На 11 юни, 2016 “Академия за родители” предизвика всички родители и техните бебоци, да се присъединят към нас за дълга разходка, от 5000 крачки, в парка!

Защо го направихме: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем. Справянето до голяма степен зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст. Над 500 семейства приеха предизвикателството ни!

Какво точно се случи?

Дължината на маршрута беше 5000 крачки, през които мамите от Stroller Fit Mama ни раздвижиха допълнително по трасето с различни упражнения, а нашите приятели от списание 9 месеца  подготвиха танцова зона с допълнително предизвикателство за всички.  

Всички финиширали получиха сертификати за участие от “Академия за родители” и партньорите на инициативата. Раздадохме почти 5000 подаръка - заслужени награди за тези, които приеха предизвикателството ни.  

Какво друго се случи?

Съдействие за обозначавене на маршрута, указателни табели и логистична подкрепа, ни оказаха 5kmRun, които организират ежеседмични, безплатни бягания в четирите най-големи града в страната.

Тяхното благотворително бягане „Дари времето си на Майчин дом“ приключи, а с даренията на всички участници от 4-те града, успяхме да съберем общата сума в размер на 7 181.10 лв.

Виж целия пост