Искам да кажа ... (86)

  • 66 743
  • 749
# 735
Кристин, то навсякъде е така, не само в специалност медицина.
Ако имаш пари и си плащаш...или си се усетил в коя държава да отидеш, можеш да минеш и без приемни изпити.
Но за 2изпита повече или по-малко да се тръшкаш...в крайна сметка и наученото за тях ще ти е необходимо по-късно.
Виж целия пост
# 736
Kristinnnn, взимаш франзела и я режеш на филийки. Слагаш им по малко зехтин, сол, натъркваш с чесън и слагаш да се запекат. Или първо се запичат и после- зехтин, чесън, сол. Докато се пекат може да ръснеш и малко пармезан. След това си правиш доматите. Ако искаш им махаш "ягодката",нарязваш ги на ситно, слагаш и босилек, магданоз, риган- по желание са подправките. Нарязваш маслинки и слагаш при доматите. Овкусяваш и объркваш. После редиш на брускетите. Други с маслинова паста. Трети може да е само препечена филийка, с прошуто и рукола. По желание и според какво има в хладилника.
Виж целия пост
# 737
Аз правя и едни с крема сирене и консерва риба тон. Смесвам в блендера и мажа върху препечените брускетки, отгоре по една маслина за разкош. А от тези с домат, чесън и босилек задължително слагам и пармезан или Грана падано.

Аз за румънската медицина много суперлативи слушам напоследък. На масажистката ми синът й учи там за доктор и се скъсва да ги хвали - колко им била добра здравната система, в какви супер оборудвани болници се обучават, колко са ниски таксите и прочие...
Виж целия пост
# 738
Кристин, то навсякъде е така, не само в специалност медицина.
Ако имаш пари и си плащаш...или си се усетил в коя държава да отидеш, можеш да минеш и без приемни изпити.
Но за 2изпита повече или по-малко да се тръшкаш...в крайна сметка и наученото за тях ще ти е необходимо по-късно.

Да, два са изпитите, но някои умни деца се препъват точно на тях и отпадат а други си въртят синджира Wink Според мен, повечето мързеливци записали медицина за да се гордеят мама и тате след 2-3 година отпадат ама хората са се порадвали, че някой е сбъднал собствените им несбъднати мечти....
Благодаря за рецептите bouquet Забравила съм да купя домати и чесън. Имам нарязани домати в консерва и сух чесън Crazy Май ще остане за понеделник готвенето, че няма от къде да пазарувам утре.
Виж целия пост
# 739
Добро ви утро!
Днес съм сватбарка.
Вчера минах на дефиле пред ММ. С отегчение питаше "още колко рокли има за показване?", направо ми се отщя. И на всичкото от горе преди 2-3 дни когато му показах за първи път моята рокля- фаворит той я хареса. Вчера облякох 4 броя, че за повече нямах желание след коментарите и накрая ММ пита къде е въпросната черна рокля. И тя беше сред роклите, които му показах, но не я позна! #Cussing out
Виж целия пост
# 740
....днес ми е почивен ден и съм запланувала да изчистя банята и да направя няколко сладки неща  Crazy
Виж целия пост
# 741
Мари, бял кахър е твоят Joy Мъжете много-много не обръщат внимание на подробностите, за тях е важно общото впечатление. Сигурно е имало още една черна рокля, щом не я е забелязал.

Имам сега дилема аз - дали въобще да се занимавам с паркета, щом пренареждането било почти безмислено при стар паркет. Паркетът си ми е добър и изглежда добре, обаче са се отворили фуги на места и събират боклуци. Та затова исках да го прередим, обаче с колкото майстори говорих, всички казват, че няма смисъл, щял пак да изглежда така, защото с времето се деформират паркетините. И сега се чузя дали самозаедното циклене и лакиране да си отварям работа и разходи, като си изглежда добре, като изключим фугите.
Виж целия пост
# 742
Могат да се запълнят фугите на паркета след като се изцекли и преди да се лакера. Не знам защо не са ти предложили.
Виж целия пост
# 743
Аз пък не съм съгласна с тея майстори, вярно е, че пак ще се размести паркетът, ама едни 10 години ще изкара преди това, просто не обичат да редят стар паркет - мързи ги. То е като да преправяш стара дреха - по-трудно и неприятно е, отколкото да ушиеш нова.
Виж целия пост
# 744
Могат да се запълнят фугите на паркета след като се изцекли и преди да се лакера. Не знам защо не са ти предложили.
Предложиха ми, но не знам дали ще ми хареса, не съм виждала как изглежда.
Янечек, обяснението е, че паркетините са се свили различно за тези 20 години и вече не са съвсем еднакви, т.е. както и да ги редиш, все ще останат фуги. Логично обяснение ми изглежда. А колкото до това, че не искат да редят стар паркет, така е явно, защото цената за редене на стар паркет е по-висока, т.е. плащаме си за неудоволствието на майстора. Joy
Виж целия пост
# 745
Светалчо, добре ще изглежда - смесват лепилото със стърготините от паркета и в началото е като нов, само че с времето фугите ще се разхлабят и изронят.
Виж целия пост
# 746
При преправянето на стари мебели се използват триците от шкуренето(цикленето), които се забъркват с лепило и се мушкат в процепите. Не съм сигурна дали е същата технология и при паркета, но аз бих се съгласила, с оглед да си запазя естествения паркет и да си го реновирам.
Виж целия пост
# 747
Карате ме да се замисля, почти бях решила да го оставя така, защото не е зле. Само на прехода към кухненската част има съвсем лееко изтрито петно колкото филия хляб.

Само като си представя сега колко сервизи трябва да извадя от шкафовете в дневната и да ги трупам по другите стаи...
Виж целия пост
# 748
Светалчо, щом е добре аз не бих си отваряла толкова робота  Laughing
Накрая резултата ще е пак същото. След ремонт бих предпочела нещо ново.
Виж целия пост
# 749
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия