Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Случи ми се нещо странно XIV

  • 168 886
  • 725
Тема за споделяне на странните неща, които ни заобикалят.


Предишните теми:
Случи ми се нещо странно I
Случи ми се нещо странно II
Случи ми се нещо странно III
Случи ми се нещо странно IV
Случи ми се нещо странно V
Случи ми се нещо странно VI
Случи ми се нещо странно VII
Случи ми се нещо странно VIII
Случи ми се нещо странно IX
Случи ми се нещо странно Х
Случи ми се нещо странно XI
Случи ми се нещо странно XII
Случи ми се нещо странно XIII
Виж целия пост
# 1
Срещу новата ни квартира има една къща, в която вечер от време на време се движеха пердетата, а изглеждаше необитама Shocked
Мислех си че или халюционирам вечер от умора или... newsm43 ще се пише тука  Mr. Green
Но вчера забелязах една жена на 1-вия етаж  newsm35 newsm35 newsm35 Слава Богу!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата! bouquet Картинките са много яки.

Племенницата ми  се уплаши от една снимка върху кутия от някакъв домакински уред. На нея е семейство на кухнеската маса и тя твърди, че снимката започнала да се уголемява и искаше да хвърлим кутията. Беше толкова категорична, че се е случило. Тръпки ме побиха, но вероятно е детска фантазия.
Виж целия пост
# 3
А случвало ли се е на някой да се сънува като друг човек т.е. знаеш, че си ти но в съня изглеждаш по съвсем друг начин  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
Menerva, може да си била в тялото на друг, както се писа в предната тема.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема  bouquet
Сънувам рядко, обикновено когато съм стресирана. Много е интересно всичко, което споделяте за сънищата и контролирането им.
Виж целия пост
# 6
А случвало ли се е на някой да се сънува като друг човек т.е. знаеш, че си ти но в съня изглеждаш по съвсем друг начин  Rolling Eyes
На мен ми се случва постоянно. Почти никога не съм сънувала себе си както съм Wink
Благодаря за темата bouquet
Виж целия пост
Реклама
# 7
А да са ви се случвали, как да го нарека "проблясъци" в будно състояние. Това са някакви картини в съзнанието, които се появяват за кратко - секунди време, не са предизвикани от нищо конкретно. Примерно отварям вратата на мазата и бам... случва се това за секунди.

Не е и дежа-вю, защото то е друго нещо - вече си го видял и пак го виждаш, или поне имаш усещането, че си го виждал. А тези "проблясъци" са някакви кратки секундни ситуации. Когато не им обърна внимание винаги съм съжалявала. Отдавала съм го на преумора, на стрес, претоварване. Но те са имали предупредителен характер. Слава Богу няма ги вече.
Виж целия пост
# 8
А случвало ли се е на някой да се сънува като друг човек т.е. знаеш, че си ти но в съня изглеждаш по съвсем друг начин  Rolling Eyes

да на мен много често ми се случва, по едно време си записвах сънищата, сънувам ,че съм  аз , но не изглеждам както сега, и в същото време наблюдавам отстрани , най -различни ''филми''  имам  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Любима тема. Случвало ли ви се е докато сте под пълна упойка, да виждате роднини, отдавна напуснали този свят? Миналата седмица ми се случи това. Сънувах бабата на майка ми, докато бях упоена. Викаше ме да вляза през някаква врата, говореше ми, но не запомних нищо. Когато се събуждах, анестезиолога ме питаше за сънищата ми, но не си спомних нищо Sad
Виж целия пост
# 10
dpv, това с упойките е всъщност най-страховитото ми изживяване. Но не бях под пълна упойка, а спинална упойка (блокират те от кръста надолу). Бях в пълно съзнание, но явно големият брой лекарства в тялото ми повлияха на мозъка ми и тогава получих едни халюцинации. А лекарите предната вечер ми дадоха да пия и Лексотан - явно някаква реакция е станала с всичките тези химии и изживях кошмар. Но аз мисля, че бях разказвала вече този случай. Tъпото при мен беше, че нещата се случиха. Просто съм изживяла чужди съдби в рамките на секунди.
Никога повече няма да припарвам до спинални упойки, лексотани и т.н. - дори и лекарите да настояват за това. Пораженията върху психиката ми бяха сериозни. Мразя да няма логично обяснение на странните неща.
Виж целия пост
# 11
Всъщност човек може да надникне някъде, ако го интересува какво ще се случи с него. Обаче това е нож с 3 остриета (дори не е и с 2 остриета Simple Smile ). Първо защото може да не му хареса какво ще "види", второ защото може и да не може да го предотврати - нещата са динамични и понякога просто водят винаги в една посока, трето защото такива "упражнения" са стресиращи за здравия и логичен ум особено ако нещата, които си "видял" се потвърждават в живия живот.

Иначе техниката, която съм ползвала е следната (най-лесната): вечерта по време на заспиването не оставям и съзнанието да заспи, а оставям част от него будно. Това е някакво междинно състояние между сън и будност, тогава вече може да се проверят конкретни бъдещи ситуации или минали ситуации. На думи е лесно, но изисква малко по-дълбоко потапяне (не е точно унасяне в сън, но то се ползва като дъска на сърф по вълните). Номерът е да задържиш съзнателната част от мозъка активен, но не и прекалено активен, за да не влияе на възприятията. Съзнателната част всъщност остава активна само като наблюдател, който ще запомни нещата. Другата функция е да направлява конкретната тематика - какво искаш да провериш. Вероятно терминът дълбока медитация би бил близък до това състояние.

Аз така съм разбирала, че някой е говорил за мен (зад гърба ми) с друг човек, въпреки изричната ми забрана за това. После като го питах в прав текст. Реакцията беше  Shocked Още повече описах и човека, с когото е обсъждано това с подробности. Проверявала съм хора, ситуации.

Още информация относно това състояние: когато навлизаш съзнателно в това състояние има и една "отбивка" (да я наречем) и можеш да изкараш от там цялата база данни с предишни сънища (ако се съсредоточиш върху сънищата) и да си избереш тематика на настоящия сън. Например ако ти се ходи на остров да си починеш. Или както мъжът на една съфорумка (извинявам се, че не запомних ника) си избира примерно сцени от Хавай 5-0 и се пренася там. Аз преди залагах на предишни сънища.

Интересно е да се експериментира, но не трябва човек да прекалява с това. Аз преди проверявах за важни неща за мен: здравето ми основно.

Индуцирането на сънищата също трябва да е дозирано правилно, защото все пак трябва да дадем шанс на подсъзнанието да се изчисти от ежедневният "боклук" да го наречем, който минава през нашите мисли и емоции. Ако се прекали с индуцирането на сънищата се опасявам, че може подсъзнанието да пострада.

Та такива работи. Изобщо не твърдя, че горните неща са верни. Това са си мои стари експерименти.

ПП Само да се допълня, че когато първата техника се отработи (или автоматизира), то може да се стигне по-бързо до необходимата информация и в будно състояние, без да се минава през необходимите фази за заспиване. Но чак сега си давам сметка, че реално "се утъпква един път", пък после "рева" по форумите, че спиналната упойка ми била виновна или лексотана, който ми били дали лекарите...... Simple Smile

Мисълта ми е, че не са шега работа такива експерименти. И може в някакъв момент да попадне информация, която не искаш да идва при теб и дори не си си поставил за цел да идва при теб.
Виж целия пост
# 12
А аз не мога да си обясня защо когато сънувам местата на които съм живяла, те никога не изглеждат както са си. Винаги апартамента е различен, квартала е променен..... не мога да разбера на какво се дължи.
Виж целия пост
# 13
vv88, според мен подсъзнанието ти "чисти" по някакъв негов си начин неща, събития, емоции, които са свързани с тези места. Ако ти се случват случки с хора там - отработваш емоции и чистиш подсъзнанието.

Ако само наблюдаваш променени места е възможно вероятно твоето подсъзнание да проектира бъдещето или миналото, но всичко това украсено и от мозъка. Или да чистиш емоции свързани с тези места.

Но, всичко това са само мои предположения.

ПП (Пак да се допълня): може и пророчески да са, но това ще го разбереш след седмици. При мен давността е до около 6 седмици максимум (за случайните пророчески сънища).
Виж целия пост
# 14
При четири пълни упойки нищо не съм сънувала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия