Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЕСЕТИ клас - тема 56

  • 36 828
  • 192
# 15
Sash, аз като ученичка обожавах Криворазбраната цивилизация, смеехмесе до сълзи с приятелките ми, четяхме я в междучасията. Дори да си призная, сега като скучая в офиса си я чета на компа от читанката и пак много ми харесва. Миналата година много въодушевено я предложих на моя десетокласник, но той така ме отсвири....   От него разбрах, че никой не изисква да са чели произведенията . Ако внимават в час, ако имат свестен учител който да ги въведе в произведението и се подготвят с откъсите в христоматията, резултатът ще е същия ако са изчели книгата. Миналата година взимахме от библиотеката Бел ами - също любим мой роман, Тартюф, , Гогол... еми - докато госпожата не ги запознае с произведението ( демек, докато не го "вземат")  не отвори нищо. А и след това май не е отварял. Но можеше с часове да говори и за Тартюф  , и  за Акакий Акакиевич.  Както и да е, и миналата година не се четоха тези неща, и тази година няма да се прочетат, това ми е  ясно. Примирих се с факта, че наред с всички други недостатъци, съвременното образование в едно с напредъка на техниката отказаха децата ми от магията на книгите.
Виж целия пост
# 16
При нас положението е същото. Вярно, че беше на лагер в Германия и нямаше време за четене, но сега ... Дала съм срок тази седмица да се свали всичко, да се купят най-кратките възможни издения, но не очаквам голямо развитие. И ние сме от тези дето ще разчитаме на учебника. Браво на четящите деца!
Стискам палци на всички деца на лагери в чужбина. Мисля си, че на който му предстои такъв лагер трябва освен разговор за преминаване през летищните формалности, да има и напътствия какво се случва в извънредна ситуация - терор. Не че знам нещо, но слушам разни неща по телевизиите - да се избягват тълпи, открити пространства... просто ужас!
Виж целия пост
# 17
Не ме питай с какви мисли в главата ги изпращам....
Пред тях се стискам, но иначе ми е много притеснено.  Оставихме последното решение на тях, те не се отказват - твърдо решени са да летят. Господ да ги пази.
Виж целия пост
# 18
Стискам ви палци! Сега Мюнхен би трябвало да е най-сигурното място. На летището в Берлин в неделя вечерта е имало страшно много спецчасти, включително и в тоалетните. За известно време информацията за всички полети е била изчистена т. е нищо не виждаш за полетите. Просто стоиш и чакаш. Предупредете децата да не се паникьосват и да със заредени телефони.
Виж целия пост
# 19
Пълним им главите с инструкции, телефоните с номера...търсим хора на които могат да се опрат при нужда ( дано не се налага). Писах на организаторите на курса - хората са не по-малко притеснени, но ни увериха, че мястото е опасно толкова колкото и всяко друго място в Европа. Наистина полицейското присъствие е увеличено - това би трябвало да е добра новина. Но за най-спокойния град на Европа, за града който наричат "селото на Европа" - Мюнхен - ума ми не побира...какво ли има да се случва занапред...
Виж целия пост
# 20
Sash,
благодаря за темата.

Наистина с атентантите светът става по-несигурен.
Виж целия пост
# 21
Мисля си, че с тези медии, които постоянно бълват само такива новини, всички сме твърде уплашени и превъзбуждаме и себе си и децата. И при мен е така. Но напоследък си мисля, че поговорката "Страх лозе пази" не винаги е добра. Създава се една психоза в малките им главици. Макар да си мислим, че са големи, всъщност изобщо не са оформени още и тези неща им влияят в много по-голяма степен от на нас. От друга страна те са изключително комбинативни, органични и бързо приспособяващи се, особено като видят, че няма кой да мисли вместо тях. Вярвайте им и не ги плашете допълнително. Имам личен пример, от който бях изключително изненадана и горда.
Виж целия пост
# 22
Как ми се изплъзнахте. Малко ме нямаше и нова тема.

Sash,
благодаря  bouquet

За книгите се отказах да подканям. Свалих Дон Кихот, но него не ще да гледа. Свалих Декамерон на Пазолини и още един от миналата година, не иска да ги гледа. Вика "Що ме караш да гледам дълги филми? В книгата са по 2 страници. Та попрочете 2-3 новели от дебелата книжка и и стига. На морето си носи Тартюф и дядо Горио, както и материалите по немски, но само ги носи. Лови покемони и това е. Сега с пениборд се размотава и лятото си тече...
Виж целия пост
# 23
 Peace
10 стр. от  Дон Кихот и това е Crossing Arms
Виж целия пост
# 24
Тази вечер от 22 часа по БНТ  ще дават "Криворазбраната цивилизация". Не че в нета я няма, ама все пак...
Ако са мераклии - ето един чудесен начин да се докоснат до неподражаемия хумор на Войников, а и да си помогнат .
Виж целия пост
# 25
Момичета, дали бихте могли да дадете някоя идея. Дъщеря ми става на 16 и иска да си направи партито в къща или апартамент под наем. Идеята е част от гостите да останат да преспят. Прерових целия интернет, но нищо не открих... Замислих се и за някоя хижа на Витоша, но не знам как ще се възприеме идеята.

Книгите не си е прочела. Малко от Робинзон и до там.
Виж целия пост
# 26

Пълно е с грешки.
Виж целия пост
# 27
Обърна ли внимание кога е качен? Датите са по тогавашния проект, не са грешки. Междувременно графикът претърпя някои промени, докато бъде приет в окончателния си вид.
http://minedu.government.bg/?go=page&pageId=17&subpageId=56
Виж целия пост
# 28
Виждам, че проекта не отговаря на приетия вариант. Дано и останалите виждат.
Виж целия пост
# 29
Щерката май прочете Робинзон Крузо и още 2-3 книжки. Последно май бореше Бел Ами.

Тази година ще видим как ще я подкарваме защото след едно уж леко падане вчера е с луксация на коляното. Като за начало предписаха 1 месец обездвижване, след което раздвижване. Не знам как точно ще успеем да го нагласим това с училището защото хич не ще да пропуска.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия