Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С каква храна храните котката си?

  • 89 421
  • 1 294
# 1 260
Моето коте наскоро имаше проблем със стомаха. Три дни след втората ваксина загуби апетит имаше и проблем с ходенето до тоалетна. Заведохме я веднага при ветеринарния, сложи и една инжекция и ни даде прахче пробиотик, буквално до вечерта апетита на котето се завърна, и вече е твърдо след ходене до тоалетната.
 Реакцията обаче се оказа, че не беше от ваксината, а от преяждане с храна на Роял Канин Секънд Ейдж. Тъй като, нямаше да ни има ден и половина и сложихме наведнъж суха храна за две хранения. Доктора обясни, че в доста храни слагат съставки и овкусители, които да ги привличат и да ги карат да хапват още и още от дадена храна, което пък раздразва стомахчето.
Мисля да пробвам сухата храна на Hill's, както и паучовете.
Виж целия пост
# 1 261
Хилс е със същото качество като РК. Котето ни, което почина едвам го отучих от РК, страшно беше.
Виж целия пост
# 1 262
Ma ти сама ще видиш животното как реагира на препарата..Надушва бактериите и "откача"...Моята котка почва да се държи като куче и да скача по мен за да и ги дам..Само като отворя шишенцето за да ги пия и тя вече се е наредила на опашка..
Така реагираше Васко, като беше със счупен заден крак, такъв го прибрах в къщи.  Куцаше лошо, повече от месец. Казаха ми да пробвам с мумийо, ускорява зарастването на костите. Васко като го надуши, почна да мяуче, и изблиза хапчето настървено. След една седмица вече тичаше като бесен.  Животните усещат кое им помага. Сега му давах, но не прояви особен интерес. В неговия случай не може да помогне, и организмът му не го иска.
Като се прибера в София, ще му поръчам и ще пиша, дали му е харесало.
Виж целия пост
# 1 263
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/genesis-pure-27174/genesis-pu … tki-2-27-kg-46131 - тази храна става ли за млади котараци на 6 месеца единия с леко разтройство от време на време Simple Smile
Давам по малко лечебна на Хилс против разтройството и не зная как да се справя а са малки още да давам сурово месо според мен де - не съм сигурна че ще им осигуря всички вещества необходими за растежа Simple Smile
Виж целия пост
# 1 264
Хилс е със същото качество като РК. Котето ни, което почина едвам го отучих от РК, страшно беше.
Ивекс, каква храна би препоръчала тогава?Орижен доста я хвалят, но ми се иска да взема първо малко, защото, ако не я харесва, като я свикнала с Роял? Confused
Виж целия пост
# 1 265
Купих на Васко сурово свинско, отначало да опитам взех само 300 грама, и на следващия ден изкара оформени акита. Обаче ми свърши месото, дадох от гранулите, хипоалердженик, и пак се подриска ужасно.
Сега се запасих от Лидъла с кило свинско, и му давам само свинско. Не е акал от два дни. Ама ще чакам, сигурно утре ще снесе нещо. Ако не - ще давам пак от гранулите, те го отпушват бързо. Въпроса е да намерим баланса.
Все пак, само свинско, не е ли много едностранно хранене? Мога да опитам и други меса, но свинското явно му харесва. Има дробчета, няма ли да е полезно да му давам? Пилешки кости, сурови? Те не били опасни за задавяне, това някъде го четох.
Виж целия пост
# 1 266
Кости не. Давам  пилешки сърца, воденички, моите дроб не искат.
А месо може говежто, телешко, пилешко, всякакво.
Понеже даваш чисто месо вземи му и витамини някакви.
Иначе, продават БАРФ пълноценни менюта с всичко необходимо за диетата в тях. Но моите не ги харесват.
Виж целия пост
# 1 267
Благодаря, не бях чувала за такива храни, ще пробвам да видя как ще ги оцени Васко. Удобно е, ако ги яде, като пътувам, за да оставям да му дават в хотела.Иначе не знам, трябва да купя свинско, да го нарежа и да помоля да го съхраняват в камера, и да му дават порция за деня. 
Но е невероятно, че дрисъкът му се оправи като с магическа пръчка. Даже май се запече. Изкара току-що две три твърди като камък драхонки, както си лежеше на дивана. Просто ги събрах със салфетка и изтрих петънцето.
Но за сега няма да му давам друго. Ако му дам пак от сухата храна, ще тръгнат отново полутечните акита.
Значи, всичко е от храната, тя го разболява, т.е. боклуците, които слагат в нея, и които явно са във всички храни. Защото съм опитала какви ли не храни, и био, и скъпи, и от един вид протеин, и специално за котета с дрисък, нищо не действа.
Благодаря за идеята за суровото месо, това наистина ме спасява от изтощителното пране и чистене, а предполагам че и за него е по-добре. Сега като го изхождам по малка нужда, стомахът му е спокоен. Иначе чувах, как му се движат и пеят червата.
Виж целия пост
# 1 268
Тъй, Гликоза... Отрихме топлата вода ние със свинското. Grinning Другата седмица в Кауфланд свинското е на промоция на 8 лв килото. Аз сега всяка седмица следя къде е на промоция и зареждам. Но много скъпо ми идва и трябва да открия някакви гранули за "замезване", съвместими със свинското, все пак. Та, с проба-грешка смятам, че трябва да се намери нещо. Ти Пуризон пробвала ли си? Гледам за гранули с малко мазнини и протеини. Високите класове гранули повечето съдържат над 15% мазнини. Аз търся нещо около 8-11%. Понеже свинското няма грам мазнини, жилаво, но влажно месо е. Така че ми хрумна, че може би от неправилен преход може да се получава някакъв дисбаланс. За това първо ще пробвам с нискокалорични гранули, без пилешко или някъде да пише "хидролизирано" (което значи, че молекулата на месото е лесно усвоима - четох едни материали на Роял Канин за хипоалергенните им храни). Ще търся с агнешко или пуешко или с риба, до 12% мазни. Пък ако намеря и с глиганско може също да пробвам, но ще пробвам с преход към гранули с ниско съдържание на мазнини. Ако не се получи, ще пробвам с гранули с ниско съдържание на протеини (колкото и странно да звучи).
По мои наблюдения, от ядене на сварени пилешки кокали също се запичат, дори изпражненията стават сухи и бели.
От месата не те съветвам да даваш дроб - поне при моите им дава разстройство (пилешки дроб съм изпробвала, свински и други не знам какво действие имат). От сърчица и воденички проблем няма.
Виж целия пост
# 1 269
Тъй, Гликоза... Отрихме топлата вода ние със свинското. Grinning Другата седмица в Кауфланд свинското е на промоция на 8 лв килото. Аз сега всяка седмица следя къде е на промоция и зареждам. Но много скъпо ми идва и трябва да открия някакви гранули за "замезване", съвместими със свинското, все пак. Та, с проба-грешка смятам, че трябва да се намери нещо. Ти Пуризон пробвала ли си? Гледам за гранули с малко мазнини и протеини. Високите класове гранули повечето съдържат над 15% мазнини. Аз търся нещо около 8-11%. Понеже свинското няма грам мазнини, жилаво, но влажно месо е. Така че ми хрумна, че може би от неправилен преход може да се получава някакъв дисбаланс. За това първо ще пробвам с нискокалорични гранули, без пилешко или някъде да пише "хидролизирано" (което значи, че молекулата на месото е лесно усвоима - четох едни материали на Роял Канин за хипоалергенните им храни).
Така се оказа, след години проби на какво ли не, то било най-простото нещо да се сетиш, ама като сме свикнали всичко да е в упаковки и готово за консумация. Confounded
Ще мина през Кауфланда непременно, защото наистина доста бързо върви свинското. Оказа се, то има много вода, Васко не пие вода изобщо, и мехура му е препълнен, нали го изхождам ръчно, само от яденето на месото. Като беше на сухата храна, изпиваше доста водичка.
Все пак, за да не се спече тотално, дадох му от сухата храна днес, изходи се. Засега твърдо, надявам се да не го продрискам, ще трябва да намеря дозата със сухата храна, хем да ходи редовно, хем да не е рядко.
Тази която доктора му предписа, хипоалергенната, има малко мазнини - 10%, но има хидролизиран протеин. Ето това е състава.


Ще му взема и друго месо някакво, пилешко, дано го яде, все пак, само свинско, може би е доста тежко месо за стомаха на котката?
Виж целия пост
# 1 270
Гликоза, пазарувам от Т-маркет, пускат редовно намаления на месото. А у нас върви доста, храня 40 кила куче и две котки.
Виж целия пост
# 1 271
И моите вода не пият - свинското съдържа достатъчно. Не се притеснявам. Единствено джоба ми се притеснява. За алергичните става агнешко, пуешко, патешко и заешко. Пуешкото е 7 лв килото и в Била често има 25% акция на пуешки бутове. Ако Васко няма алергия, давай му спокойно и пилешко. Онзи ден пробвах да им дам шаран на фурна - еми кашави ги изкараха. Снощи пробвах да им дам постно - ориз със сурими, яйце, царевица, грах и моркови. Гледам в чиниите останали само граховите зърна. Поражения няма. Simple Smile
Виж целия пост
# 1 272
Мамита, коя от вас имаше котка/котарак с бъбречна недостатъчност? Да ми сподели на лична как го храни. Благодаря!
Виж целия пост
# 1 273
Исках да споделя че и аз като вас реших проблема с разтройството със сурово месо иначе от ветеринарната клиника все ми дават лечебна храна против разтройство - тя върши работа но ефекта е краткотраен и е скъпа - аз пак имам от лечебната храна и им давам по малко, но замразявам пилешко филе после с много остър нож го нарязвам първо на много тънко после на много фини ивици и го затоплям на стайна температура и много го ядат но понеже е филе само давам витамини и суха храна и редувам самото месо с паучове и всичко е под контрол. Simple Smile
amy_nka, за предотвратяване на уринарни проблеми си трябва да се дава профилактична храна или преди време една потребителка беше споделила че Дженезис е хубава за мъжките аз взех от нея но я смесвам с другата защото е скъпа - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/genesis-pure-27174/genesis-pu … tki-2-27-kg-46131  - ето така изглежда Simple Smile Но са уговорка че това е профилактика сега Гликоза ли беше имаше такъв котарак ама той и други проблеми имаше тя да повтори как го хранеше Simple Smile
Виж целия пост
# 1 274
Мамита, коя от вас имаше котка/котарак с бъбречна недостатъчност? Да ми сподели на лична как го храни. Благодаря!

Зависи в каква степен са увредени бъбреците. Ние от ветеринар взимахме лечебна суха храна, не от обикновените уринарни, които са за превенция само, а специална за такива проблеми. Тази на РК я ядяха малко повече, тъй като била по-овкусена, и лечебни паучове. Предпочитаха сурово месо пред лечебната храна, ни нямаше как. При увреждане на бъбреците не успяват да задържат протеин в организма, преминава си безпрепятствено и неусвоен, а лечебната храна по-добре се усвоявала и намалявала скоростта на увреждане, не че някое животно ще се излекува с нея. Вода, соли и пр. също губят много, препоръчват се хидратиращи прахчета. При нашите поне беше така. За медикаментите мисля, че ветеринар трябва да прецени индивидуално.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия