КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 73 309
  • 764
# 30
Морена,
мерси за рецептата  Hug
изглеждат много вкусни, ще се правят  Crazy
малката ще точи и реже, аз ще направя топченца, че да станат по-мекички  Grinning
Виж целия пост
# 31
Благодаря и аз за темата.Обожавам, когато цялата къща мирише на токущо изпечен домашен козунак. Меся козунаци всяка година, откакто баба ми почина. Винаги стават чудесни, но никога няма да забравя нейните козунаци. След толкова години все още усещам аромата и вкуса им.
Виж целия пост
# 32
Мдаа... едновремешните печива/ястия са с по-чисти продукти, та затова се помнят и различават.

Деси, пак заповядай!  Hug
Виж целия пост
# 33
Вени, забелязах няколко пъти, че споделяш бриоша. Явно много се харесва у вас  Simple Smile
Аз правих два пъти (докато го налучкам), но самичка го хапвах. Сладкото не е на почит много вкъщи и правя по-скоро, за да си начеша крастата  Laughing
Виж целия пост
# 34
Аз си мисля,като за първи път да пробвам с козуначено руло,много сложно ми се струва оплитането на козунаците  Embarassed Коя рецепта за руло ще ми препоръчате като за начинаещ  Blush
Виж целия пост
# 35
Защо сложно, коса никога ли не си сплитала? Най-лесното е с два фитила, после идва с 3 .
Ето малко за сухи тренировки, може да омесиш обикновено тесто, може с въженца:

https://www.youtube.com/watch?v=RP6j7esQyjk&list=FLEj59mtzPo … V8Q&index=139
Виж целия пост
# 36
Вени, забелязах няколко пъти, че споделяш бриоша. Явно много се харесва у вас  Simple Smile
Аз правих два пъти (докато го налучкам), но самичка го хапвах. Сладкото не е на почит много вкъщи и правя по-скоро, за да си начеша крастата  Laughing

Merelenda  Hug

Скрит текст:
Аз сега се разрових и видях, че си го пускала миналата година и се сетих, че исках още тогава да го пробвам, но така и не ми остана време и после забравих. Сега като видях видеото и го направих без рецепта и взе, че се получи. На мен да ти кажа, ми е по-лесно да видя как се прави и после рецепта не ми трябва. В днешно време рецептите са относително нещо, защото продуктите не са като едно време, продават се много продукти с лошо качество. Преди от половин килограм брашно правех по 4 козунака, а сега по два и половина. Но то да беше само брашното... Всичко е химия, то затова и какви ли не алергии и нови заболявания и какво ли не.
Иначе козунака се харесва у нас, защото децата обичат шоколад и какао. Аз лично не го харесвам, затова някой ден, като имам желание и ми дойде музата, ще видя как да го променя, да е без какао и да няма вкус на шоколад, че аз не обичам нито какао, нито шоколад.
И за да не е само спам, първият леопардов козунак, който направих.



P. S. И все пак класическият козунак си е най-вкусен. Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Аз си мисля,като за първи път да пробвам с козуначено руло,много сложно ми се струва оплитането на козунаците  Embarassed Коя рецепта за руло ще ми препоръчате като за начинаещ  Blush
За руло е всяка една рецепта (то и без това разликите са символични и то в млечните продукти най-вече), само трябва да намалиш захарта, след като ще има сладко. Аз например харесвам да контрастира тестото със сладкото и намалям за целата.
 И гледай да не е много течно сладкото, за да не остане глетаво тестото около него. Или, докато го опечеш там, да изсъхне останалото.  Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 39

Merelenda  Hug

Скрит текст:
Аз сега се разрових и видях, че си го пускала миналата година и се сетих, че исках още тогава да го пробвам, но така и не ми остана време и после забравих. Сега като видях видеото и го направих без рецепта и взе, че се получи. На мен да ти кажа, ми е по-лесно да видя как се прави и после рецепта не ми трябва. В днешно време рецептите са относително нещо, защото продуктите не са като едно време, продават се много продукти с лошо качество. Преди от половин килограм брашно правех по 4 козунака, а сега по два и половина. Но то да беше само брашното... Всичко е химия, то затова и какви ли не алергии и нови заболявания и какво ли не.
Иначе козунака се харесва у нас, защото децата обичат шоколад и какао. Аз лично не го харесвам, затова някой ден, като имам желание и ми дойде музата, ще видя как да го променя, да е без какао и да няма вкус на шоколад, че аз не обичам нито какао, нито шоколад.
И за да не е само спам, първият леопардов козунак, който направих.



P. S. И все пак класическият козунак си е най-вкусен. Simple Smile
Аз пък не знаех, че има видео. Видях в Пинтерест снимка на бриоша и кликнах на рецептата в блога. Оттам се водех и го направих.
За брашното съм съгласна. Сега съм с една партида, от която се налага да слагам по около 100-150 грама по-малко брашно за два хляба.
Виж целия пост
# 40
Вече имам достатъчно самочувствие да се запиша в тази тема Simple Smile
От няколко години експериментирам с различни рецепти за козунак. Засега най-много ми допадат тези на eliksir. Миналата година уцелих десетката с тестото със сметана, получи се най-добрата консистенция и вкус.
В нашето семейство колкото хора, толкова и предпочитания. Затова ми се налага да правя: класически козунак, козунак със стафиди и сушени плодове, козунак с локум, козуначено руло (с мармалад и орехи).
Виж целия пост
# 41
Аз ще се пробвам за първи път тази година. Иска ми се козунакът да е по-сух. Към коя рецепта да се насоча според вас?
Виж целия пост
# 42
И аз тук  Hug
Виж целия пост
# 43
Аз ще се пробвам за първи път тази година. Иска ми се козунакът да е по-сух. Към коя рецепта да се насоча според вас?
Повечето обратното гоним... Simple Smile
Освен да го печеш /сушиш повече време, но на ниска Т, да не изгаря.
А рецептите са с една и съща база и несъществени разлики в използвания млечен продукт.
Виж целия пост
# 44
Хехе, да, мерси Морена!
Моите впечатления са, че козунаците са меки и даже все едно глетави и някак още в устата стават като топка тесто.
Затова си мислех за сух.
Разбира се, моите впечатления са все от купешки козунаци.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия