Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари -3

  • 224 311
  • 728
# 555
Минавам набързо да Ви почерпя с торта и бисквитени топчета!

Скрит текст:


Виж целия пост
# 556
sem22, благодаря ти bouquet
Виж целия пост
# 557
*Sve* може ли рецептите  Blush
Виж целия пост
# 558
Филенца на грил и супа с крилца.



Виж целия пост
# 559
Тайна извинявай, но не разбрах каква е разликата когато готвиш с Пепси? Кое ви допада повече?
Виж целия пост
# 560
Тайна извинявай, но не разбрах каква е разликата когато готвиш с Пепси? Кое ви допада повече?
С Пепси, както си е по оригиналната рецепта, някак си се получава пяна, която покрива крилцата докато се варят и няма нужда от разбъркване, като при Колата.Запазват се цели, не се разпадат.Също цветът става по-тъмен и лъскав, а крилцата леко като желирани.И вкусът е друг, някак си по-уравновесен,усеща се и соевия сос и пепсито, а с Колата се усеща повече сладкото.
Виж целия пост
# 561
От днес -  гювеч.

Виж целия пост
# 562
Привет и от мен  Simple Smile bouquet
Аз съм от рядко пишещите но винаги когато мога си радвам очите Simple Smile с вкусотиите и красотите тук, особено на обичайните заподозрени  Wink  Simple Smile

Пуешки кюфтета с плънка топено сирене





Виж целия пост
# 563
Домашен дюнер

Виж целия пост
# 564
От някъде ми замириса на скара и веднага изтичах за кайма. Embarassed

Виж целия пост
# 565
Благодаря ти. Както винаги много отзивчива и сърдечна. bouquet
Виж целия пост
# 566
Д и д и, разбира се, заповядай!  Hug

Торта с бишкоти, крем с маскарпоне и черен шоколад
 
Скрит текст:
                    Торта с бишкоти, крем с маскарпоне и черен шоколад
             

                             Крем:
        500 гр.маскарпоне
        400 гр. заквасена сметана
        3-4 с.л. пудра захар
        2 ванилии /или 1 течна/
        1 желатин 
       
        бишкоти
        сладко/при мен в случая от праскови/
         
                Глазура:
        200 мл течна сметана
        200 гр. черен шоколад/кувертюр/
        2 с.л. краве масло

                                                                                                                                                                                                                                      За приготвянето на крема използваните продуктите са със стайна температура. В купа се объркват маскарпонето и пудрата захар, добавя се заквасената сметана и ванилията. Накрая се прибавя разтворения на водна баня желатин и се смесва добре.
            Използваният ринг е с диаметър 26 см, като предварително го обвивам с опаковъчно фолио за по-лесното му отделяне от тортата впоследствие и го поставям директно върху подложната чиния. Редят се бишкоти плътно по дъното като основа. Върху тях се поставя разпръснато с лъжичка част от сладкото и се изсипва половината количество крем. Върху крема се поставят внимателно плътно наредени втори ред бишкоти.Отново се разпръсква малко сладко и се покрива с останалото количество крем. Разпределя се навсякъде равномерно и се заглажда.  Тортата се покрива добре с опаковъчно фолио и се оставя в хладилника до втвърдяване на желатина, най-добре за една вечер.
         При мен тортата е покрита с шоколадов ганаш.
         В подходящ съд се смесват сметаната, маслото и нарязаният на малки парченца шоколад. Оставят се на средна степен на котлона да се разтопят и се бъркат, докато сместа стане гладка. Отстранява се от котлона и се оставя да изстине и да се стегне леко.
         Тортата се освобождава от ринга и когато глазурата е готова внимателно се излива в средата, разпределя се и отстрани се измазва с шпатула. Отстрани тортата е покрита с филирани бадеми. Украсена е с настърган бял шоколад. 

Забележка:
          Преди да излея глазурата върху тортата, около нея поставям ленти от домакинска хартия или от опаковъчното фолио, за да предпазя доколкото е възможно подложната чиния чиста. 
          Ако имам възможност  винаги сглобявам тортата два дни по-рано от времето за консумация, като така спокойно престоява едно денонощие. На следващия ден махам ринга и украсявам както реша. Тортата отново има време да престои, бишкотите поемат добре влагата от сладкото и крема и става много по-вкусна.

Бисквитени топчета, какаови с ром и бели с лимончино
Скрит текст:
Бисквитени топчета /какаови с ром/

1 пакет какаови бисквити /използвах какао на "Роден край"/
2-3 с.л. пудра захар
около 60 гр. краве масло
1-2 с.л. ром
1 ванилия /използвам течна/                                                                                                             
стафиди /около 3 с.л./

           Аз използвам купата на робота, но може да се прави и на ръка. Смилат се бисквитите за кратко, добавя се разтопеното краве масло, пудрата захар, ванилията и рома. Прехвърля се в купа и се  прибавят стафидите. Обърква се добре сместа и се оставя за половин час в хладилник да се охлади. Оформят се топчета и се овъргалват в шоколадови стърготини. Съхраняват се в хладилник.

Бисквитени топчета /бели с лимончино/

1 пакет бели бисквити /използвах на "Роден край"/
2-3 с.л. пудра захар
около 60 гр. краве масло
1-2 с.л. лимончино
1 ванилия /използвам течна/                                                                                                             
стафиди /около 3 с.л./                                                                                                               
шоколадови капки /количество по желание/

           Аз използвам купата на робота, но може да се прави и на ръка. Смилат се бисквитите за кратко, добавя се разтопеното краве масло, пудрата захар, ванилията и лимончиното. Прехвърля се в купа и се  прибавят стафидите и шоколадовите капки. Обърква се добре сместа и се оставя за половин час в хладилник да се охлади. Оформят се топчета и се овъргалват в кокосови стърготини /при мен в карамелизирани кокосови стърготини/. Съхраняват се в хладилник.
Виж целия пост
# 567
ВКУСНООО - когото и да спомена -  smile3525
Има от всичко - и сладко и солено; и лютиво и пикантно -  newsm44 smile3501 - наслада за очите и стомаха

Днес у нас закуската - тип солен кейк с цели кренвирши


обяда - патладжан кебап по рецепта на пеп-4о; само добавих в каймата настърган картоф (извинете за вида на тавата  Embarassed)


салата - печен син домат с майонеза (или по гръцки - мелиджаносалата); но стана по-скоро като разядка


и понеже се ядосах  Mr. Green че кебапа не ми стана красив както на пеп-4о - за да се подсладя
едни толумби  Rolling Eyes - пържене, сиропиране и в готов вид





Виж целия пост
# 568
Ала-Бала, страхотен дюнер, отивам да чета   #Crazy

От мен, днешната вечеря, ароматно и много вкусно печено пиле с чесън и розмарин, пак ще се прави  Crazy

Виж целия пост
# 569
Солен кекс със зеленчуци



Скрит текст:

Хубав ден!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия