Пържени филийки

  • 80 088
  • 72
# 45
Аз пък сипвам прясното мляко при яйцата и топя бързо филията за да не попива много, винаги има власинки. А баба ми разреждаше яйцата с водичка и винаги бяха разкошни.
Виж целия пост
# 46
И аз съм правила пържени филийки като показаните в Бон Апети, но вместо кашкавал, слагам сирене и използвам франзела.
Виж целия пост
# 47
Почти 10 е, а ще ходя да пържа филийки...доядоха ми се като четох  Crazy Досега съм ги правила само с яйце, но преди това за кратко потапям филийката в прясно мляко. Като изпържа няколко, слагам малко захар и ванилия в млякото и продължавам. Едните се хапват със сиренце, а другите с конфитюр Wink
Виж целия пост
# 48
И аз съм правила пържени филийки като показаните в Бон Апети, но вместо кашкавал, слагам сирене и използвам франзела.


Аууу и аз отивам да пържа филийки Crazy
Виж целия пост
# 49
Цитат
Като изпържа няколко, слагам малко захар и ванилия в млякото и продължавам.


Този вариант също е изпробван, може да се добави и канела. На вкус леко наподобяват на козунак, а може само на мен така да ми се струва. Grinning
Виж целия пост
# 50
един малко по-различен метод

6 филии хляб
2 яйца
1/2 чаша мляко
щипка сол
1 с.л. ванилия (течна)
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. мускатов (индийски) орех
масло за пържене
кленов сироп

първо се пържат филиите, после се запичат леко във фурна

рецептата е от тук (а има и видео)
http://foodwishes.blogspot.com/2007/09/french-toast-fancy-brunch-restaurant.html
Виж целия пост
# 51
Toва непременно ще се пробва в близките дни. Благодаря ти esme_bolger, че сподели с нас този интересен метод за правене на пържени филийки.
Виж целия пост
# 52
Здравейте!Да ви попитам какво е самардала?направо няма да спя докато не си направя такива филийки като на pep-4o и деси.
Виж целия пост
# 53
Самардала е подправка(трева), която се смила със сол, изсушава се и става ароматна зелена сол. Продава се по пазарите, вече я има и пакетирана в магазините Peace
Виж целия пост
# 54
благодаряяяяяя  bouquet
Виж целия пост
# 55
Иххх чакам някой да каже за филийки в МВ, ама явно никой не се е престрашил още да пробва. Не обичам да пържа въпреки че е много по вкусно. Аз ги потапям в смес като за палачинки и оставям да се напоят, защото ги обичам меки и пухкави. Laughing
Виж целия пост
# 56
Още едно предложение за пържени филийки с кайма. Снимката е линк към рецептата.
Виж целия пост
# 57
Интересно предложение, Лабрекс, благодаря за което  Hug ще пробвам  Grinning
Виж целия пост
# 58
Интересно предложение, Лабрекс, благодаря за което  Hug ще пробвам  Grinning

pep-4o , надявам се да ги одобриш! И вкъщи, и близки и познати добре ги приемат - набързо ги омахват и питат за още! Grinning
Виж целия пост
# 59
Ауу, тичам да пържа филийки...  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия