Акценти:
- От няколко години насам темата за дарителство на яйцеклетки намира широк отзвук в българското общество. Все повече осъзнати личности даряват яйцеклетки с ясната цел да направят добро.
- Разкриването на самоличността на анонимните дарители на яйцеклетки е забранено.
- За жените, които имат желание да станат дарители на яйцеклетки, е важно да знаят, че възрастовата граница е до 34 г. и трябва да имат поне едно здраво дете.


Днес беше от онези дни когато нищо не върви. Като за капак на всичко, малко преди да вляза в магазина, една кола изпръска новите ми панталони. Имам чувството, че вървя по пътеката на нещастието… но всички имаме такива дни, нали? Представете си колко ужасяващо е усещането. Имаш чувството, че участваш в комедия dell'arte и всички маски са се втренчили в теб, за да се забавляват на несполуките ти.

Изведнъж, точно преди да изляза от магазина ме пресреща една ръка. Стоп! Омръзна ми, какво ли ще последва? Сигурно поредната досадна доза от неприятни усещания за деня.
Стига толкова! Готова съм да ревна с пълно гърло и да се противопоставя, но…
Премръзналата ръка е изцапана. Под изтърканите скъсани ръкавички се подава едва забележимото розово по пръстчетата. Та това е дете!

Почти инстинктивно бръкнах в джоба си и поставих в тази ръка няколкото монети. Дори не знам колко са, но когато ги поставих в тази протегната ръка изведнъж светът ми се преобърна.
Петната от кал по новия ми панталон вече ми се струваха като модерен десен. Всички несполуки от по-рано изгубиха смисъл и учудващо за всичко това беше виновен този инстинктивен жест да даря няколко монети щастие.

После, когато се сещах за тази случка, винаги си припомнях усещането. Как лошият ден се преобърна в добър и как изпитах щастие, сякаш от нищото. Колко малко ни трябва понякога, за да сме щастливи.
Да дариш на някого щастие и това да те накара да изпиташ висша форма на емпатия и човешка топлина – ето това е седмото измерение на щастието!
Случвало ви се е, нали?

40 000 българки и само една възможност
Замислих се за детето, на което подарих няколко монети. Много деца нямат родители, но съществуват и 40 000 българки, които страдат от изчерпан яйчников резерв. Те копнеят да се грижат за свое дете, също толкова красиво като момиченцето от тази история, но не могат. За тях има една възможност. Могат да чуят бебешки плач у дома благодарение на дарителски яйцеклетки.

От няколко години насам темата за дарителство на яйцеклетки намира широк отзвук в българското общество. Все повече осъзнати личности даряват яйцеклетки с ясната цел да направят добро. Забранява се комерсиализиране на дарителството на яйцеклетки, взимането и приемането на материални облаги. Въпреки това всяка дарителка за своя благороден жест може да получи обезщетение, което да покрие възстановяването на направените разходи за транспорт, настаняване и престой, отсъствие от работа, причинен дискомфорт, пропуснати ползи и други.
За жените, които имат желание да станат дарители на яйцеклетки, е важно да знаят, че възрастовата граница е до 34 г. и трябва да имат поне едно здраво дете.

Разкриването на самоличността на анонимните дарители на яйцеклетки е забранено.
Да станеш дарител на яйцеклетки е проява на човечност, емпатия към болката на семействата, добро дело, висша проява на съпричастност. За някои това е седмото измерение на щастието!
Научете повече за възможността да станете дарител на яйцеклетки ТУК.Виж целия пост