Виж целия пост
# 22
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1150-postni-sarmi-sus-stafidi
Яла съм пълнен шаран, имаше и стафиди, че и канела...за моя вкус не им е мястото там.
Виж целия пост
# 23
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

на ориз и гъби гледам често слагат, както и на сарми - постни, с ориз.

Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes

Когато ползвах готови кори за лазаня  не ги варях - правя соса по-рядък и докато се готвят, те си го поемат.  Peace

chrissy, оправих, мерси
Виж целия пост
# 24
Здравейте, момичета  Hug. "Идвам" с питане как се спира пресичането на прясното мляко при варене, знаете ли? Помня, че имаше някакъв начин, нещо се добавяше към такова мляко, което е видно, че ще се пресече, но какво беше?  newsm78 Надявам се да знае някой  Crazy
Виж целия пост
# 25
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
Според мен е по-добре да минат през гореща вода  Peace
Аз си кипвам водата и ги потапям за по 30сек.-не ми отнема време в никакъв случай.
Виж целия пост
# 26
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

Като за начинаещ можете да експериментирате по тази рецепта

А, това вече е висш пилотаж. Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Здравейте, момичета  Hug. "Идвам" с питане как се спира пресичането на прясното мляко при варене, знаете ли? Помня, че имаше някакъв начин, нещо се добавяше към такова мляко, което е видно, че ще се пресече, но какво беше?  newsm78 Надявам се да знае някой  Crazy
Лимонов сок или лимонтузу

ПП Съжалявам прочела съм питането като "как се пресича млякото" ,  а не как се спира пресичането!
Виж целия пост
# 28
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

Сърмички със стафиди съм яла, на мен ми допадна вкусът. Подобни на тези от рецептата, а съм си записала рецептата на Бети, но още не съм я правила. Въпрос на вкус е, но не пречи да опиташ, поне ще видиш дали ти харесват. Peace
Виж целия пост
# 29
Beauty magnolia, С лимонов сок ще се пресече, а за да не се пресича , доколкото знам , се слага щипка сода бикарбонат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия