КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 73 608
  • 764
# 705
Христос Воскресе!
Великолепни козунаци сте направили всички!! bouquet
Поздравления за учениците на Джемма и дъщеричката на Морена-браво на децата за желанието и ентусиазъма! Peace


Един килограм - класически, с моята си макова плънка един с Маскарпоне, +  един със заквасена сметана на Elixir + но с  плънка от шоколад и лешници - Elixir отново да благодаря за прекрасната рецепта, както всяка година и тази не я пропуснах ,
Марче,както и друга година,и тази са ти станали страхотни,браво на момчетата за помощта и дано ти мине по-скоро болежката! Hug
Скрит текст:
И аз като теб бях на инжекции,кръста ми е слабо място Confused.

Алена,щом харесваш кокосов аромат,ако искаш за следващата година пробвай този козунак-става много мек,пухкав като памук и ухае божествено на кокос.

И тази година у нас не мина без козунака със заквасена сметана-нарочно оставих тестото малко по-меко,станаха меки и пухкави.











Виж целия пост
# 706
 Христос  воскресе.
Да сте живи и здрави
Виж целия пост
# 707
Христос Воскресе!
......................

Марче,както и друга година,и тази са ти станали страхотни,браво на момчетата за помощта и дано ти мине по-скоро болежката! Hug
Скрит текст:
И аз като теб бях на инжекции,кръста ми е слабо място Confused.
.................................
и какво ще я правим ние с теб, шА се мъчим  Mr. Green, ама докога не ми е ясно
И тази година у нас не мина без козунака със заквасена сметана-нарочно оставих тестото малко по-меко,станаха меки и пухкави.
.........................................

Христос Воскресе, прекрасни момичета!  Hug

Аааааааа, жестоки са ти козунаците, жестоки, Еликсир !!!!!!!!!!!!!!!!! Да дойдем на обемен при теб, ние ще носим от нашите, ти ще ни черпиш от твоите, обмен на рецепти и вкусове, кафе ще донесем - хубаво кафе..... Grinning
Виж целия пост
# 708
Еликсир, благодарности и от мен за тази рецепта! Hug
За трета поредна година правя козунак със заквасена сметана с локум и стафиди и винаги се получава.





Виж целия пост
# 709
Христос Воскресе! Бъдете живи,драви и благословени!  След неуспешен опит в събота,днес замесвам нова доза,за да почерпя колегите утре на работа.Изчетох всичките ви рецепти и съвети и се надявам да станат Simple Smile На мен проблема ми бяха съдовете а печене де,но сега ще се коригирам и ще се похваля ако станат.
Виж целия пост
# 710
Здравейте, имам 3D форма за печене на Великденско зайче (Zenker - 0,5L), но рецептата ми е немска
Скрит текст:
и е за 0,7 L форма, на всичкото отгоре не мога да разбера какъв е този яйчен ликьор, който съдържа рецептата. Изписват го ето така VERPOORTEN ORIGINAL Eierlikör. Да го зарежа ли или ако не, то с какво мога да го заместя за да се получи кексчето/козуначе ли е не знам? Благодаря предварително.

Всъщност ако имате директно линк към Бг рецепта за такова зайче във 500 гр. форма ще бъде супер.  
[/spoiler]

Ето една рецепта, която би трябвало да ти свърши работа: http://elija-cooking.blogspot.bg/2013/05/blog-post_5.html
Мисля, че не е проблем да замениш яйчения ликьор с някакъв друг.  "Verpoorten" е фирмата производител.

Супер много благодаря, открих си и втората форма - агънце. Едното го направих по тази рецепта, а другото по рецептата на Джемма за маслен кекс. И двете станаха супер красиви и вкусни, но на Джема беше по-вкусен.

Тези форми имат един дефект, че протичат във фурната, когато се втечни сместта ooooh!. Но пък са много красиви. Омърляха ми всичко. Вадих ги на два пъти да им слагам подложна тава отдолу и да ги запушвам със станиол  ooooh!, но като минаха 25-30 мин. и тестото се посгъсти спря да тече. Така че, пълнете ги на 2/3 и малко отгоре даже, за да компенсирате теча, но и да не прелеят от формата при раздуването. Аз за друг път даже предварително ще ги опаковам със станиол, а най-добре е фугата от долу да се запечата с лепило от брашно и вода.
Виж целия пост
# 711
Влизам да честитя отминалия празник на всички и да ви поздравя за прекрасните козунаци, куличи, мини козуначета и курабийки!  bouquet

Специални благодарности на Морена за подробните обяснения.

Аз съм много недоволна от моя резултат. Превстаса ли, какво стана, но не се получи изобщо. Все пак на вкус е ок и много повече се доближава до истински традиционен козунак от предишните рецепти, които съм ползвала. Ванилията + малко ром се усещат и придават страхотен аромат. Снимах една снимка отгоре, а втората е много грозна, извинете ме, но много се ядосах как нищо не стана и нямах желание да снимам.

Пекох 45 мин на 160 градуса, за което време козунакът беше достигнал температура от някъде 70 градуса. Ако го бях пекла по-дълго, щеше да изсъхне, но нямаше да се надигне повече. Изобщо, втасването ми след оформянето някакси въобще не се получи, сигурно защото превтаса преди оформянето, или поне така си мисля.

Моят приятел казва, че това е много плънка и тя ми е намокрила тестото. Може и да е прав, не знам.

Разлятата форма е защото пекох в съвсем плитка тавичка, че високата ми се мие трудно (само на ръка), така че към формата нямам претенции, беше ми ясно, че така ще стане.

Ето го, все пак. Грозен и не много надигнат, поне е вкусен  Tired...


Виж целия пост
# 712
еликсир   Blush благодаря! Аз добавих сока на половин лимон и това може би е убило до някъде кокосовия аромат Simple Smile А се чудя предния път дали не бях добавила и кокосови стърготини Simple Smile

Къде се продава кокосовото мляко?
Виж целия пост
# 713
Христос Воскресе и от мен с благодарности на всички в темата и приносът към един по-истински празник с истински домашни козунаци, за мен резултатът дойде благодарение на Morena и рецептата от 8-ма стр. от учебника  bouquet

Най важното, което научих беше, че втасването отнема мнооого време  Tired
Имам още много да уча, но съм доволна от резултата, макар странният външен вид (също нещо, което трябва да развия в уменията си), имаше и конци и вкусна коричка, изядоха се още топли.

Светъл празник на всички!
Благодаря!

Скрит текст:
Виж целия пост
# 714
Благодаря и аз хубавите ви думи, момичета, пак заповядайте!  Hug

Криси, доста си самокритична, резултатът ти е добър. С много плънка е по-трудно печенето и ако има нужда допичане отвътре аз намалявам Т, за да не прегаря отвън, а да се суши повеч. Вътрешността най-късно се изпича/ става готва, защото влагата се измества отвън навътре и допълнително мокра плънка, затруднява изпичането.
Трябваше да снимаш, да видим къде са се объркали нещата.
По принцип и с меко (не много меко) тесто (с каквото работих аз в събота) може да се пече свободно тестото (без форма), стига да е достатъчно месено и да е развит добре глутена.

Moringa, браво! Щом имаш желание, ще става  все по-добре!
И аз все още си гоня мои искания, искам повече.  Crazy  И то с месне на ръка, с машина резултатите са ясни и лесни, да не кажа гарантирани, не са ми предизвикателство на мен.
Искам да не се разпукава плетката, да е тънка коричката, да е по-въздушна средичката...
Ей това на Щастлива, относно външен вид, абсолютно се доближава до моето виждане за прекрасен козунак.

Виж целия пост
# 715
Светъл празник на всички, пишещи в темата  Hug

Искам да благодаря на djemma, marcheva14, Morena, еликсир и всички, които споделят тънкостите при направата на козунаците.

За поредна година се вдъхновявам от Вас. Много благодаря за рецептите от старите учебници.

Тази година за първи път пробвах с маяно тесто. Супер станаха. За съжаление нямам снимки. А рецептата на Еликсир със заквасена сметана стана на кифлички - меко, пухкаво тесто, с балончета. Ммм, вкусотия  Heart Eyes

Да сте здрави, момичета  Hug bouquet
Виж целия пост
# 716
Морена, много, много благодаря  bouquet От твоята уста /на такава кулинарка  Hug / е голяма похвала за мен.  Blush
Определено и аз нямам забележки към моите. Единствено за другите хора не са толкова сладки, но за нашето семейство са идеални. Рецептата е твоята.  bouquet

Иначе хляб преди правех с прясно мляко, после опитах с кисело и повече ми хареса. Но тези козунаци ги правих с прясно мляко - отвътре бяха идеално влажни. Миналата година правих и със заквасена сметана, тази - не.
Виж целия пост
# 717
Христос Воскресе! Бъдете живи,драви и благословени!  След неуспешен опит в събота,днес замесвам нова доза,за да почерпя колегите утре на работа.Изчетох всичките ви рецепти и съвети и се надявам да станат Simple Smile На мен проблема ми бяха съдовете а печене де,но сега ще се коригирам и ще се похваля ако станат.
Ще се самоцитирам,за да кажа,че този път надминах себе си  Heart Eyes Използвах техниката описана в рецептата за фруктов козунак на Джемма,а продуктите компилация от същата рецепта и тази от учебника по сладкарство  Mr. Green Месих на ръка,удрях тестото 100 пъти,два пъти премесвах и пак удрях тестото. Уникални станаха и с радост ще почерпя утре колежките  Hug Снимки ще се опитам да кача после. Благодаря момичета за прекрасните съети  Hug
Виж целия пост
# 718
Щастлива, благодаря и аз!  Hug

Месих на ръка... Уникални станаха и с радост ще почерпя утре колежките ...
Поздравления!  Hug
Виж целия пост
# 719
Воистина  Воскресе ,мили момичета ! Бъдете здрави и продължавайте да творите с любов!
Специални благодарности на Морена и Джемма !

Направих 3 пъти козунаци-първият път изгоряха леко, вторият път станаха глетави и отидоха в кофата  Mr. Green  и третият път станаха уникални  Grinning !
Грешките ,които допуснах при злополучния опит бяха : увеличих мазнината и брашното. Прекалено дълго разбивах яйцата.  Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия