мили мами, как се правят дробчета с лук??

  • 47 465
  • 19
# 15
Пилешки дробчета с пикантен ориз




ПРОДУКТИ:
250 г пилешки дробчета; 300 г ориз; 1 глава лук, ситно нарязан; 2 стръка зелен лук, нарязан на кръгчета; 3 -4 склидки чесън, ситно нарязани; 1 червена пиперка, нарязана на лентички; 1 зелена пиперка, нарязана на лентички; 4 с.л. олио; 125 мл пилешки бульон; ? ч.л. смлян кимион; щипка карамфил; черен пипер; лютив червен пипер; сол; 2 с.л. магданоз, ситно нарязан;


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете ориза за около 20 мин в 600 мл подсолена вода. Излейте в цедка да се отцежда. Измийте дробчета на течаща вода в цедка, добре изцедете, подсушете и нарежете на парченца.
Загрейте олиото и запържете в него за около 5 минути лука, чесъна, чушките и зеления лук. Прибавете дробчетата и задушавайте като разбърквате. Прибавете подправките и ориза. Залейте с бульона и задушавайте още 2 минути на висока температура като разбърквате. Поднесете поръсено със ситно нарязания магданоз
Виж целия пост
# 16
Малко импровизация  Simple Smile  - Пилешка дробсърма

    1 пакет пилешки дробчета
    1 ч.ч (непълна) ориз
    250г гъби - по желание, може и без
    1-2 глави лук
    магданоз, черен пиер, сол

    Дробчетата се измиват и се нарязват на дребно. Запържват се лука и ориза с малко олио, добавят се дробчетата и гъбите и след 1-2 мин се сваля от котлона. Добавят се подправките и магданоза и всичко се изсипва в тавичка. Долива се вода(може и зеленчуков бульон). Пече се на умерена фурна около час. Когато е почти готово се прави заливка като за мусака или дробсърма. Става много вкусно..  Wink
Виж целия пост
# 17
Здравей,тази рецепта съм я приготвял много пъти.
При пилешките дробчета не е задължително да се изкисват,достатъчно е да се препенят един-два пъти.Нарязва се лук около два пъти колкото е дроба и се задушава.Подправя се с черен пипер,сол,може и кимион (по желание) и се изсипва в един гювеч.Прибавят се и препенените дробчета.Налива се една чаша вино(каквото има) и една чаша вода.Обърква се всичко,и се слага във фурната.Пече се около час,час и половина, докато изври виното с водата.
Поднася се топло с вино"Асеновградски Мавруд"реколта1996.На запалени свещи.  
 Laughing  Laughing  Laughing  Добър апетит!!!!
Виж целия пост
# 18
Преди време имаше такава тема,виж тук  Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Аз ги пиготвям така: нарязвам суровите дробчета слагам ги да заврят 5 мин. за да може да се отпенят. През това време задушавам в олио 6-7 средно големи глави лук като поомекне слагам 1 и 1/2 бебешко бурканче доматено пюре 1-2 мерителни лъжички от адапт.мляко червен пипер това повира 5 мин. Отцеждам дробчетата от водата сипвам ги в тенджра от йенско стъкло слагам сместа от лук и домати, доливам 1  бебешко бурканче вода 1 дафинов лист, черен пипер и сол слагам капака и за около 15-20 мин във фурната.
Да ви е сладко!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия