Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 4 част

  • 71 548
  • 737
# 345
Ок, ще продължавам да следя. Ако някой попадне на добра оферта, да даде сигнал. Лека вечер.
Виж целия пост
# 346
Ако някой има интерес към приставката за сладолед, има много изгодна за Chef в ebay.co.uk

Линк:

https://www.ebay.co.uk/itm/Kenwood-Chef-Ice-Cream-Maker-Attachme … 60353.m2763.l2649

Виж целия пост
# 347
Здравейте и от мен .Отдавна не съм влизала и съм забравила как се качват снимки...Притежател съм на Kenwood kvl 8470 s .Имам и един Bomman km    362.  Скоро си поръчах
приставката за разточване на кори KAX 970 ME . Приставката която дойде е КАХ 980ME  която е пак за разточване на кори но без ролера за поддържане на тестото става за моя миксер..[/img][/img][/img][/img][/img][/img][/img][/img]   както можете да видите има 10 степени за регулиране на дебелината на тестото, произведено в Италия но е без ролери за придържане на тестото.От друга страна ках970 ме е с 8 или 9 степени
Виж целия пост
# 348
...за регулиране на тестото, произведено в Китай но с ролера.Въпросът ми към притежателите на въпросната приставка е каква роля играе,доколкото е в помощ    при разточването.Да върна ли приставката и да я заменя с тази с ролера или да я задържа..Благодаря ви.
Виж целия пост
# 349
. . . . . .
Виж целия пост
# 350
За съжаление не мога да отговоря на горното питане - още чакам моята подобна приставка - AT970A. Доколкото гледах по всички ревюта/видеа, ролера се използва доста и е полезен. Аз бих избрал приставка, която разполага с него.

Има изгодна месомелачка в ebay:

https://www.ebay.co.uk/itm/Kenwood-Chef-Major-AT950A-Mincer-Atta … :XQwAAOSwm~daeyIl

От същия търговец, който продава сладоледената. Продаде 2бр за часове, така че ако някой иска да се възползва - да поръчва бързо, последна е.
Виж целия пост
# 351
Може би е въпрос на предпочитания. И на ръка да го държиш пак ще върши работа. Моята има ролер, но пак придържам с ръка, защото се изхлузва и изкривява понякога. Не е толкова практичен, колкото изглежда. Аз бих я задържала.
Виж целия пост
# 352
Ето, когато снимам и не го държа даже се къса. Тъй че, ползвай си тази със здраве и напиши после отзиви, моля.
https://youtu.be/koS8aytjzq8
Виж целия пост
# 353
Благодаря ви за включването!До края на седмицата трябва да реша..POPLO кога очакваш твоята?Ще ми е от полза опита ти с нея.
Джемма изгледала съм всичките ти клипове Simple Smile по няколко пъти.Изчела съм и предишните теми от началото до тук.Много полезно,а и търпението ти да отговаряш,снимаш и качваш..благодаря Simple Smile
И така първо с въпросите за приставката:
1)колко степени има тази с ролера
2)в книжката пише ли всяка степен на колко милиметра разточва(в моята за КАХ 980 пише),търсих в нета упътване,но не видях нищо такова.
3)като я пробвах на миксера,без да разточвам тесто,видях,че доста се мърда/клати,при вас така ли е?
Ще я използвам освен за лазаня и различните видове макарони и за кори за баница/сиренки,да разточва тестото за фунийки,пица(ако най-дебелото пак идва тънко ще слагам две кори една върху друга),за тестото за захарен фондан въпреки,че не знам дали ще залепва..
Сега за миксера ..Цяла година ходих по магазините тук да гледам моделите,тъй като се двоумих между Bosh,Kitchenaid и Kenwood.Всяка машина си има слабите места и неща за доизкусуряване(примерно в приставките).Кenwood например доста се клати Simple Smile После ми беше голяма дилема кой Kenwood да взема-малкия 4,6 л или големия 6,7 л.В къщи сме двама,но готвя и ползвам миксера всекидневно така,че трябваше да избера между удобното и практичното.Малкият е по-удобен в ръцете за работа,като височина за ползване на приставките и за миене,а що се отнася за по-големи количества винаги може да се направи дадена рецепта на два пъти.
Големия е по-практичен за по-големи количества( макар,че при по-малките такива се позамисляш дали да го цапаш),освен това при месенето/разбиването не ти хвърчат/пръскат продуктите от купата,можеш примерно също така да пресяваш в/у разбитата смес брашното или пудрата захар дирекно в купата,слагайки ситото върху нея без да го държиш и да ти се разхвърчава брашното по плота.Бомънът,който имам от 4 години и от който съм доволна е с купа 5л-перфектният поне за мен размер и за малко и за много Simple Smile
Избрах големия.
И абсолютно не съжалявам за иабора си.Радвам се,че не взех малкия.В крайна сметка не се оказа толкова неудобен в ръцете за всекидневно ползване,нито толкова по-висок/по-изморителен за ползване на приставките.
Като цяло съм доволна от него.Регулирах си приставките,освен тази за тестото,която при моя модел по принцип няма гайка за регулиране.Куката за тесто при този модел е спираловидна и определено работи много по-добре от предишните.Ако не бяха я сменили и нямаше опция за ползване на тази на Кукинг шефа нямаше да купя Kenwood.Въпреки това от любопитство за разликите в месенето съм поръчала и куката на Кукинг шефа.
Бъркалката за яйца са я направили по-дебела(самите железа) и имах притеснение,че ще отнема повече време за разбиването им.Яйцата както едно,така и повече,се разбиват добре и достатъчно бързо така,че съм щастлива Simple Smile
От останалите 3 бъркалки,които са в комплекта също съм доволна.
Малките мелнички са много удобни и лесни за ползване и почистване.При мелене на ядки и семена(лен,сусам..) е добре да се слага по-малко количество от указания максимум, иначе отдолу,от страната на ножовете го смила по-бързо и го прави един вид на пюре,което в някои случаи мен ме устройва повече.Ползвала съм подобни мелнички и на други миксери,винаги така ми се е получавало,явно по този начин работят.Удобни са ми и си ги ползвам доста.
От каната също съм доволна.В нея освен шейкове,супи и смес за палачинки правя и сурови кремчета от накиснати ядки и плодове,както и майонеза.Там иска малко помощ със шпатула при миксирането.Винаги е искало.Имам Kenwood fp730 (1000 w) и там си иска шпатулата.Поръчах и чакам да дойде шпатулата/бастунчето от модела на блендера на Kenwood KAH 358GL.Моят блендер е модел КАH 357  и няма.
Много съм доволна от приставката КАН 647 PL.Със 6 диска за рязане и нож.Перфектният размер купа за всекидневно ползване.От, примерно, рязане на един малък лук,до по-големи количества, със спиране за изпразване на купата.При стъргане/рязане с дисковете между капака и ножа не ми остават големи парчета и в самата купа при рязането не попадат такива.Много съм доволна тъй като при другият ми подобен миксер Kenwood fp 730 с купа 3л много се изнервях от това.Трябваше да спирам да вземам попадналото в купата ненастъргано,достатъчно голямо парче и да го накъсвам на ръка.
Единсвеното от което съм малко разочарована и недоволна е приставката за изстискване на цитруси АТ 312.Тъй като имам и често ползвам такава на миксера FP 730, и от която съм много доволна,имам база за сравнение.При стария ми миксер(5-6 годишен) пластмасовата джаджа върху която натискаш плода в горния си край идва малко по-заострена/тънка ,което определено спомага за по-доброто и пълно изстискване на сока.Освен това самите и краища/ръбове са по-заострени,което също съкратява времето за изстискване на половина.С новата приставка АТ 312 за същото количество портокали губя двойно време и повече натискане при по-висока позиция на ръката.
Единственото,което все още не съм ползвала и не мога да дам мнение е месомелачката
Виж целия пост
# 354
...
Виж целия пост
# 355
Честито! Със здраве да си го ползваш! От къде го купи и за колко? Сподели моля ☺
Виж целия пост
# 356
Благодаря ти.Много си го харесвам Blush Купих го от www.electrostudio.gr по време на коледните намаления за 700 евро.Линк ще дам утре тъй като не съм си в къщи,а от телефона като пиша ми прави повече номера с публикуването Grinning
Виж целия пост
# 357
http://www.electrostudio.gr/categories/12382/oikiakes-mikrokeyes … =&f2=&f3=
Виж целия пост
# 358
Готово.Успях Grinning
Виж целия пост
# 359
Благодрая, сега видях че живееш а Гърция 😊 Аз попаднах на това устройство https://m.ebay.co.uk/itm/Kenwood-MX310-Patissier-Stand-Mixer-400 … :yYYAAOSw401aIWJi. Някой има ли мнение?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия