Скариди

  • 10 709
  • 30
Според вас вкусни ли са скаридите?Мисля да опитам.
Виж целия пост
# 1
пробвала съм няколко пъти приготвени по различен начин - не ми допаднаха
но аз по принцип не харесвам особено много риба и никак морски дарове
Виж целия пост
# 2
Като за всяка храна - въпрос на вкус.
На мен са ми вкусни.
Виж целия пост
# 3
на мен ми харесват, но аз обичам морски дарове.
Важно е и как са приготвени. Яла съм печени на планча - не ми харесаха. Аз ги овкусявам и мога да кажа че е лесно, бързо, полезно вкусно.
Виж целия пост
# 4
Обожавам скариди, и доста често ядем. Имам щастието да живея на место, където скариди, раци, омари са всекидневна храна...и се възползвам максимално.
Обожавам го всякак, но най често ги приготвяме на сума (има уникални кейжън супи) или  пълнени с халапиньо и краб,увит в бекон и метнати на барбекюто.
Виж целия пост
# 5
Обожавам морски дарове, съответно и скариди.  Peace
Виж целия пост
# 6
Обожавам ризото със скариди, както и зеленчукова крем супа със скариди Simple Smile Но да зависи къде и как са приготвени.
Виж целия пост
# 7
В България скариди - няма особен смисъл, а и изобщо риба и морски дарове се ядат на 5 км от морето (реката) максимум.

Иначе прясна скарида на скара със сол и лимон е едно от най-вкусните неща евър.
Виж целия пост
# 8
Божествени. Даже и малките, които ядяхме от фунийки, като семки.
Виж целия пост
# 9
Много, ама много обичам. В София има хубави в Салоника фиш и Метро.

Готвя ги в тиган, заедно с черупките, махам само голямата вена отгоре (с клечка за зъби през черупката се навива и изважда лесно).

После малко кокосово масло в тигана, като се стопли  слагам скаридките, малко сол и пипер (ако съм в настроение може и риган или нещо зелено), объщат се и готово.

Не се готвят твърде дълго, бързо стават готови. Според мен когато се готвят с черупките са по-вкусни.
Виж целия пост
# 10
Според мен когато се готвят с черупките са по-вкусни.

Според мен не са. Тук по кръчмите ги поднасят така и освен че вкуса е като на изгорена пластмаса, мазането докато ги обелиш е голямо.
Аз ги беля, слагам скилидка чесън в зехтина ( пак по местному ) и пържа. Като ги извадя поръсвам с нарязан на ситно чесън, магданоз и лимон. Много е вкусно.
Виж целия пост
# 11
Може би в кръчмите не се занимават да махат вената и затова вкусът е странен.

Ето видео как се маха вената през черупката:
https://m.youtube.com/watch?v=9DOro1oF-ZU
За мазането си права, голямо е, но на нас вкъщи не ни пречи Simple Smile Естествено, това е за бързи домашни вечери.
Виж целия пост
# 12
За първи път чувам, че се маха  Laughing. Тук не го правят. Следващият път ще пробвам.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за клипа за махането на вената. Аз до сега купувах само изчистени, но на двойна цена.
Ирис, точно днес си мислих за фунийките с дребни черноморски скариди. Направо ги обожавах. Дали ги има още.
Виж целия пост
# 14
Много  са вкусни запържени с мащерка и лайм,фламбирани с коняк и накрая овкусени с маг песто и сладко чили
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия