Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Декемврийчето не спира да лудува, а мама е на вълна да пазарува! - Тема 5

  • 43 130
  • 728
# 720
Хелиос, няма как да ти навреди, дори се препоръчва
Иначе можеш сама да разбереш дали имаш недостиг, според изследванията, въпреки йодиранта сол по нашите ширини повечето хора са с недостиг. Общо взето йод и Вит.Д липсват на хората в по-голямата част от света.
.Ако имаш йод у вас нарисувай си един квадрат на мястото, под което ти взимат кръв от вената, 2х2 примерно и ако до 24 се скрие си с недостиг, а йодът е супер важен и неглижиран като В12
Аз пия йод, че правих и пречистване с йод ( но заради здрав. начин на живот нямаше кой знае какво външни изблици, при повечето хора излизат пъпки, става им лошо, главоболие и т.н. от детоксикацията
Ако искаш мога да постна линкове по темата Simple Smile
Виж целия пост
# 721
Каталея, не съм се задълбочавала върху въпроса с йода досега. Обожавам пресни орехи и чакам всеки септември, за да хапна Simple Smile Да, ако ти е удобно, пусни тук някои линкове, смятам, че ще са от обща полза  Hug
Виж целия пост
# 722
Този начин за тестване на йод който Каталея споделя е ненадежден начин и няма научно потвърждение, при всички хора се абсорбира за този период. Не ви съветвам да прекалявате с йода ако никога не сте изследвали щитовидна жлеза и антитела.При Хашимото си е направо забранено. Иначе за витамин Д съм съгласна има масов дефицит
Виж целия пост
# 723
Йода е опцията в комбинация със селен за избавяне на автоимунното заболяване Хашимото, Нис и за какво ли още не.
Сега ще пусна и инфо-то Като седна на компютъра.
Изказваш се някак страшно категорично, а когато не е конкретно точно не звучи добре.
Това с капването е елементарен начин, пък е доказано, че ако го а сорбиташ бързо е, защото го нямаш, а това доколко ще проемаш е съвсем отделно.
Виж целия пост
# 724
Каталея чела съм много за метода който описваш и да пиша го категорично защото на много места съм чела че този тест нищо не доказва. Има си начини да се тества така както тестваш витамин Д и б12 и това е в лаборатория приема се някакво количество йод и се събира 24 часова урина и гледат какво количество е отделено. Не на много места се предлага и струва май 100-тина лева.  Има и други начини за тестване но в България май само това открих ако искаш поинтересувай се в Америка имате повече варианти за тестване иначе според РИОКОЗ ако държите ще ви намеря линка че с йодната профилактика е елиминиран дефицита и това е признато от Световната Здравна Организация. Проблема у нас е че в почвите няма селен.
Знам че много четеш на такива тематики но когато човек има заболяване като мен разбери че съм чела не по малко и съм се консултирала с много хора.
Казвам го това с йода защото и на теб съм писала в Америка не сте селенодефицитен район там може и да се налага суплементиране с йод освен това водата там на много места се флуорира което блокира йода. В България е точно обратното ние сме много селенодефицитен район и в следствие на йодирането на солта има бум на Хашимото. Това не са мои измслици чела съм клиничини проучвания. Не знам ти колко хора с Хашимото познаваш но около мен всяка 3 жена е с Хашимото. При Хашимото ендокринолозите забраняват йод защото не го преработваме а ни възпалява жлезата допълнително и оттам скача автоимунната реакция. Хормоните които пием са пак йод но преработен във форма която би произвела щитовидната жлеза.
Темата за йода не е като с витамин Д или б12 и може да навреди на хора като мен който обаче още не знаят че имат Хашимото а повярвай ми те са много.
Затова който се интересува от темата за йода първо да си провери жлезата. Ако не знаете какво да изследвате пишете ми да не спамя повече по този въпрос.

На финал да ви кажа пийте си пренаталните витамини там има йод гледайте и да има селен че някой марки нямат.
Виж целия пост
# 725
Момичета, пуснах новата тема, ще не знам дали довечера ще успея да ви хвана като изпишете тази.
линк:
Новата тема
Виж целия пост
# 726
Nis, аз защитавам друга теория от позицията на видяла как точно хашимото може да овладяно, без хормонална терапия цял живот.За да стигнеш до Хашимото си минала през недостиг на йод.
Още повече щом имаш тези проблеми може би не е хубаво така да го отричаш, още повече, че приемайки хормони се обричаш да  го правиш цял живот, в повече случаи.Също имай предвид, че в зависимост от локацията си, търсачките показват различни резултати.
Тук масово гледат да преуспява фармацията и пак много лекари поддържат теорията за йода и селена.

 Ето тук има инфо, което е насочено към Сащ, но съдържа и други факти - йоден дефицит имат ходарат в нас 129 страни в света или друго яче казано, 1/3 от света.Освен това с теб сме говорили за солта и за нея пише също, че това е опит за добавяне, но съвсем неуспешна мярка.Това по повод Хашимотот и високите нива на тероид.Малко останали факти, на който вече в тази част на света се набляга след достатъчно изследвания, а както и в Япония и Норвегия.http://www.laurapower.com/page26.html

Дори когато попиташ гугъл ( не знам там има ли опция да зададеш въпро на гугъл )излиза следното :
As the body's iodine levels fall, hypothyroidism may develop, since iodine is essential for making thyroid hormone. While this is uncommon in the United States, iodine deficiency is the most common cause of hypothyroidism worldwide.
т.е когато нивата на йода спаднат и говорим само на натураленен такъв  товс е предпоставка за развитие на хипертероид, а ти казваш, че когато си с високи нива е забранен.

Инфо: https://www.womentowomen.com/thyroid-health/simple-dietary-chang … hyroid-naturally/ специално за тероида и йода
https://www.womentowomen.com/thyroid-health/alternative-hypothyroidism-treatment-2/

Едно изречение изваждам от тук:"Healthy thyroid function depends on a range of nutrients, especially selenium, folic acid, and iodine.

По повод селена:https://www.womentowomen.com/thyroid-health/thyroid-health-and-selenium/

Ако имате нужда от още, тези извадих набързо и след няколко минути на компютъра, където са ми съхранени.

Сега по повод бременността и йода ( натуралния такъв )
Iodine deficiency in babies and children

In the developing fetus, baby or young child, the effects of iodine deficiency are serious. They include stunted growth, diminished intelligence and retardation. Lack of iodine is a major problem in developing countries. It is the world’s number one cause of preventable intellectual disability in children. There is evidence that some levels of iodine deficiency may be too mild to cause goitre, but may still retard brain development.  или с други думи, че няма много време директно го преведох :
Недостиг на йод при бебета и деца:
В развитието на плода , бебето или детето , на последиците от недостиг на йод , са сериозни . Те включват забавен растеж , намаляване на интелигентността и изостаналост . Липсата на йод е основен проблем в развиващите се страни . Тя е номер едно в света причина за предотвратима интелектуални затруднения при деца . Има доказателства, че някои нива на недостиг на йод може да бъдат твърде леки за да причинят гуша, но може да забавят развитието на мозъка .

Няма опция да предозираш с натурален йод - още повече хапвайки пресни орехи.
Iodine Supplements in Pregnancy May Boost Babies’ Brains

В заключение няма нито черно нито бяла и много лекари и излседвания подкрепят по част от двете тези.Но за бременна жена и бебето и няма особено противоречие


Виж целия пост
# 727
България е в страните с недостиг. Аз живея тук от 3 години само, Нис

Категорично: Дневната препоръчителна  доза йод добър е 220 mcg for pregnant woмen. 290 mcg for lactating/breastfeeding women.
За съжаление не мога да открия колко е зелените орехи, но ще потърся по-късно
Виж целия пост
# 728
Каталея аз приемам хормони защото съм бременна преди това успях с хранителни режими и добавки да си нормализирам жлезата така че определено не ми е целта цял живот да пия лекарства и се надявам след бремеността да успея но си имам протокол който следвам и той е на Izabella Wentz http://thyroidpharmacist.com/about

С доста неща които пишеш съм съгласна но само при положение че човек няма автоимунно заболяване. Много малко жени у нас се изследват профилактично и не знаят за състоянието си. При Хашимото  ендотата забраняват и пресни орехи ако човек е здрав може но ние(тези с Хашимото) не можем да преработим този йод защото жлезата не функционира както при здрав човек не знам как да ти го обясня това е като да наливаш гориво на развален двигател като не може да го изгори го задавя.

За здрави хора  който си пие пренатални витамини също ще получи йод хубаво е да се гледа да е от естествен източник(келп) а не калиев йодит.

Мисля че малко не се разбираме по темата за йода защото според мен има разлика дали говорим за здрав човек и такъв с автоимунно заболяване а ти говориш за всички. За мен има коренна разлика в поведението. Ти вероятно нямаш Хашимото но знам за много случай за хора с Хашимото които решили че йода ще им помогне и си хапвали сладко от зелени орехи дори имаше интервю с Аня Пенчева(също с Хашимото) която направила същото и съветваше хората да не си правят такива експерименти защото много се е влошила.Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия