Относно хуммуса, мисля че няма какво толкова да търсиш снимките - просто се вижда, че в каната-блендер е по-равномерно и фино смляно, отколкото в купата.
Забравих да спомена, че за една доза хуммус използвам около 250-300 грама нахут (половин опаковка сух нахут), накисната от предния ден и добре сварена. Не се изхвърля всичката вода, но пак на око си оставям за блендирането - ти си преценяваш гъстотата на кашата. Другите продукти също са соред вкуса, напр. тахана ако е прекалено много може да горчи, чесъна си зависи от това, дали обичате и т.н. Куркумата придава жълтия цвят, иначе е един бежав, не е така ефектен.
П.П. Някои хора добавят към хуммуса печен патладжан, за да имал по-нежен вкус, но реално това си е съвсем друга рецепта (Баба Гануш):
https://www.google.cz/search?q=baba+ganoush&oq=baba+g&aq … bile&ie=UTF-8