направо съм бясна Уикенда бях в Охрид и там опитах прочутата Охридска торта. Веднага след като се прибрах се опитах да я приготвя, защото много ми хареса. Попаднах на тази глупава, грешна рецепта http://www.bonapeti.bg/recepti/ohridska-torta/
Забележките ми към рецептата са следните:
- този крем Шаум е огромно количество, доколкото се разбира от рецептата с него се измазва тортето. Е, половин кило масло, за да измажа една торта ?!
- другият крем също е много като количество. Освен това, не е посочено в рецептата, че трябва да се сложи в хладилника да стегне, иначе се разтича. Голямо мазало стана.
- много неадекватно е обяснена рецептата, много неясноти има.
- този крем Шаум, който по-горе при продуктите е посочен като маслен крем ми стои като пресечен.
Може и аз да не съм права, не съм кой знае колко голяма кулинарка, но не ми се струва редно да се дават такива грешни рецепти.
Та първият въпрос ми е - какво да правя с този крем Шаум, който ми остана? Така ли да го оставя като пресечен, може ли да го оправя по някакъв начин?
Вторият ми въпрос е - всичките ли рецепти на Бон апети са толкова сбъркани или само аз попадам на такива?
Благодаря предварително
Редактирам - в описанието пише "Приготвя се крем "Шаум", като маслото, захарта и белтъците се смесват хубаво, така че да се получи хомогенна смес". Във видеото пък казват първо да се разбият белтъците със захарта на сняг и след това да се добави маслото . Аз действах по описанието и явно заради това се пресече