Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

  • 132 352
  • 508
# 240
Вкусовите качества днес могат да се подобрят по химичен път до степен 'подобрените да превъзхождат натураните продукти.
По тази причина мисля че не небцето , а етикета би трябвало да е водещ при избора.
Разбира се че е важно да е вкусно, но не по-малко важно е да е безвредно.
Когато избирам мляко следя за количеството наситени мастни киселини. Разбира се че млека с висок  % наситени мастни киселини са по вкусни и по кремообразни, но не са полезни.
По принцип гледам да избирам млека с % между 1-2,но съм срещала в търговската мрежа млека чиито процент наситени мастни к-ни надхвърля 5% Shocked
http://www.sunoil-bg.org/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D … vk9SbIpWzYhePgNen
Виж целия пост
# 241
Хареса ми прясното на Олимпус
преди съм взимал в кутия и не ми хареса толкова
Виж целия пост
# 242
Едно и също кисело мляко - LB и ЕлВИ, както и това на Маджаров с червената опаковка, всяка партида си има различен вкус и консистенция.
Купувах само LB  2% и всеки  път имаше разична гъстота. Спрях. Започнах с ЕлВи - същата работа.
Вчера съм попаднала на "добра" партида по моя вкус - мазничко, без да му се отделя водата. Но предишния път беше като айрян с големи буци.
Само Тертер ми изглежда всеки път еднакво кремообразно и вкусно.
Виж целия пост
# 243
Едно и също кисело мляко - LB и ЕлВИ, както и това на Маджаров с червената опаковка, всяка партида си има различен вкус и консистенция.
Купувах само LB  2% и всеки  път имаше разична гъстота. Спрях. Започнах с ЕлВи - същата работа.
Вчера съм попаднала на "добра" партида по моя вкус - мазничко, без да му се отделя водата. Но предишния път беше като айрян с големи буци.
Само Тертер ми изглежда всеки път еднакво кремообразно и вкусно.

Ето тук, много грешите. Peace Именно отделената вода (т.нар. "цвик", или суроватка) е показател, че кис.мляко е качествено Wink
https://bodyconstructor.com/new.php?id=359
Виж целия пост
# 244
Тертер е кремообразно, защото е със сухо мляко
Виж целия пост
# 245

Ето тук, много грешите. Peace Именно отделената вода (т.нар. "цвик", или суроватка) е показател, че кис.мляко е качествено Wink
https://bodyconstructor.com/new.php?id=359

Що пък да греша. Много точно съм написала и съвсем нарочно "по моя вкус". Не мога да греша какво ми харесва. Мога да сгреша какво ти харесваш, но не и аз.
Иначе от темата съм научила, че това е показател за истински продукт. Не му се дърпам и вече гледам да разбъркам тази вода, която е изплувала отгоре.

Виж целия пост
# 246
И ти си права. Истинският вкус на българското кисело мляко малко по малко изчезва и масово се налага това кремообразно вещество което лично аз не бих определил като „онова” мляко с бацила.
Виж целия пост
# 247
Вносните продукти ни възпитаха да го харесваме. Винаги, когато съм в Гърция, Сърбия, хапвам от тяхното кисело мляко и все си казвам, че нас ни имитират, а по-добър продукт предлагат. После се успокоявам, че нашето е оригиналът и полезното с пробиотиците и т.н.

Когато бях малка и боледувах, нямаше пробиотици и майка ми винаги ми ги даваше да ги пия с айрян. Мислех, че когато ме буди нощем за прием, ми ги дава с айрян, за да не е на гладно. Имало си е по-сериозна причина. Може и тя да не е знаела колко е необходимо, когато пиеш антибиотик, да взимаш и пробиотик.

Когато съм в чужбина ужасно ми липсва киселото ни мляко.
Тертер е много приятно на вкус и консистенция. Като сметана е. Разводнените кисели на буци, с много цвик "не са ми модерни". Но от вас научих, че всъщност това трябва да е и вече гледам по друг начин на тези пресечени млека.
Виж целия пост
# 248
Пробвах киселото мляко по рецепта на проф.Мермерски и ми хареса.
Виж целия пост
# 249
И от мен един глас за него. За съжаление досега го купувах от Пикадили, но вече не го зареждат и не знам къде да го търся
Виж целия пост
# 250
В Т-маркет го има
Виж целия пост
# 251
Какво е търговското име  на това мляко?
Виж целия пост
# 252
Опицвет,с пробиотик и пребиотик,по рецепта на професора,оранжева е опаковката,около лев
Виж целия пост
# 253
Опицвет,с пробиотик и пребиотик,по рецепта на професора,оранжева е опаковката,около лев
Благодаря ще го опитам.
Виж целия пост
# 254
Има го и във Фантастико
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия