Какво да направим с останалите яйца?

  • 71 479
  • 224
# 60
Дайте идеи какво да направим с останалите яйца от празника!  chef
Аз правя салата-
яйца
кашкавал или сирене
майонеза
чесън

Вие сте!!!!  chef  chef  chef
Пасирам яйцата+маьонеза+гъсто кисело мляко+чесън на прах+сол+чер пипер Peace
Виж целия пост
# 61
Баща мие намерил рецептата в нета.
мезе  за всякакво питие
Сварените белтъци и жалтъци се рендосват поотделно.
Настъргва се кашкавал, шунка (с  робот го правиме).
Реди се на редове в купа. Ред белтък, ред  кашкавал, ред жалтък, ред шунка и т.н.
Най-накрая се залива със сос от майонеза, кисело мляко и горчица.

Става уникално. Влюбена съм в тази салата. ЖЕСТОКА Е!!!...
Виж целия пост
# 62
Още ли имате останали яйца?  #Crazy
Виж целия пост
# 63
Още ли имате останали яйца?  #Crazy

имамеее...и незнам докога могат да си стоят в хладилника...според вас  newsm78...идеите са чудесни, но малко късно ги виждам Tired
Виж целия пост
# 64
Аз ги нарязвам на тънки филийки, подреждам ги в една купа. Отделно забърквам кисело мляко с чесън и 2-3 лъжици майонеза, заливам яйцата и оставям да престои в хладилника около 2-3 часа. Страхотно предястие става  Simple Smile
Виж целия пост
# 65
Христос Воскресе!
Равносметката след днешния ден е много счупени яйца в хладилника, предполагам какво ще е след утрешния. За това искам да ви помоля за някоя вкусна рецепта със сварени яйца. Предварително благодаря на всички.
Виж целия пост
# 66
Салата от яйца: основните продукти са яйца, майонеза, кисело мляко, малко горчица, сол и черен пипер. Яйцата се нарязват и се заливат със соса от останалите продукти. По желание може да се добавят печени червени чушки, киеи краставици, или кой каквото обича.
Виж целия пост
# 67
Време е и за тази тема  Laughing
Виж целия пост
# 68
Гнезда с яйца
 Омесена като за кюфтета кайма, взима се топка с големина на юмрук,прави се вдлъбнатина,слага се яйцето вътре(може и половин яйце).Поставят се в намазана с мазнина тавичка,отстрани се залива с полуготов доматен сос (защото гнездата се опичат бързо) и се пече до готовност.Може да се гарнират с картофена слама (пържени или задушени картофи на пръчици).
Виж целия пост
# 69
Аз тази година смятам да оползотворя останалите яйца за една японска диета  Mr. Green
Виж целия пост
# 70
Аз знам от моята прабаба ,че великденските яйца се развалят по-трудно ,неделята след Великден заставаме седнали в кръг и   търкаляме яйцата по земята,по този начин си разменяме яйцата Grinning
Виж целия пост
# 71
Нарязани ги прибавям към зелена салата (марули, лук, чесън, репички, краставица).
Виж целия пост
# 72
Ама вие по колко яйца боядисвате, че да ви останат? Аз съм такава ламя, че ако няма кой да ме спре, по 5-6 на ден ще ям и на четвъртия ден ще съм ги опукала, особено и ако някой друг вкъщи успее да се вреди от мен с някое яйчице.
Виж целия пост
# 73
яйца със зелена салата...

яйца с кисело мляко и зелен чесън...

яйца, на които им се отделя жълтъка и се смесва със сирене или извара и малко кетчуп и после се поставя обратно върхи белтъка (яйчани лодки)

поканете си гости и ги излапайте...

раздайте ги на съседи...

Ние боядисахме 15'на яйца, аз изядох 1, раздадох половината и съответно нямам останали яйца...  Party Party

Виж целия пост
# 74
Ама вие по колко яйца боядисвате, че да ви останат? Аз съм такава ламя, че ако няма кой да ме спре, по 5-6 на ден ще ям и на четвъртия ден ще съм ги опукала, особено и ако някой друг вкъщи успее да се вреди от мен с някое яйчице.

Аз боядисах около 30, раздавах даваха ми и пак са си толкова. По празниците ям из хората и моите остават, и сега ще правя яко салати. Харесала съм си една от тази тема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия