Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пролетното слънце все по-силно пече, а на мама октомврийчето като гъбка расте!!!

  • 60 083
  • 729
# 720
Skeeter, при моите приятелки няма промяна в съня след преминаване на АМ. Пак се будят децата. Едната беше близо седмица вечер преди заспиване на АМ, на малката и продължи да се буди и сега си е пак само на кърма. Другата, раждала в Дания, е изпомпвала по 180 мл кърма след кърмене, но лекар там я посъветвал да мине на АМ, защото детето и се будило нощем. Познай дали е имало ефект.   Naughty
Тази вечер бяхме с приятелки навън по женски. Бях инструктирала ММ или да ми се обади да се прибера да накърмя детето, тъй като бяхме близо до нас, или да го пробва с АМ и ако не стане, пак да се прибера. Е, не ми звъня. Детето спи, изпил е 180 мл мляко и е заспал сравнително лесно, без разнасяне, без сукане, което ми е леко успокоение, че приема добре шишето. Давам му от биберон с 3 дупки.

Калина, никой не се е заяждал с теб, ама да ми вкарваш думи в устата, че съм квалифицирала някой, това просто не е вярно. Колкото и да твърдиш, че АМ не е химия, то е. Съдържанието му го доказва.  Но това не значи, че употребата му е толкова лоша и не съм квалифицирала никой,  на база това дали дава тази химия на детето си или не!
Виж целия пост
# 721
Ивката, за слъзния канал-на нас офталмолог и двете педиатърки ни казаха масажи и след годината,  ако се наложи процедурата. В момента правя терапия за зачервяване и секрета при хомеопат, защото много ми дойде тобрадекс  (пет пъти по 5-7 дни). За сега само зачервяване и сърбеж  изчезна, продължавам с надеждата да спре и секрета.  Масажите продължават.
За къпането -ползвам подложка с морска пяна-само седнал Simple Smile , но неудобно е , че всяка вечер се пере   Wink
И  .... не се заблуждавайте, че като минете на АМ ще спите цялата нощ  Joy
Лека нощ  Wink
Виж целия пост
# 722
В интерес на истината две познати семейства след въвеждането на АМ наистина спят. Бебетата се будели един път за ядене откакто АМ е въведено напълно, тоест не само преди лягане, а всички кърмения са заместени. И двете мами това уточниха. Едната преди тя да си легне в полу-сънено състояние на бебето му давала мляко, за да хапне и да не става да го храни в 3-4-5 и повече не се будело. Другата каза, че около 2 седмици след пълното заменяне на кърма с АМ момъкът спрял да се буди нощем за храна изобщо. И двамата са момчета, не знам те повече от момичетата ли спят, но ние едно хранене на нощ го сънуваме, даже не си и мечтаем за нула. Но гаранция Франция, че и при нас ще стане така, а и дори да имаше гаранция няма затова да спра кърменето.
Виж целия пост
# 723
Имахме такива периоди, но си останаха периоди, дори опитах за вечеря каша "Лека нощ " 30 мин преди баня , в 22-23 АМ и ПАК нощем един път ставам да давам мляко.
Пък и освен хранене има много други причини, както сме коментирали да се събуждат, така че. .. Аз понеже не кърмят, но пък много ми се искаше, ако имах възможност бих кърмила,  но пак казвам, че не знам какво е Money Praynig
Виж целия пост
# 724
Аз кърмих пет месеца и се надявах като мине на АМ да започне да спи...нищо подобно-продължава да се буди, кога през час, кога през 30 мин. Опитвала съм да даяам АМ нощно време, изпива го и пак си се буди често. Затова вече го храня ктм 21 часа и след това към 6. През нощта давам биба и вода.
Виж целия пост
# 725
Кингилис се заяде с Калина, тя пък отвърна на Далия, вместо на Кингилис и стана една манджа с грозде  ooooh!

Моето дете си спеше по цяла нощ като беше на кърма, сега като е на химия също. Буди се най-рано към 4, което за мен пак си е сутрин. Така че не мисля, че е толкова от вида мляко, просто според мен някои деца търсят близостта с мама и затова мрънкат, а мамите дават цица и всички са спокойни след това. Аз обаче се будя по 100 пъти да подавам биберон или нещо мрънка в съня си...и пак не спя спокойно.
Виж целия пост
# 726
И ние сме така - не се събужда, но в сънено състояние мрънка-мрънка и заспива, и след малко пак. Не иска биба, не иска вода, не иска АМ, просто си мрънка (пустите му зъби все си мисля, че е от тях и искам да излизат вече да знам поне дали е така). ooooh! Снощи един час не мога да я приспя, не иска на ръце, на леглото не иска, никъде и нищо не иска - накрая заспа в люлката - това до сега не е било вечер (пак така мрънка-мрънка, и се унася).  Tired
Виж целия пост
# 727
Кинглис, 2 пъти сме ходили на детски офталмолог. Масажи правим постоянно от както се е родил, не се оправя и искат да правят сондиране. Препоръчват до годинката да се направи, аз четох, че в чужбина задължително след годинката. Та, затова търсех някой с опит.  Доцентът от Александловска болница, при която ходихме подчерта, че трябва да се приложи доста силен натиск по продължение на слъзния канал. Тя дори ми взе показалеца и върху моя слъзен канал ми показа точно с каква сила да го правя. Каза, че кожата се зачервява и детето го боли. Спомням си, че подчерта - До плач! Малкия не ревеше, а се хилеше и аз все се притеснявах дали прилагам необходимата сила.
  Това препоръча да правим само сутрин пэ три приглаждания на каналче и след това да капвам по капка физиологичен разтвор в очите и ноздрите.
  Също така ми направи впечатление, че от чистия въздух му спряха сълзите за един ден. От мръсния софийски въздух, го заведохме високо в балкана. Спа цял ден на една борова полянка и сълзички нямаше същия ден. Това още преди да го заведем на доктор и да приложим масаж. За това реших да комбинирам механичното отпушване на каналчетата с чист въздух и за няколко дни(до седмица мисля) имаше успех при нас.
  За мен улеснение беше да видя рисунка на слъзните канали, за да знам къде точно по нослето да натискам.
  Дано да се оправите по-бързо!
  Ровими, вие също!
Виж целия пост
# 728
Благодаря, много полезна информация  Hug
Виж целия пост
# 729
Заповядайте в новата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=932780.new#new
ако има нещо за поправка свиркайте, че никакво време нямах за доизпитване.
Хубав ден  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия