Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 203
  • 740
# 735
Преди време питах тк за домашен кашкавал, и благодарение на вас, трета партида привършваме.Simple Smile
Пепчо- Hug
Сега си знам къде пак ще помогнат!
Докарахме си от Бг голяма кутия със сирене и понеже няма къде да я държим на студено, саламурата е ...както майка каза-цветясала. Каквото и да значи, за мен е развалена, мътна, но пък сиренето вътре е кораво. Има лош аромат, на някакъв химикал, като гума. Да го хвърлям ли, или може да го спася, че е бая сирене?
Виж целия пост
# 736
Измий сиренето ,направи нова саламура със преварена вода и  залей.Може да постои  измито една нощ  в хладилник ако има място или навън  в студена вода с малко сол също може ,да се поеме от мириса..Ще остане привкус,но  би трябвало да се спаси.
Било е незряло ,саламурата     прясна и  не изварена за дълго съхранение и  температурата висока.Щом не е омекнало сиренето е още  годно.
Виж целия пост
# 737
Благодаря ти за бързият отговор! Hug
Почвам го, пък ще видим дали ще оцелее. Simple Smile
Виж целия пост
# 738
Ако имаш машинка за вакумиране може да го съхраниш няколко месеца в хладилник. Всяка буца отделно се вакуумира.
Виж целия пост
# 739
Преди време питах тк за домашен кашкавал, и благодарение на вас, трета партида привършваме.Simple Smile
Пепчо- Hug
Сега си знам къде пак ще помогнат!
Докарахме си от Бг голяма кутия със сирене и понеже няма къде да я държим на студено, саламурата е ...както майка каза-цветясала. Каквото и да значи, за мен е развалена, мътна, но пък сиренето вътре е кораво. Има лош аромат, на някакъв химикал, като гума. Да го хвърлям ли, или може да го спася, че е бая сирене?

Измиваш хубаво бучките и ги избърсваш с гъба напоена с ябълков оцет. След 30 минути изплакваш обилно. Слагаш ги в саламура от солен айран ( на литър айран половин ч. л. сол) и накрая намазваш хубаво капака с олио. Като отвори някое от момчетата тенекията и "забрави" да се погрижи или поне да каже се случват такива неща. Това напълно маха всякаква миризма и казват че издържало над 2 месеца. Последното не е проверено. Laughing
Виж целия пост
# 740
  Слагаш ги в саламура от солен айран ( на литър айран половин ч. л. сол)  ....

ей тая саламура прави по-вкусно всяко сирене  Hug Когато се заредя с повече сирене слагам в кофичка и макар и едно и също да купувам, разликата с това се усеща на вкус. За ябълковия оцет  bouquet ще знам и аз.

Джеронимо, радвам се, че успяхте с кашкавала! Кой беше по-добър - на мъж ти, или твоя, признавай Simple Smile))

Заповядайте в новата тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=938752
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия