Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Котето ми не може ходи до тоалетната.

  • 7 131
  • 21
Здравейте, от няколко дни котето ми не може да ходи до тоалетната. Заведохме го вчера на ветеринар , и тя ни постави катетър. Каза ни да го следим дали ще почне да ходи отново ,но от както сме се прибрали е ходил един път само, и то ( според мен ) е много малко! Ако не се оправи ще трябва да му сложим катетър за постоянно. Моля ако някой е минал през такова нещо , да ми даде съвет какво да правя.Има ли лекарства с които мога да му помогна по някакъв начин?    Cry
Виж целия пост
# 1
На каква възраст е котето и още ли е с катетър?
Виж целия пост
# 2
На 6 години е.  Не , не е с катетър сега. Сложиха му го вчера , за да му помогнат да иде до тоалетна. И казаха че ако не почне сам да ходи ,ще трябва да го заведем и да му сложат за постоянно. И друг въпрос, до колко време мога да чакам за да видя дали ще иде ????
Виж целия пост
# 3
Имах една симаска котка която на 8-9 годишна възраст започна да не годи до тоалетна но и по голяма нужда... оказа се, че матка й е била пълна с гной и въпреки лечението трябваше да й махнем матката оперативно. Живя до 19 годишна възраст!
Виж целия пост
# 4
Съжалявам, знам как се процедира при съвсем малко коте (там леко се масажират гениталиите с напоено с олио памуче, като по този начин се имитира майката, която прави същото, но с език, за да помогне на бебетата да се изходят). Но твоето е голямо и не знам какво се прави. Не се притеснявай и звънни на ветеринаря, задай си въпросите. Може би всеки час е важен, така че не се колебай и потърси професионална помощ!
Виж целия пост
# 5
Kaстрация и спри да храниш с гранули, от гранулите е. Вземи лечебна храна и виж лекаря какво ще каже. Състоянието е сериозно и може да доведе до смърт.
Виж целия пост
# 6
Той сам си масажира коремчето като постоянно се мие.По този начин успя на два пъти да се из пишка ( преди да го заведем при лекарката ) Но, от вчера и това не прави вече! И само лежи и спи.
Виж целия пост
# 7
Kaстрация и спри да храниш с гранули, от гранулите е. Вземи лечебна храна и виж лекаря какво ще каже. Състоянието е сериозно и може да доведе до смърт.
Даваме му само Роял . Но вчера лекарката каза че е трябвало да го научим на сурово месо. Ако съм сигурна че ще се оправи с кастрация , веднага ще го направя.Но тя не ни го предложи като вариант.
Виж целия пост
# 8
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=908188;topicrefid=3

Тук пиши, но е от гранулите, не 1 или 2 котета са се затрили от тях.
Виж целия пост
# 9
Малко офтопик, но това сурово месо дето го препоръчват не мога да го приема. То нали първо се замразява, за да умрели не знам си какво, да не е вредно и после се дава, но аз лично съм против и не съм давала. И тъй като съм гледала котки, ще ти кажа, че ще ти излезе на приблизително същата цена да го храниш с домашна храна. Вариш ориз, зеленчуци, месо - всичко заедно. Пасираш не много фино и слагаш в бурканчета в хладилника. Аз съм мачкала с вилица или с едно нещо за мачкане на картофи.  Из интернет и ютуб има рецепти за домашно приготвена храна за котки.
Виж целия пост
# 10
Как сурово месо?! В никакъв случай, особено на котки.
По темата - правени ли са изследвания на котката? Кръвни, ехография, нещо? От гранулите определено може да се стигне до котешки урологичен синдром. Ако се стигне до операция, едва ли ще е кастрация, а уретростомия (тази операция е придружена с отстраняване на тестисите).
На Роял Канин има гранули, специално за подобни проблеми. Вашите какви са?
Виж целия пост
# 11
Никакви изследвания не му направиха. Не знам Рояла който взимам дали е за нещо определено, (досега не се бях замисляла) кръгли гранули с дупка в средата. А инче вчера купихме храна която да окисли урината му.
Виж целия пост
# 12
Рояла са една от най-гадните храни на пазара... много проблеми причиняват! Ако искаш гранули... потърси друга но не се подавай на реклами независимо дали са от лекар или някой друг, който ще спечели от това! Отиде ли на лекар! Какво каза?
Виж целия пост
# 13
Казаха че се дължи на разгонването му. Обясниха ни че когато ходел до тоалетната и стоял дълго там ,но не пишкал ,той реално не ходел защото му се пишка ,а заради разгонването имал някакви спазми. Дадохме му четвъртина  Но Шпа и сега няма вече този проблем. Грешката ни е била че не сме му намерили дама... И ни препоръчаха ,ако няма да го ползваме за разплод , да го кастрираме. И сега ще му търсим  дама , за да не го мъчим.  А за по-натам ,ще обмисля кастрацията.
Виж целия пост
# 14
За да не може да ходи има някакъв проблем  
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия