Какво да направим с останалите яйца?

  • 71 460
  • 224
# 210
Пепчо, като гледам гарнитурата към мусаката, верно са ви малко безмесните ястия  Laughing
Виж целия пост
# 211
сакън, вълчото мезе е за девойчето  Laughing тя по-канибал от баща си стана.
Виж целия пост
# 212
здравейте аз правя следното:
3 сварени яица
1 не варено яйце
зелен лук
1 глава настарган лук
чесън
1 червена чушка настъргана или нарязана на много малки кубчета
1 настърган морков
400 гр кайма
чубрица,сол,черен пипер,кимион
малко брашно
от това правя смес за кюфтета и ги пържа.
надявам се да ви харесат
Виж целия пост
# 213
Малко предложения за останалите сварени яйца
Виж целия пост
# 214
Колко време е годността на сварените яйца ако се държат в хладилник? Имам едни на десетина дни и се чудя дали още стават.
Виж целия пост
# 215
там някъде. Великденските долу горе за толкова се изяждат. Обели ги, подуши и ако малко се съмняваш в тях - изхвърли ги.
Виж целия пост
# 216
Обикновено яйцата ги ползвам в различни салати. Ето няколко примера:

Салата с пушено месо и ананас

Рибена салата с майонеза

Салата "Есенна целувка"

Правя и руло "Стефани", и не на последно място прекрасния Пилешки пирог.



Виж целия пост
# 217
По принцип вкъщи често след Великден се минава на Японската диета, онази с многото яйца и така проблемът със сварените яйца е напълно решен. Иначе ги влагам главно в салати и предястия, като например картофена салата с варени яйца и краставица и пълнени яйца с крем сирене
Виж целия пост
# 218
Фалшива дробсърма- лесно и много вкусно

10 сварени яйца

1 чаена голяма чаша ориз

пресен лук 1 връзка

1 връзка пресен джоджен, 1 връзка пресен магданоз

черен, червен пипер- по 1 ч. лъж.

1 кисело мляко, 2 яйца сурови за заливката

сол

 Задушава се пресния лук, после леко ориза да стане ,,стъклен", подправки и  3 чаши топла вода и се вари на 
бавен огън до готовност. Към края се прибавя обилно магданоза, джоджена и внимателно нарязаните на кубчета яйца. Бърка се много внимателно.Залива се със смес от яйца и кис. мляко и се пече до златисто като дробсърма. Много ароматно и вкусно, и най- вече бързо! Яйцата приличат на парчета дроб. От години го правя  и всички го обожават!!
Виж целия пост
# 219
някой опитвал ли е мариновани яйца? според наличната шотландка, това било най-върховното нещо, което може да се направи с едно яйце  Crazy

аз направих опит преди месец с шест яйца по две рецепти от нета, но моичкият преценил, че вече пет дена са в буркана и ги изхвърли без да ги опитаме  Confused поне да видим на какво приличат  Confused

Виж целия пост
# 220
да, там си пише. преди повече от година започнах да ги мариновам, преди малко пак напълних един буркан. Правя само червени, мариновани с цвекло
Виж целия пост
# 221
 Blush чак сега разбирам, че можели и пресносолни да се направят  ooooh!
 Hug Благодаря за идеята.

аз опитвах по ингилизките рецепти - с дълго стоене в буркана с маринатата  Peace

 Laughing не успях и да ги опитам от помощници Laughing

Виж целия пост
# 222
В едни приятели поляци съм яла една много вкусна салата от сварен карфиол, сварени яйца, майонеза, черен пипер и сол. Карфиолът и яйцата с 50/50 ( предполагам, че с броколи също ще стане).
Виж целия пост
# 223
Яйца по френски

Много ни харесаха!
Виж целия пост
# 224
Днес установих, че има останало едно яйце (беше се скрило в дъното на хладилника). Simple Smile Направих маслинова паста. Чудесно мазилце за филийка.   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия