Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 82 863
  • 747
# 735
Не, няма да стане. аз в тези пропорции правя тортата.
т.е. да си го направя според указанието и ще стане като на снимката?
Виж целия пост
# 736
На 0,5л мляко слагам 4 с. л. захар. Но можеш да пробваш с 3, зависи колко сладко обичате и докато е още горещо - да прибавиш още малко  Peace

.....

Мерси! Peace
Ще се водя от съвета ти 0,5л= 4 с.л. захар

На пакетчето пише 600мл мляко + 100мл, в които се разтваря пакетчето. Досега все така го правя, но се чудя, дали няма да стане гъсто за бисквитена торта? Да разредя ли малко или пък няма да се сгъсти достатъчно при изстиване. newsm78 Детето не обича много да се стегне крема, а да е по-отпуснато.

Нещо подобно.

Скрит текст:

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post_31.html
Виж целия пост
# 737
А, мерси! bouquet
Това пък е още по-лесно. Сега ще го покажа вкъщи и започвам. Peace
Виж целия пост
# 738
Не, няма да стане. аз в тези пропорции правя тортата.
т.е. да си го направя според указанието и ще стане като на снимката?
Да, аз така правя бисквитена торта в къщи и изглежда като на снимката. Последният път я направих с бишкоти, пораси лишсата на бисквити. Стана нещо страхотно просто!
Виж целия пост
# 739
Супер! Благодаря за съветите! Peace
Виж целия пост
# 740
Какво мислите за идеята да направя задушен, готов за консумация парз в буркани? Много обичаме с ориз или с месо и ще ми е удобно да имам винаги под ръка. Мисля да задуша с мазнина, да пълня горещо в буркани и да варя за капачка, колко 10 мин ли? Дали ще стане така?
Виж целия пост
# 741

Ева, сигурна ли си, че фондан си имала предвид? Да не би кувертюр? Фонданът е тази маса за покриване на торти, не е за готвене. Ако наистина е захарен фондан, няма да стане рецептата с него. Wink
Или си направи друг кекс само с какао, вместо с шоколад, ако не ти се ходи до магазина и после го залей със сиреновата смес. Wink Моето лично предпочитание е сладкиш Възглавнички на Лабрекс. Уникално вкусен е, обожаваме го. Пропорциите са абсолютно точни!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg19552204#msg19552204
Виж целия пост
# 742
Момичета, правили ли сте такоси? Купих си, защото съм гледала по кулинарните предавания, много е изкушаващо, но не съм си избрала рецепта. Затоплят ли се предварително или после, след като се поръси с кашкавал или друго сирене?  newsm78
Виж целия пост
# 743
Вкъщи когато сложим топла плънка в такосите, затоплям хлебчето на котлона диретно или на тиган, ако не ти си чисти керамичен котлон после, за да се запече лекичко. Преди навиването поръсваме с основната плънка, после с кашкавал. На нас са ни най-удобни за ядене, завити както се завиват дюнерите в Бг, не полуотворени.
Виж целия пост
# 744
chrissy, благодаря за бързия отговор!
Проблемът ми е, че купих такоси от Лидл през мексиканската седмица, а те са готови сгънати на две и са доста твърдички. Трябва да се напълнят с избраната плънка /салата, някакво месце /пиле, бекон, свински късчета - всичко поизпържено/, сосче с боб, царевица или нещо друго/подобно на фахита/ и после се поръсва със сирена. Но самите такоси са твърди в кутия, сложени едно в друго, не могат да се навиват. Та въпросът е затоплят ли се и как? Продължавам с  newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 745
Да, щом са твърди, трябва да ги затоплиш. Във фурната например, за да омекнат, или на МВ.
Няма как да направиш такоси ако са толкова твърди хлебчетата. Или поне няма да са такоси. Wink

На тези готовите комплекти няма ли на кутията инструкция? (не съм купувала никога готови, по-скъпи ми идват от това да сложа същите съставки сама и затова нз)
Аз бих затоплила хлебчето при всички случаи.
Виж целия пост
# 746

Ева, сигурна ли си, че фондан си имала предвид? Да не би кувертюр? Фонданът е тази маса за покриване на торти, не е за готвене. Ако наистина е захарен фондан, няма да стане рецептата с него. Wink
Или си направи друг кекс само с какао, вместо с шоколад, ако не ти се ходи до магазина и после го залей със сиреновата смес. Wink Моето лично предпочитание е сладкиш Възглавнички на Лабрекс. Уникално вкусен е, обожаваме го. Пропорциите са абсолютно точни!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg19552204#msg19552204


Така пише на опаковката, фондан. Иначе си е шоколад, нещо като млечен шоколад, но не съвсем. Благодаря, ще пробвам сладкиша на Лабрекс, много добре изглежда.
Виж целия пост
# 747
нова тема, моля Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=945359;topicrefid=19
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия