Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

  • 83 808
  • 1 327
# 990
Че човечеството е месоядно от 2.6 милиона години. Милиона!
Преди това са дъвчели само кореноплодни, защото плодовете и зеленчуците не ги е имало в днешния им вид.
Изобщо, голямо дъвчене е падало.
А така са изглеждали динята, банана, патладжана, моркова и царевицата само преди няколко хиляди години.

Виж целия пост
# 991
Не знам дали грийн си дават сметка, че голямото производство на тези модерни супер храни се отразява зле на районите където се произвеждат. За да се задоволят нуждите на хората по цял свят от тези "супер-храни", някъде хора се принуждават да робуват, земята се изтощава, че сигурно и добитък стои гладен.
Както вече се показа, тези храни могат да се заместят с нещо растящо около нас.
Поне в България всеки желаещ може да си отглежда без проблем каквото пожелае.
Виж целия пост
# 992
Поне в България всеки желаещ може да си отглежда без проблем каквото пожелае.
Така е.
Имаме един изоставен парцел до нашата къща, който явно вече е отдаден под наем (или без-наем) и всеки уикенд с удоволствие наблюдавам тълпи 25-30 годишни, които идват дори с бебета и дечица и се опитват да засадят някакви неща с огромен ентусиазъм. Знам, че не са вегани или вегетарианци, защото често коментират риболов или рецепти с месо (сори, точно под терасата ми са).
Виж целия пост
# 993
Поне в България всеки желаещ може да си отглежда без проблем каквото пожелае.
Така е.
Имаме един изоставен парцел до нашата къща, който явно вече е отдаден под наем (или без-наем) и всеки уикенд с удоволствие наблюдавам тълпи 25-30 годишни, които идват дори с бебета и дечица и се опитват да засадят някакви неща с огромен ентусиазъм. Знам, че не са вегани или вегетарианци, защото често коментират риболов или рецепти с месо (сори, точно под терасата ми са).
А да не говорим, че по кварталите има плодни двърчета, само на нашата площадка има две ябълки, една круша и няколко сливи. Та пасем докато играем. Mr. Green
Виж целия пост
# 994

Не било ряпа, а били тиквички.

И не замества каймата, а картофите. Това не е веган рецепта, а от почти напълно противоположното хранене, разчитащо основно на животински продукти. Океани пари се изливат в тези нови режими: маркетинг, промоции, платени = пристрастни изследвания, публикации, сбирки, сайтове, рекламни лица...

С тиквички има от много време, може направо за традиционна да мине. Ще се разберем накрая, аз съм на същото мнение за всички модни режими на хранене, включително и веганството.

Това за кокошките, коя част мислеше че не знаем? И какво от това, че тези гледани навън умират по-бързо? Че то и теб ако те затворят в клетка вероятността да ти се случи нещо ще е много по-малка, но дали ще си по-щастлива? Това за човките не навсякъде е така, гледала съм репортаж именно по темата. И пак се отглеждат много по-хуманно отколкото при вас. Отидете да протестирате там, където ги гледат натъпкани една до друга без светлина, без пространство и после се разправяйте с нас. Тук това е забранено.

А след като въпреки предимно растителната храна, приматите ядат и месо, защо ние да не може?  Laughing И да, АнаБел има право, правени са изследвания как така не се разболяват ескимосите - заради многото омега 3 мазнини е.
Виж целия пост
# 995
Мусака с тиквички си е рецепта от едно време, никаква новост не е. Телешко с тиквички е една от любимите рецепти у дома, даже малкият, който мрази тиквички, ги яде в това ястие.
Виж целия пост
# 996
Не разбрах за какво или срещу какво протестират веганите? Срещу жестокото отношение към животните, които се отглеждат за месо ли? Срещу замърсяването на природата ли? Срещу останалите, които ядат месо ли? Наистина не ми стана ясно каква е целта на тяхната битка?

Бих приела кауза, която е насочена против замърсяването на природата и против жестокостта при отглеждането на животни. Не приемам обаче критикуването на правото на избор. В този смисъл и от двете страни - и от тези, които ядат месо и от тези, които не ядат месо.



Виж целия пост
# 997
Как се хранят кокошките с отрязани човки? Защо изобщо им ги режат?
Не знам за кокошата остеопороза и дали американските носачки са имунизирани срещу нея, но знам, че яйцата в САЩ задължително се мият, а в Европа това е забранено, защото им се олющва горния защитен слой и черупката им става много по-пропусклива на бактерии и разни зарази.
Виж целия пост
# 998
аз дълго време си мислех, че съм А+ кръвна група.
когато забременях ме изследваха и се оказа, че съм 0+. даже повториха изследването по мое настояване.
веге съм от 22г.
та не е от кръвната група  Mr. Green
Виж целия пост
# 999
Как се хранят кокошките с отрязани човки? Защо изобщо им ги режат?
Не знам за кокошата остеопороза и дали американските носачки са имунизирани срещу нея, но знам, че яйцата в САЩ задължително се мият, а в Европа това е забранено, защото им се олющва горния защитен слой и черупката им става много по-пропусклива на бактерии и разни зарази.
Не им режат целите човки, а само връхчето, за да не се кълват. И по селата го правят като започнат да се нараняват една друга. Така както го е написала Фея наистина изглежда нещо ужасяващо.  Laughing
Виж целия пост
# 1 000
Как се хранят кокошките с отрязани човки? Защо изобщо им ги режат?
Не знам за кокошата остеопороза и дали американските носачки са имунизирани срещу нея, но знам, че яйцата в САЩ задължително се мият, а в Европа това е забранено, защото им се олющва горния защитен слой и черупката им става много по-пропусклива на бактерии и разни зарази.
Не им режат целите човки, а само връхчето, за да не се кълват. И по селата го правят като започнат да се нараняват една друга. Така както го е написала Фея наистина изглежда нещо ужасяващо.  Laughing

Защо Феята иска анестезия за тази процедура? Човката е рогово образувание като ноктите и не би трябвало да боли.  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 001
Хранят се съвсем нормално и отрязани връхчета, много ясно, че не им махат целите човки.
Острото се реже, за да не си кълват яйцата най-вече.
Това наистина го правят и по селата, където гледат повече бройки.
Виж целия пост
# 1 002
Как се хранят кокошките с отрязани човки? Защо изобщо им ги режат?
Не знам за кокошата остеопороза и дали американските носачки са имунизирани срещу нея, но знам, че яйцата в САЩ задължително се мият, а в Европа това е забранено, защото им се олющва горния защитен слой и черупката им става много по-пропусклива на бактерии и разни зарази.
Не им режат целите човки, а само връхчето, за да не се кълват. И по селата го правят като започнат да се нараняват една друга. Така както го е написала Фея наистина изглежда нещо ужасяващо.  Laughing

Защо Феята иска анестезия за тази процедура? Човката е рогово образувание като ноктите и не би трябвало да боли.  Simple Smile
Боли, но не чак силна болка.
Why is it bad to beak trim chickens? There is evidence that the heated blades cause pain to the chickens. How painful is it? We don’t know. Our friends in various “animal welfare” groups liken it to the holocaust of WWII. Well that is nonsense. My poultry specialist coworkers at the university explain that there are nerves going into the beak so the pain is probably a little greater than clipping your fingernails. On the piercing pain scale, it is probably more painful than an ear piercing but much less painful than a tongue piercing. Perhaps the pain is similar to a nose piercing.

http://backyardfarming.blogspot.bg/2013/02/debeaking-cons-and-pros.html
Виж целия пост
# 1 003
Защо Феята иска анестезия за тази процедура? Човката е рогово образувание като ноктите и не би трябвало да боли.  Simple Smile
Знам ли, и тук съм чувала че искат природозащитници, ветеринарите твърдят това, което и ти.  Laughing Проблемът е само ако не са внимателни и резнат по-нагоре, точно както при ноктите. Аз предлагам да оставим кокошките да се изкълват една друга до кръв (понякога и до смърт всъщност), така е по-хуманно.
Виж целия пост
# 1 004
Дядо ми беше отрязал клюна на един петел без да иска  Laughing Съседката купила жив петел да прави курбан, обаче сама жена, не може да си го заколи, та моли дядо ми. Той никак не умее тези неща, пък и е жалостив, колкото си щеш, ама за да услужи на съседката, приема.
Не знам защо пуснаха петела в нашия двор да тича, а не го вързаха, дядо ми подире му с една тежка брадва, която е за цепене на дърва, не за колене на пилета, замахва и му отсича клюна. Горкият петел съвсем се шашна, та се погониха още малко из двора, докато дядо най-накрая успя да го заколи, май директно го и транжира. Благодари съседката, сготви петела с ориз и го остави да изстине на перваза. Като излезе да си го прибере, котаракът Мицко тамън привършваше с обяда си и в тавата беше останал само оризът.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия