Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

  • 233 773
  • 738
# 180
sem22 , кликни върху името на рецептата и ще видиш как се приготвят - нищо специално.
Поднасям ги и по друг начин: само варени, с гарнитура от цедено кисело мляко, смесено с краставица и варено яйце, нарязани на ситно, копър, олио и сол. Колкото по-просто, толкова по-вкусно.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 181
Ужасно вкусно и апетитно е тук...само за уморени и изгладнели...след двумесечен ремонт у дома набързо едни наденички,щрудел и баклавички




Виж целия пост
# 182


Виж целия пост
# 183
Крем карамел с тиква


Виж целия пост
# 184
Хулиганка, в този тържествен ден - направо ме разби с крем карамела - много го харесвам, но понеже само аз си го ям - рядко го правя ....
и една-две снимки от днешните ми занимания (гласувах рано рано) и сетне с ей това - част от новата порция от домашна създарма от телешки джолан и шилешко, от новата портида домашен суджук и т.н.


и


ще имам какво да "хрупкаме" през следващите застудяващи дни
Виж целия пост
# 185
Батето, имаш ли някъде в блога как я правиш пастърмата от свинска рибица? Моят мъж решил да пробва на английският климат, пък да видим какво ще излезе.Simple Smile
Виж целия пост
# 186
пробвай от тук - става без отказно - http://batimiti.blogspot.bg/2015/06/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 187
ребърца на фурна и патладжан по японски


Виж целия пост
# 188
Vanja77, на рецептата ти за сладкиша с грозде как белиш гроздето? Понеже не видях в описанието да си писала.
Иначе не остават ли люспи, които се усещат?

Бате, ровя в блога ти, но нещо с каталога не ориентирам. Имаше едно свинско филе, което правеше на някаква веяна шунка ли, пастърма ли, в рамките на 2-3 дни. Това, което даде последно, е за 2 седмици. Та кое беше това, бързото, че мисля днес да взема малко филе и да се пробвам...

Да не съм съвсем без снимка, пускам едни на тортата, която правих за скъп гост-музикант.
Блатът е с моркови, стафиди и "зимни" подправки, кремът е сметана, защото моят нещо се разтече и стана на сос, вижда се в чинийката... Затова пък много вкусен сос.  Laughing Сложих и бананчета на колелца за свежест, както и орехи м/у блатовете. Много вкусна беше.  Flutter







Поздравления на всички готвещи от мен.  chef bouquet
Виж целия пост
# 189
chrissy, явно имаш предвид ветроляното филе - http://batimiti.blogspot.bg/2016/10/blog-post_15.html - става наистина по-бързо, но все пак иска около седмица (5-7 дни), па ако е ветровито, може и по-бързо. На ЛС ми бяха писали, че са го слагали срещу вентилатор - да го духа и станало бързичко

От мене, този път - един неоправдано пропущан - крехък телешки дроб на скара
http://batimiti.blogspot.bg/2016/11/blog-post_7.html



Приятна работна седмица на всички (или пък седмица на размисъл- който ще мисли)!
Виж целия пост
# 190
Благодаря, явно ще да е това. Ще трябва много търпение да имам да го изчакам цяла седмица.  Mr. Green

При нас през нощта навън е около 0°. Това ок ли е като температура за сушенето или е студено?
Виж целия пост
# 191
             Привет група,      wavey

    Батето пак дразни, ама пък ме радва с неговата нестихваща
    енергия да опитва да прави все нещо ново и вкусно!

     Тайна, нали сърмичките бяха за мен, сега гледам и другите им се радват.... Heart Eyes

     Галче  ребарцата са фантазия , а на Батето дробчето поезия  smile3503

     megansg само по снимките мога да позная, че си ти. Добре завърнала се, липсваше ми.Hug

     chrissy тортата е трепач  bouquet

        

                      мекици-спирали със сирене                                              пица

     


                     зайче                                                                          нещо за душата

 

       да е спорна седмицата ви   Hug


      
Виж целия пост
# 192


     Тайна, нали сърмичките бяха за мен, сега гледам и другите им се радват...
Уж кандидати много имаше, пък накрая си ги ядох сама. Joy
Виж целия пост
# 193
chrissy , няма нужда да се бели гроздето. По-важно е да е без семки.  Peace
Виж целия пост
# 194
Батето, досега не бях яла телешки дроб на скара, но направих и всички много го харесаха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия