Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

  • 233 795
  • 738
# 45
пицата на Juliette14 е страхотна. благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 46
пицата на Juliette14 е страхотна. благодаря за рецептата.
За нищо.
Радвам се, че ти е харесала.  Hug
Виж целия пост
# 47
Зелено смути (спанак, чия, банан, портокалов сок; след пюрирането добавих студено пресован сок от ябълки и лимон) с нар



Червено зеле, покълнал боб мунг и настъргани моркови с печен чесън и суров, нефилтриран оцет



Ориз с мляко от макадамия, веган шоколадов мус и ягоди



Вафли с какаово масло от бадеми + ягоди, мандарини, конопено семе и мента



Студено пресован сок от: 1. Червено цвекло и моркови 2. Ябълки и лимони

Виж целия пост
# 48
Благодаря за темата! bouquet
Напоследък нямам желание да снимам, не че не готвя. Чудя се къде отидохте, а то имало нова тема. Та специално за нея снимах, каквото имах в наличност. Е, не всичко, зрелият боб и гювечът със свинско останаха без снимка.

Печена тиква.



Тиква с прясно мляко. Така най я обичам. Heart Eyes



Сладкиш с бисквити.

Виж целия пост
# 49
Тайна, може ли рецептите за патладжаните - китайския и имаше един нарязан на кубчета?  bouquet
Виж целия пост
# 50
Тайна, може ли рецептите за патладжаните - китайския и имаше един нарязан на кубчета?  bouquet
Инеса , може  Hug!

Маринован:
Този на кубчетата е много лесен, обелва се, нарязва се на еднакви кубчета със страна около 2 см, слагат се в купа,чупят се две яйца в тях и се бъркат на няколко пъти, докато патладжана попие яйцето.После се пържат до златисто от всички страни.

По китайски:
Белиш патладжана,може и необелен, нарязваш го на резенчета колкото показалец и пържиш до омекване в уок.Когато омекне, заливаш със смес от две-три лъжици тъмен соев сос, счукана скилидка чесън, лъжичка натурално царевично нишесте и вода до горе, разбъркани заедно в малка чаена чаша, не от сегашните големите, а нормална.Оставяш да си ври няколко минути кротко, до сгъстяване.При сервирането може да поръсиш с едър лют червен пипер и сусам.

Обеления няма вид, но става по-вкусен, за разлика от небеления, който има вид, но му трябва повече време за пържене и омекване.
Виж целия пост
# 51
Привет с един бърз отчет за флорентини, много вкусни и хрупкави  Peace



Успешна седмица на всички!
bouquet
Виж целия пост
# 52
Тайна, благодаря!  bouquet

От мен: съботно барбекю в гората и масленица



Виж целия пост
# 53
И аз съм загубила темата и се чудя къде ми се изпарихте...

Све, очите ми останаха в твоето заешко....
Жулиет, апетитни хапвания.
Бате, на скара по-сочни изглеждат кюфтенцата. Wink
мама Тин, на каква програма сте вие Simple Smile
Ванила, с моята диета точно една такава флорентинка като твоята ми липсва за кафето... Sad
инеса, ехааа, какви дебели пържолки... приличат на свински и имат неустоим скаров загар... Simple Smile А какво е масленица? Тутманик?

Малко манджи и от мен за последните седмица и нещо:

Гуакамоле, но по-интересно поднесено, с лешников "хляб"



Пълнена тиква Хокаидо с 4 сирена


Карфиолено "суши" по идея на Фея


Печено пиле, както аз го обичам



И за гарнитура: цикория и праз на фурна

Виж целия пост
# 54
Веган "кашкавален" качамак (+ хранителна мая и лют пипер) с червено зеле, аспержи и веган Тофурки "пилешки" хапки



Смути от чия, бадемово кисело мляко, домашен соев кефир, банан. След пюрирането добавих студено пресован сок от червено цвекло и моркови



Леща с чесън, магданоз, лют пипер и питка



Смес от бейби зеленолистни с царевица, грах, нар и балсамов оцет



Квасен хляб с пикантен хумус от черен боб, чушки и зелен лук

Виж целия пост
# 55
Фея, хумусът с черен боб само паста/дип с черен боб и подправки ли е или си има и нахут и тахан вътре, като истински хумус?
Виж целия пост
# 56
Фея, хумусът с черен боб само паста/дип с черен боб и подправки ли е или си има и нахут и тахан вътре, като истински хумус?
Черният боб замества нахута.
Виж целия пост
# 57
О, звучи ми много интересно и ще се пробва. Тук не съм видяла да продават черен боб и като за начало ще пробвам с бял... Благодаря за идеята. Simple Smile
Виж целия пост
# 58
О, звучи ми много интересно и ще се пробва. Тук не съм видяла да продават черен боб и като за начало ще пробвам с бял... Благодаря за идеята. Simple Smile
С бял боб става и много приятен дип за тортила чипс:

1/4 ч.ч. зехтин
1 скилидка чесън
500 гр. варен бял боб
2 1/2 ч.ч. спанак
1/4 ч.ч. пресен копър
1 с.л. лимонов сок
Сол и черен пипер на вкус

Леко запържваш чесъна  за 2-3 мин, колкото да си пусне аромата. После пускаш всичко в блендер или кухненски робот.
Виж целия пост
# 59
Както винаги, невероятни вкуснотии има тука.
Застудя и се насочих към любимите си домашни мезета.
Засега с едно ново изделие - ВЕТРОЛЯНО ФИЛЕ

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия