Оправдани ли са парите за мултикукър?

  • 72 794
  • 61
# 45
по-икономично от към електричество е, защото подгрява директно тенджерата, изключва си като свърши програмата и още един час подгрява храната.

Не разбрах, печката не подгрява ли директно тенджерата?

Мощността на някакъв мултикукър на Филипс, модел HD3167/70, такъв видях в Техномаркет в сайта, е 980В, т.е. колкото един котлон, който също се включва и изключва.
Защо мултикукърът пести тогава ток? Малко съм боса в електровъпросите и имам само най-най-базисни познания, та извинете ме ако въпросът е не на място.

Особено като знам колко време трябва да засичаш уреди, за да можеш да кажеш колко ток харчат за цяла година, например, особено при положение, че хранителните навици на хората зимата и лятото обиновено не са едни и същи...
Виж целия пост
# 46
по-икономично от към електричество е, защото подгрява директно тенджерата, изключва си като свърши програмата и още един час подгрява храната.

Не разбрах, печката не подгрява ли директно тенджерата?


Фурната все пак е доста голяма и се загрява цялата примерно, а не само гювеча /ако съпоставя бавното готвене в кукър с бавно готвене на гювеч във фурна/, него не мога да го сложа на котлона, за да се загрее само той и по-бързо  Rolling Eyes Докато при кукъра се загрява само съда.
Един вид първо загряваш фурна, хабиш ток, после да се загрее съда и т.н.

Не те убеждавам и аз още не съм се убедила на 100%, за да си го купя.  Hug
Виж целия пост
# 47
по-икономично от към електричество е, защото подгрява директно тенджерата, изключва си като свърши програмата и още един час подгрява храната.

Не разбрах, печката не подгрява ли директно тенджерата?

Мощността на някакъв мултикукър на Филипс, модел HD3167/70, такъв видях в Техномаркет в сайта, е 980В, т.е. колкото един котлон, който също се включва и изключва.
Защо мултикукърът пести тогава ток? Малко съм боса в електровъпросите и имам само най-най-базисни познания, та извинете ме ако въпросът е не на място.

Особено като знам колко време трябва да засичаш уреди, за да можеш да кажеш колко ток харчат за цяла година, например, особено при положение, че хранителните навици на хората зимата и лятото обиновено не са едни и същи...
Преди всичко искам да уточня, че никого не агитирам да си купува уреда. Относно икономията :
котлона загрява тенджерата, но отдолу, отстрани тя си се охлажда. Кукъра е на практика изолирана от всякъде тенджера, загрява се от всички страни, по тази причина по-бързо се затопля храната, а вероятно и с по-малко количество енергия. За мен конкретно икономията на енергия е последното нещо, които слагам като плюс, защото не готвя ежедневно, и въобще готвенето далеч не най-голямата част от разхода ми на ток. Но е безспорно, че харчи по-малко от котлон или фурна. Пак казвам, всеки трябва да си прецени за себе си. Това че аз харесвам уреда, не значи че и другите трябва да го харесват.
Виж целия пост
# 48
Имам мултикукър и си стои в кутията. Сега ме е яд заради тази моя покупка - пари, които хвърлих на вятъра. Sad
Виж целия пост
# 49
Шелли, по най-абсурдния начин - правя си сос и после слагам в него избраната паста. Ползвам програмата за ориз. Винаги е вкусно, пастата остава ал денте. Simple Smile

Извинявай ама аз пак не разбрах - правиш соса в мултикукъра и после в него слагаш суровата паста и включваш друга програма?
Правя сос, да. После добавям суровата паста и оставям програмата да приключи. Simple Smile Не сменям режимите на работа.
Виж целия пост
# 50
Вярно е,че може и без кукъра.Не е задължително да го има във всяка кухня.
Аз обаче много обичам да готвя и с удоволствие си купувам всякакви модерни кухненски уреди.
Например вместо нов телефон бих си купила някой нов кухненски робот Grinning
Пробвах да готвя с кукъра и много ми хареса.Вземаме го винаги,когато ходим на вилата,че там още не е обзаведена кухнята.Предимство е,че може да се пренася.
Племенницата ми е студентка в друг град и си взе кукъра,вместо да си купува печка и тенджери.
Тя го нарича умната тенджера Grinning
Виж целия пост
# 51
Още един глас "за" кукъра.
Не ми се налага да готвя всеки ден, но когато го правя, то предпочитам него пред печката.
Да, не се получава "коричка", но пък и не сме ѝ чак такива фенове.
Супи, яхнии, задушени меса или зеленчуци, омлети и най-вече пилешки дробчета по селски стават чудесни и най-вече с различен вкус Simple Smile

Е, сладкишите все още стават само в печката....
Виж целия пост
# 52
Аз готвя много и по Коледа имах огромно желание за подобен уред. Коментирала съм темата и тук, във форума, задавала съм въпроси, не прочетох достатъчно убедителни аргументи "за". След това се присъединих към една група във Фейсбук, която окончателно ме разубеди да купувам такова чудо. Снимките на приготвената храна ме разубедиха, всъщност...
Виж целия пост
# 53
Аз се откзах от кукъра.
Мотивите са ми следните,Филипса не готви по-бързо от печка,Горение готви по-бързо,нали е херметик,но залепва и не пече,а ние обичаме  запечена храна.Освен това Горение е огромен и не знам къде бих го навряла.Като предимство отчитам само това,че мога да го остав да си готви и да си изляза,но не мисля,че само за това удобство си струва инвестицията.
Виж целия пост
# 54
Аз се чудих, чудих и вече си взех.
Извадих го от кашона, но все още не остава време да прочета книжката, инструкциите и почвам да творя и в него.  Peace
Виж целия пост
# 55
Пиши все пак после и твоето впечатление какво е:)
Какъв си взе?
Виж целия пост
# 56
Взех си Тефал. Вече правих в него ориз, елда и зеленчуци на пара.
Сега правя кекс, да видим дали ще стане  Praynig
Хубавото е, че сега мога да оставя кекса да си се прави, докато отида да взема децата от градина и като се приберем вече ще имаме готова следобедна закуска  Peace /надявам се да стане, де  Grinning/

Оризът стана перфектен, елдата малко ми се поразвари, трябва да я правя на друга програма. Удобно е, защото не го мислиш и следиш, а си вършиш друга работа.
Вчера, докато правих зеленчуците, тренирах и след тренировка имах готово ядене.  Peace

Засега съм доволна, трябва само да го разуча на коя програма какво да правя.
Виж целия пост
# 57
Здравейте и аз да използвам темата. Колебая се какво да си взема между мултикукър и фритюрник с горещ въздух (Air fryer). Ако се спра на мултикукъра дали ще мога в него да приготвям пържени картофки, печени меса и т.н.
Виж целия пост
# 58
Двете нямат нищо общо. В къкура ще можеш да пържиш, но стандартно - с порядъчно количество олио.
Виж целия пост
# 59
До колко са оправдани парите са мултикукър зависи от навиците на домакинята и семейството, от начина на хранене и начина на живот. Аз имам четири уреда от типа на мултикукър : първия модел на Филипс, аирфрайера на Филипс, Крок пот и Фрайдора /испанския вариант на фритюрника на Тефал/. Готвя предимно в тях, много рядко нещо във фурна. Котлони не ползвам изобщо, защото не ми се виси покрай тях. На дъщеря ми подарих аирфрайера на Филипс, хареса го, но за друг кукър въобще не иска и да чуе, защото смята че техния начин на хранене и нещата които обичат да хапват, не могат да се приготвят в мултикукър. Така че решението е индивидуално. Моят съвет е да не бързате да отписвате уредите като неподходящи за вас, преди да разучите какво може да се готви в тях и дали ви устройва. Защото ако пасва на вашия начин на хранене, мултикукъра е огромно удобство.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия