Коледа 2016 -1 тема

  • 167 602
  • 761
# 315
marchеva14, много благодаря за снимката. Ще се огледам при следващото пазаруване.
Виж целия пост
# 316
А с бадемово брашно правите ли друго освен щолен? И има ли щолен,който не се прави месец порано и полива  Laughing
Виж целия пост
# 317
Запис в темата за интересни Коледни идеи bouquet
Виж целия пост
# 318
А с бадемово брашно правите ли друго освен щолен? И има ли щолен,който не се прави месец порано и полива  Laughing
Щоленът, доколкото знам, не се полива, но се прави 3-4 седмици по-рано. И като обясних това на мъжа ми, той ме погледна мноооого озадачено. Погледът му казваше: Ти луда ли си - кой ще ти чака толкова време Wink
Виж целия пост
# 319
Привет и от мен!
Всяка година здължително правя правя линцерови сладки, ванилови кравайчета и меденки, които просто слепям с мармалад или крем.
Тази година съм решила да украся меденките с айсинг. Надявам се и да ми се получи  Mr. Green

Имам голямо желание да направя и нещо различно, но май не се осмелявам  Embarassed . Някак ме притеснява идеята, че ще направя нещо и след 3 седмици ще установя, че е пълен провал  Blush

Все пак събирам смелост и се вдъхновявам от всички Вас  bouquet
Виж целия пост
# 320
А с бадемово брашно правите ли друго освен щолен? И има ли щолен,който не се прави месец порано и полива  Laughing
Когато правя Щолен не слагам бадемово брашно, а слагам бадемов марципан. Но в моята къща много не си падат по този Щолен и тази година го прескачам, но повечето маслени сладки са ми с бадемово брашно, вкл. и френ. макарон, така че аз много го ползвам.
Виж целия пост
# 321
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Виж целия пост
# 322
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.

И моите стават много чупливи  Cry . На вид са отчайващи, но вкуса компенсира вида им.... Laughing
Виж целия пост
# 323
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Не съм експерт, но мисля , че, за да са чупливи са препечени.
Виж целия пост
# 324
Роца,

не мога да повярвам, че на такова гуру като теб отговарям, но си позволявам, все пак.

Първо, съветвам те да сложиш течна сметана вместо мляко. С мляко може да се пресече, а и отделно със сметана вкусът е по-добър.

Второ, технологията - сметаната като заври, я отместваш от котлона, в нея добавяш натрошения шоколад, разбъркваш, докато се поеме в сместа, малко трябва да се изчака да поизстине обикновено.

Трето, количествата, 4:1 масово отношение слагам аз, т.е. на 200г. шоколад 50мл течна сметана.

Това е, става за 2 мин. 😃
Виж целия пост
# 325
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.

И моите стават много чупливи  Cry . На вид са отчайващи, но вкуса компенсира вида им.... Laughing

Да, и при мен вкуса им беше супер, но повече от половината се начупиха безобразно.
Виж целия пост
# 326
Купих фондан от Лидл, тази година ще пробвам да украся малко сладки, за да се радва малката, пък и да се включи и тя. Laughing
С ваниловите кравайчета действам много внимателно, имам само по 2-3 счупени.
Виж целия пост
# 327
Аз ваниловите кравайчета ги правя по-малки и тогава няма счупени  Peace
Виж целия пост
# 328
Ваниловите кравайчета са крехки и при мен се чупят, но не много, тъкмо за опитване да има. Иначе ги правя и аз по малки-около 8 см дължина на фитилчета, заострям крайчета леко и завивам с дебелина  да речем около 1 см или малко по тънки. Пека изчаквам да изстинат малко и тогава  ги овалвам.
Виж целия пост
# 329
Каква тънкост има при приготвянето на ваниловите кравайчета? Миналата година ги правих, но се начупиха страшно.
Кога се начупиха ,при оформяне или след изпичане.Ако е след изпичане,аз ги оставям малко в тавата да се охладят и след това нямам проблем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия