Продукти:
2/3 ч.ч. краве масло на стайна температура
1/2 ч.ч. фина кристална захар
1 яйце размер L
1 ч.ч. печени, белени фъстъци фино смлени
1 и 1/2 ч.ч. (около 250г.) пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер
За гарниране:
1/2 ч.ч. белени, печени едро смлени фъстъци
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват с миксер маслото и захарта, добавя се яйцето и отново се разбива до пълното му усвояване. Добавя се фино смлените фъстъци в които е добавен бакпулвера. Разбъркваме и добавяме малко по-малко от пшеничното брашно, тестото трябва да наподобява обработен пластин на пипане и да не лепне по ръцете.
От тестото късаме топчета колкото орех и с длани оформяме топче, което след това леко притискаме с пръсти и овалваме само едната страната в едро смлените фъстъци. Нареждане ги в тава постлана с хартия за печене. Печем бисквитите в предварително загрята фурна на 180°С за 10 минути.
*Вместимостта на чаената чаша е 250 мл.