Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

А коя книга четат в момента децата ви? - 6

  • 90 359
  • 776
Замисляли ли сте се защо едни деца обожават да четат, а за други книгата е истинско наказание? Тъй като децата като цяло получават едно и също образование, всичко останало е в ръцете на родителите.

За да прояви детето интерес към четенето, трябва да нещо да го привлече към този процес. Някои родители, които се умиляват от гледката на четящото съседче, постоянно се карат на своите деца, че дори не поглеждат книгата.

Огромна грешка е да се поставя норма на детето – например да не му се разрешава да излиза от дома, ако не е прочело поне пет или десет страници от определена книга.

Дори да спазва това правило, детето ще намрази четенето, а в най-лошия случай ще получи нервно разстройство, което може да се съпровожда от тотален отказ за възприемане на каквото и да е обучение.

Много деца, обучени по стандартните училищни методи, не могат да работят с текст. Те имат стестнен мироглед и при тях не е развито образното мислене дори и в малка степен.

Ако искате да научите детето си да обича книгите, никога не го карайте да чете само полезни книги. Купувайте му комикси и детски списания. Карайте го понякога да рисува само комикси.

Ако виждате, че детето скучае, докато чете, не го карайте да чете текста докрай. Четенето трябва да се свързва от хлапето единствено и само с чувство на удоволствие.

Не критикувайте липсата на желание за четене – все пак децата имат толкова източници на информация, които им помагат да възприемат всичко много по-бързо.

Четете редовно на детето, личният пример е много важен. Когато стигнете до интересно място, дайте на детето да дочете страницата, за да види само какво се е случило.

Купете няколко книги за детето си и му направете лична библиотека. Чувството, че е собственик на малка библиотека, ще го накара да се чувства по-голямо.

Ако не можете да отделите достатъчно време на детето, използвайте аудиокнигите, пускайте му дискове с приказки, които да слуша преди лягане.

Източник: ezine.bgПърва тема

Втора тема
Трета тема
Четвърта тема
Пета тема
Виж целия пост
# 1
Записвам се за пръв път в темата, за да черпя идеи. На 7.5 е, научи се да чете в първи клас, прочела е до момента три книги:
- "Китайски приказки" (има увлечение по Далечния изток и бойните изкуства)
- "Последният леопард" на Лорън Сейнт Джон (поредица от 4 книги за животни, които обожава, чели сме й ги и ние на глас като по-малка)
- "Карлсон" на А. Линдгрен
Виж целия пост
# 2
И аз тук Simple Smile.
Младежът все още чете 3-тата част за Ерагон.
Виж целия пост
# 3
Чете Goosebumps,
Скрит текст:
Виж целия пост
# 4
Чете Хари Потър Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Моят второкласник тази вечер прочете "Страхотните 5: Най-прочутият фокусник на всички времена".
Виж целия пост
# 6
Моята пък тази вечер прочете:И заключи, че тъжна и хубава, и като филма.
Виж целия пост
# 7
   

Скоро прочете "Белият жираф" на Лорън Сейнт Джон, която много и хареса и с удоволствие сега чете следващото приключение на Мартина - "Песента на делфините".
Виж целия пост
# 8
  Благодаря за новата тема!   Сега чете:    
Много и харесват историйките! Сподели, че приличат  на "Небивалиците" на Бисет,но за големи. /така де,на 9 сме! Wink/
Виж целия пост
# 9
Големия ми нещо се омързеливи и отказва да чете книги последните седмици. Но девойката много приятно ме изненадва - Преполовила е Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада, като междувременно прочете Пук и Чук.
Виж целия пост
# 10
Благодарим за темата bouquet

Все още четат "Малкия Никола", много им харесва (9г.), а аз вечер им чета за Дакела на Станка Пенчева Heart Eyes Специално им я купих тази книга да я четат сами, че шрифтът е страхотен, но уви! Важното е, че все пак много се забавляваме с нея
Виж целия пост
# 11
Препрочита поредицата за Малкия Никола.
Оказа се, че нямаме 3 книги от нея. Поръчах ги, днес пристигнаха. Това ще чете тези дни. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Моята (8г.) започна "Mалкият призрак", която не беше чела от тук:

Виж целия пост
# 13
В момента четем по техен избор (на 5 и 6 г.)

и по мой

както и албумите от Била (разменяме стикери)
Виж целия пост
# 14
Големият-7 клас дочита тази
Малкият ми син -на 10 години чете тези
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия