Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Мтел", събирана на вземания и С.Г. Груп с ново име

  • 15 093
  • 32
# 30
Ако наистина са изкупили вземането, делата трябва да са редовни, пред съответния съд в района. Доколкото си спомням е по постоянен адрес на длъжника, така че - зависи къде живееш. Арбитражни и всякакви такива измислени срещу физически лица ги махнаха, т.е. там не могат да водят дело, и да се опитат - не е действително.
Призоваването е стандартно - съда си праща призовки, но трябва да се следи, да не би постоянния адрес да е стар, да не се получават. Подава се възражение, щом е отпаднало, ще се прекрати, но това не става автоматично, трябва да се заяви от длъжника.

Колекторските фирми не се лицензират. Има два типа - тези, които изкупуват вземания, съответно те самите могат да водят дела, трябва да отговарят на доста сериозни финансови изисквания. Не помня точно, но капиталът им трябваше да е доста голям, от порядъка на 1 млн. лв. Другите, тип "гаражни", нямат такива изисквания, но те не могат да изкупуват вземания и не могат да водят дела. Могат да се обаждат по телефона, да пращат писма и да се опитват да говорят с длъжника.

С.Г. Груп и производните им са си мутри, не знам кой и защо ги крепи. Понеже те редовно сменят фирми и имена, обърнете внимание от чие име е изпратено писмо, след това проверете в Търговския регистър фирмата и капитала. Ако е малък, значи нямат никакво право да водят дело. Ако е голям, могат да водят, но при изтекла давност вероятно само заплашват и дори да заведат, ще възразите.

Ето как се прави проверка:
https://public.brra.bg/CheckUps/Verifications/VerificationPersonOrg.ra

Справка по юридическо лице, въвежда се кода горе в прозорчето, долу името на фирмата с точно изписване или Булстат (ЕИК). Така виждаме, че има няколко производни на "С.Г. Груп". Тази, която носи само това име, без добавки, е ООД с 373 700 лв. капитал.

В сайта на БНБ са регистрираните дружества, които имат право да изкупуват вземания, съответно те самите да водят дела. Намира се в търсачка по "Регистър на финансовите институции (по чл. 3а от ЗКИ).
Виж целия пост
# 31
Много благодаря за всеобхватния отговор. Безкрайно изчерпателен и подробен.
Виж целия пост
# 32
миналата година тази сума я търси финанс про колект, тази година сг груп я търси. ще се разберат ли най-после на кой се дължи. не си спомням упоменатото предходно писмо, с което известяват за цесия.

https://i.imgur.com/97jclIe.jpg
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия